SERIE A

Μια νίκη μακριά από την στέψη η Ίντερ

Μια νίκη μακριά από την στέψη η Ίντερ
κρουζ

Μία νίκη στις τελευταίες τρείς αγωνιστικές θέλει η Ίντερ για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε την Κυριακή, της Κάλιαρι με 2-1

Τρεις στροφές πριν το τέλος της φετινής Serie A, η Ίντερ χρειάζεται μόλις μια νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά, το τρίτο συνεχόμενο "σκουντέτο" της. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, επικράτησε εύκολα της Κάλιαρι στο Μιλάνο και διατήρησε την διαφορά της στους 6 βαθμούς από τη δεύτερη Ρόμα.
Ολοταχώς προς το τρίτο

Τρένο χωρίς στάσεις μοιάζει η Ίντερ, η οποία επικράτησε εύκολα στο Μιλάνο της Κάλιαρι με 2-1, με το τελικό σκορ, να μην αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι, κατάφεραν να προηγηθούν στο 22ο λεπτό, με τον Κρουζ, ενώ στο 83' της αναμέτρησης, ο Ματεράτσι κλείδωσε τη νίκη, διπλασιάζοντας τα τέρμα της ομάδας του. Το μόνο που κατάφερε η Κάλιαρι με τον Μπιοντίνι, ήταν να μειώσει σε 2-1 στην εκπνοή του αγώνα.

Το αποτέλεσμα αυτό διατήρησε την διαφορά της Ίντερ στους 6 από τη δεύτερη Ρόμα, με τους "νερατζούρι" να αναζητούν πλέον μία μόλις νίκη στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις για να κατακτήσουν και μαθηματικά τον τίτλο.

Ευρεία νίκη, χωρίς... αντίκρυσμα

Ούτε και η Ρόμα δυσκολεύτηκε να επιβληθεί της Τορίνο, στο "Ολίμπικο" όμως η νίκη που πέτυχε δεν την βοήθησε να πλησιάσει την Ίντερ, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, καθώς οι "νερατζούρι" επικράτησαν της Κάλιαρι.

Ο Πιζάρο στο 18ο λεπτό, εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μίρκο Βούτσινιτς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Η Ρόμα ήταν καταιγιστική και κατάφερε πριν ακόμα συμπληρωθεί το ημίχρονο, να βρίσκεται με 4-0 μπροστά στο σκορ, χάρις σε δύο ακόμα τέρματα του Μαντσίνι στο 25ο και το 32ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Τορίνο κατάφερε να μην διασυρθεί, μπαίνοντας πιο σοβαρή στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ πέτυχε το γκολ της τιμής με το Νίκολα Βέντολα, στο 50ό λεπτό.

Χατ-τρικ ο "Πίπο", πλησίασε την Φιορεντίνα

Ο Ιντζάγκι χάρισε με τα τέρματά του τη νίκη στην ομάδα του, η οποία σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Σαμπντόρια με τη Φιορεντίνα, στη Φλωρεντία, πλησίασε τους "Βιόλα" στους 2 βαθμούς και ελπίζει να πάρει την 4η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Ο "Πίπο" έκανε το 1-0, στο 22ο λεπτό, σκορ το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Ο σκόρερ της Μίλαν, απλούστευσε τα πράγματα στο δεύτερο μέρος με δύο τέρματά του στο 51ο και το 58ο λεπτό, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στο 72ο λεπτό ο Κλάρενς Ζέεντορφ, έγραψε το 4-0 για τη Μίλαν ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Κνέζεβιτς διαμόρφωσε το τελικό 4-1 μειώνοντας παράλληλα για την ομάδα του.

Με το μυαλό στο UEFA, βάζει σε κίνδυνο το Champions League

Το μυαλό των "βιόλα" ήταν όπως φαίνεται στον ημιτελικό του "Αρτέμιο Φράνκι" κόντρα στους Ρέιντζερς καθώς οι γηπεδούχοι παραχώρησαν ισοπαλία 2-2 στην Σαμπντόρια. Η Φιορεντίνα, η οποία την προσεχή Πέμπτη ευελπιστεί να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου UEFA, βρέθηκε πίσω στο σκορ έπειτα από τέρμα του Μάτζιο στο 62ο λεπτό.

Παρ' όλα αυτά, κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ, με τέρμα του Βιέρι στο 77' και εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μούτου στο 83ο λεπτό, όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στην εκπνοή της αναμέτρησης με τον Γκασταλντέλο, κλέβοντας τον βαθμό της ισοπαλίας.

Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής:

Ίντερ-Κάλιαρι 2-1 (22' Κρουζ, 83' Ματεράτσι-90' Μπιοντίνι)
Λιβόρνο-Μίλαν 1-4 (73' Κνέζεβιτς-22', 51', 58' Ιντζάγκι, 72' Ζέεντορφ)
Νάπολι-Σιένα 0-0
Ουντινέζε-Κατάνια 2-1 (7' Ντι Νατάλε, 40' Κουαλιαρέλα-36' Βάργκας)
Παλέρμο-Αταλάντα 0-0
Ρετζίνα-Πάρμα 2-1 (56', 63' Κότσα-25' πεν. Σιγκαρίνι)
Ρόμα-Τορίνο 4-1 (18' πεν. Πιζάρο, 20' Βούτσινιτς, 25', 32' Μαντσίνι-50' Βέντολα)
Τζένοα-Έμπολι 0-1 (14' Αμπάτε)
Φιορεντίνα-Σαμπντόρια 2-2 (77' Βιέρι, 83' πεν. Μούτου-62' Μάτζιο, 90' Γκασταλντέλο)
Γιουβέντους-Λάτσιο 5-2 (15', 87' Κιελίνι, 20' Καμορανέζι, 32' Ντελ Πιέρο, 34' Τρεζεγκέ-55' Μπιάνκι, 62' Σιβίλια)








































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ