ΑΡΗΣ

Mιχαλήτσιος: "Φαβορί ο Άρης"

Mιχαλήτσιος: "Φαβορί ο Άρης"
ΜΙΧΑΛΗΤΣΙΟΣ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Φαβορί χαρακτήρισε τον Άρη ο βετεράνος ποδοσφαιριστής των "κιτρινόμαυρων" και νυν προπονητής του ΠΑΟΝΕ, Γιάννης Μιχαλήτσιος

Ο Γιάννης Μιχαλήτσιος μίλησε στον "Libero 107,4" και αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία του Άρη, σχολιάζοντας τόσο τις καλές όσο και τις κακές εμφανίσεις της ομάδας: " Έγιναν κάποια καλά παιχνίδια από πλευράς Άρη, όμως δεν έγιναν τυχαία. Έπαιξε πολύ καλά στα μεγάλα παιχνίδια, όπως με τον Ολυμπιακό και τη Σαραγόσα, ενώ επειδή μπορεί να μην έδωσε το 100% των δυνατοτήτων του στα πιο μικρά παιχνίδια δεν εντυπωσίασε. Έχει καλή ψυχολογία και παίκτες, θα έχει μόνο τον κόσμο του στο γήπεδο. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ είναι επικίνδυνος, γιατί με μία νίκη του θα ξεπεράσει τα προβλήματά του. Είναι σαν ένα λαβωμένο θηρίο, αλλά αν δεν το σκοτώσει ο Άρης θα έχει πρόβλημα".

Στη συνέχεια, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής των "κίτρινων" μίλησε για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον τρόπο προετοιμασίας των παικτών του για το ντέρμπι: " Δεν είναι τυχαίο που έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε όλες τις ομάδες που δούλεψε. Αυτό δεν γίνεται μόνο μέσα από τις προπονήσεις αλλά και από αυτά που περνάει στους παίκτες του. Καλά κάνει και τους προσγειώνει στην πραγματικότητα, γιατί σε αυτά τα παιχνίδια υπάρχουν ιδιαιτερότητες που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα".

Ερωτηθείς για το ποια είναι τα πλεονεκτήματα στον τρόπο παιχνιδιού του Άρη, ο Γιάννης Μιχαλήτσιος απάντησε: " Ο Άρης παίζει γενικά 4-2-3-1, προσπαθώντας να κάνει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και από τις δύο πλευρές. Οι πλάγιοι ίσως να έπρεπε να γίνουν δεύτεροι φορ για να έχει ο Κόκε στηρίγματα και να μην είναι απομονωμένος. Αυτό θα το αλλάξει ο Άρης στη συνέχεια και θα έχει περισσότερη συγκομιδή τερμάτων. Την μεγαλύτερη δουλειά κάνουν οι αφανείς ήρωες, δηλαδή τα αμυντικά χαφ".

Όταν του ζητήθηκε να καταθέσει την άποψή του για την ενδεχόμενη χρησιμοποίηση του Σιστόν αντί του Γκαρσία στο αρχικό σχήμα, δήλωσε: " Μπορεί με τον Σιστόν να είναι καλύτερος επιθετικά, ο Άρης αλλά χωρίς τον Γκαρσία θα χάσει έναν παίκτη στο ψηλό παιχνίδι. Από εκεί και πέρα γιατί μπορεί να βοηθήσει περισσότερο επιθετικά. Ο προπονητής του Άρη ξέρει τι πρέπει να κάνει και το θέμα της πειθαρχίας είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Μπάγεβιτς αρέσκεται στην ανάπτυξη από τα άκρα. Το ίδιο προσπαθεί να κάνει και ο Σάντος, αλλά ορισμένοι παίκτες του είναι πιο μεγάλοι σε ηλικία και θα δούμε πως θα αντιδράσουν".

Τέλος, τόνισε πως ο αγώνας θα κριθεί στις προσωπικές μονομαχίες, καταλήγοντας στο ότι ο Άρης είναι το φαβορί για την επικράτηση: " Και οι δύο είναι έμπειροι και καλοί προπονητές και είναι καλό για τις ομάδες στην Θεσσαλονίκη. Για μένα αυτά τα ματς κρίνονται στις προσωπικές μονομαχίες και όποια τις κερδίσει, θα πάρει και το ματς. Η διάρκεια σε κάνει σπουδαίο και σε καθιερώνει. Βάσει... ποδοσφαιρικών δεδομένων ο Άρης είναι πιο κοντά στη νίκη, γιατί είναι καλύτερη ομάδα και έχει την ψυχολογία με το μέρος του".







TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ