ΑΡΗΣ

Μιχαλήτσος: "Δεν ήρθαμε για τουρισμό"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΛΗΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΝΤΑΝΙΕΛ ΤΣΕΖΑΡΕΚ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ EUROPA LEAGUE ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
Μιχαλήτσος MOTIONTEAM

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος τόνισε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα του Άρη με την Σίτι πως η ομάδα του δεν ήρθε για τουρισμό στην Αγγλία, αλλά για να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για πρόκριση.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι μπορεί λόγω της 24ωρης απεργίας να μην παραβρέθηκαν στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου του τεχνικού του Άρη, Γιάννη Μιχαλήτσου, και του Γάλλου ποδοσφαιριστή της ομάδας, Ρικάρντο Φατί, που έδωσαν το δικό τους στίγμα εν όψει του σημερινού επαναληπτικού.

"Δεν ήρθαμε για τουρισμό στην Αγγλία", τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας τεχνικός του Άρη ενώ ο Γάλλος μέσος έκανε λόγο για διεκδίκηση των πιθανοτήτων της πρόκρισης.

Στην αντίπερα ο Ιταλός τεχνικός των «πολιτών», Ρομπέρτο Μαντσίνι, θυμήθηκε την πορεία του Άρη στους ομίλους του Europa League κι όσο για τον Γκάρεθ Μπάρι στάθηκε στην διατήρηση του μηδέν στην άμυνα.


« Δεν ήρθαμε για τουρισμό στην Αγγλία. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του παιχνιδιού και θα είναι σημαντικό το γεγονός ότι κρατήσαμε την Σίτι μακριά από το γκολ στο πρώτο ματς», τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση ο Μιχαλήτσος και συνέχισε: « Προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για πρόκριση», για να καταλήξει: « Έχουμε έρθει αποφασισμένοι για να διεκδικήσουμε την πρόκριση».

Κι όσο για τον Ρικάρντο Φατί ο Γάλλος δήλωσε: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Όλοι γνωρίζουμε το μέγεθος της Μάντσεστερ Σίτι και τις δυσκολίες που έχει η αναμέτρηση. Παρόλα αυτά έχουμε έρθει εδώ για να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και να διεκδικήσουμε την πρόκριση».


Μαντσίνι: «Να είμαστε προσεχτικοί»


Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι φρόντισε να είναι πιο προσγειωμένος στις δηλώσεις του σε σχέση με αυτές παραμονή του πρώτου παιχνιδιού με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» όπου είχε μιλήσει για νίκη της ομάδας του ώστε να ήταν η πρώτη που θα έφευγε νικήτρια από την έδρα της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα ο Ιταλός τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι φρόντισε να σταθεί στους τραυματισμούς που έχει να αντιμετωπίσει.


« Είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα γιατί έχουμε πολλούς τραυματισμούς. Αυτή τη στιγμή έχω στη διάθεσή μου ουσιαστικά 16 παίκτες. Παίζουμε κάθε τρεις μέρες κι έχουμε συνεχώς τραυματισμούς. Έχουμε μόλις τρεις μέσους, τον Μπάρι, τον Τουρέ και τον Βιεϊρά και θα παίξουν δύο από αυτούς», τόνισε αρχικά αναφερόμενος στην ομάδα του ο Μαντσίνι.


Στην συνέχεια ο Ιταλός τεχνικός θυμήθηκε τόσο το πρώτο παιχνίδι όσο και την πορεία του Άρη στον όμιλο του Europa League λέγοντας: « Πιστεύω πως το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό από αυτό της περασμένης εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη. Ο αγωνιστικός χώρος θα είναι σε καλύτερη κατάσταση και πιστεύω πως θα έχουμε καλύτερη απόδοση. Φυσικά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί όλα μπορούν να συμβούν. Ο Άρης κατάφερε να προκριθεί σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, με την Λεβερκούζεν και την Ατλέτικο κερδίζοντάς την και μέσα στην Μαδρίτη με 3-2. Θα χρειαστούμε τη βοήθεια των φιλάθλων μας. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε αν θέλουμε να προκριθούμε».

Από την πλευρά του ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Γκάρεθ Μπάρι, υποστήριξε: « Είναι θετικό ότι γνωρίζουμε πως με νίκη θα προκριθούμε σίγουρα στην επόμενη φάση. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μη δεχτούμε κάποιο γκολ. Έχει σημασία να κρατήσουμε το μηδέν.


Περιμένουμε από τον Άρη να αγωνιστεί όπως στην Θεσσαλονίκη, δηλαδή με βάθος στην άμυνα και κλειστούς χώρους περιμένοντας να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση. Δουλειά μας είναι να διασπάσουμε την άμυνά τους και να τους κερδίσουμε. Οι παίκτες του Άρη μάλλον δεν έχουν άγχος και θα προσπαθήσουν να απολαύσουν το ματς. Εμείς πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι στη δική μας δουλειά και να νικήσουμε».

Εκτός μάχης για την αγγλική ομάδα για τον αποψινό αγώνα με τον Άρη είναι οι τραυματίες Μίλνερ, Ντε Γιονγκ, Α. Τζόνσον, Ρίτσαρντς και Γκίβεν, ενώ οι Σον Ράιτ Φίλιπς και Μάριο Μπαλοτέλι συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή παρότι δεν έχουν ξεπεράσει πλήρως τους τραυματισμούς τους.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ