ΜΙΛΑΝ

Μίλαν: Νέος προπονητής ο Φονσέκα

Ο Πάουλο Φονσέκα σε ματς της Ligue 1 μεταξύ της Λιλ και της Μαρσέιγ | 5 Απριλίου 2024
Ο Πάουλο Φονσέκα σε ματς της Ligue 1 μεταξύ της Λιλ και της Μαρσέιγ | 5 Απριλίου 2024 @2024 MATTHIEU MIRVILLE/AP IMAGES

Ο Πάουλο Φονσέκα θα είναι ο τεχνικός ηγέτης της Μίλαν από τη νέα αγωνιστική σεζόν, με τους ροσονέρι να ανακοινώνουν την Πέμπτη (13/6) την έναρξη της συνεργασίας τους με τον Πορτογάλο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Μετά από τρία χρόνια συμπόρευσης με τον Στέφανο Πιόλι, η Μίλαν γύρισε επίσημα σελίδα την Πέμπτη (13/6). Αυτό έγινε μέσω της ανακοίνωσης της συμφωνίας της με τον Πάουλο Φονσέκα, με τους ροσονέρι να κάνουν γνωστό πως ο Πορτογάλος προπονητής έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2027.

Ουσιαστικά, ο Φονσέκα επιστρέφει στην Serie A αφού από το 2019 μέχρι το 2021 ήταν στο τιμόνι της Ρόμα, με τα ιταλικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως το κασέ του ανέρχεται ετησίως στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

"Γεννημένος στη Μοζαμβίκη στις 5 Μαρτίου 1973, ο Πάουλο Φονσέκα ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του το 2005 στα τμήματα υποδομής της Εστρέλα ντα Αμαδόρα πριν εργαστεί στην τρίτη κατηγορία της Πορτογαλίας.

Έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα της κορυφαίας κατηγορίας ως προπονητής της Πάσος Φερέιρα, με την οποία προκρίθηκε στα playoffs του Champions League.

Πήγε στην Πόρτο το 2013 και κατέκτησε το Supertaca, που ήταν το πρώτο του τρόπαιο ως προπονητής. Μετά από ένα πέρασμα στην Μπράγκα την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του Taca de Portugal, πήγε στην Σαχτάρ με την οποία κέρδισε επτά τρόπαια και είχε απολογισμό 103 νίκες σε 139 παιχνίδια.

Το 2019 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο ιταλικό ποδόσφαιρο όταν μετακινήθηκε στην Ρόμα, με την οποία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Europa League το 2021. Ως προπονητής της Λιλ από το καλοκαίρι του 2022, ο Φονσέκα ολοκλήρωσε την παρουσία του στην Γαλλία μετά από δύο σεζόν, όπου και τις δύο φορές οδήγησε την Λιλ σε έξοδο στην Ευρώπη", αναφέρει η ανακοίνωση της Μίλαν για το νέο προπονητή της.

TAGS ΜΙΛΑΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ