ΑΕΚ

Μίλησαν για ανανέωση Αδαμίδης-Μπάγεβιτς

Μίλησαν για ανανέωση Αδαμίδης-Μπάγεβιτς
Μπάγεβιτς Αδαμίδης

Από την ένταση της στιγμής στην συζήτηση για ανανέωση του συμβολαίου προχώρησαν Αδαμίδης και Μπάγεβιτς

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι πληροφορίες που διέρρευσαν κατά τη διάρκεια του μαραθώνιου γεύματος επιβεβαιώθηκαν από τα πλέον επίσημα χείλη κατά την έξοδο του Μπάγεβιτς και του Αδαμίδη.
Αρχικά ο Ντούσκο πήρε πάνω του την ευθύνη για ότι έγινε στο ξενοδοχείο μετά την κλήρωση των πλει οφ τονίζοντας: " Εγω έφταιγα για ότι έγινε σήμερα. Είχα νεύρα. Είναι δικό μου λάθος. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα". Αξίζει να σημειωθεί πως τα νεύρα που επικαλέστηκε ο τεχνικός των κιτρινόμαυρων προήλθαν από τα ξενύχτια των παικτών την Παρασκευή και το επεισόδιο με τον Μπλανκο στην πρωινή προπόνηση της Δευτέρας.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Σταύρος Αδαμίδης αποκαλύπτοντας πως συζητήθηκε και το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών. Ο ίδιος είχε δηλώσει σε Συνέντευξη Τύπου πως αυτό θα γινόταν μετά το τέλος των πλέι οφ αλλά ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να πάρουν άλλη παράταση με την ΑΕΚ σε αυτή την κατάσταση.

Ο πρόεδρος της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ κατάλαβε πως το παρ' ολίγον σοβαρό επεισόδιο με τον Μπάγεβιτς μόνο καλό δεν θα έκανε στην ΑΕΚ και προσπάθησε πολύ γρήγορα να τελειώσει το θέμα και τις όποιες φήμες θα κυκλοφορούσαν.

Η συνάντηση έγινε στην έδρα του Σερβοέλληνα τεχνικού (εστιατόριο) γεγονός που καταδεικνύει πως ο Αδαμίδης γνωρίζει τη σημασία της ύπαρξης του Ντούσκο στην Ένωση. Στην κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα μετά από όσα συμβαίνουν εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων η πιθανότητα απομάκρυνσης του συγκεκριμένου προπονητή θα ήταν δώρο σε όσους (παίκτες και μη) δεν σέβονται την ΑΕΚ και τον εαυτό τους.

" Οι παίκτες είναι πληρωμένοι όλοι και είναι υπόλογοι. Πρέπει να είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους. Θα δούμε τις επόμενες ημέρες τι θα γίνει με την τιμωρία τους. Αυτά που έγιναν είναι ντροπή για την ΑΕΚ. Αυτά μικραίνουν την ΑΕΚ και όχι εγώ και ο κύριος Μπάγεβιτς. Προχωράμε μαζί με τον κύριο Μπάγεβιτς. Η διοίκηση στηρίζει τον προπονητή απόλυτα. Συνεχίζουμε ενωμένοι. Συζητήσαμε και για το καλοκαίρι. Εγινε συζήτηση και για ανανέωση της συνεργασίας μας", δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος της ΑΕΚ εξερχομενος του εστιατορίου, στην πρώτη ουσιαστική και ανοιχτή στήριξη στο πρόσωπο του Μπάγεβιτς.

Στο γεύμα το παρών έδωσαν επίσης, οι Αρκάδη, Δημητριάδης και οι συνεργάτες του Αδαμίδη, Καψής και Καπετανάκης.

Πυροσβέστης ο Παππάς

Σημαντικό ρόλο στην εξομάλυνση της κατάστασης έπαιξε ο Πέτρος Παππάς που πήρε για ακόμα μία φορά την κατάσταση στα χέρια του και με γρήγορες ενωτικές κινήσεις γλίτωσε τα χειρότερα. Ο μεγαλομέτοχος της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ ήταν ένας από τους λόγους της συνάντησης Αδαμίδη-Μπάγεβιτς, με τις σχέσεις των δύο ανδρών να διορθώνονται και το θέμα να οδεύει προς εκτόνωση.

Ο Παππάς απουσιάζει στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους αλλά όταν ενημερώθηκε από συνεργάτη του για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και το περιστατικό μεταξύ Μπάγεβιτς-Αδαμίδη ανέλαβε δράση.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είναι ένας από του λόγους που η κόντρα ανάμεσα σε προπονητή και πρόεδρο οδηγείται σε εκτόνωση πριν αυτή πάρει διαστάσεις και ο Παππάς αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ο πιο δυνατός κρίκος της αδύναμης κιτρινόμαυρης αλυσίδας.

O μεγαλομέτοχος επιστρέφει οδικώς μέσω Μάγχης (πτήσεις δεν γίνονται λόγω του προβλήματος με την στάχτη από το ηφαίστειο) και αναμένονται σημαντικότερες εξελίξεις σε όλα τα φλέγοντα θέματα της Ένωσης. Το θετικό είναι πως με την παρέμβασή του και την ενωτική του κίνηση αποσόβησε τα χειρότερα για την ΑΕΚ σε μία περίοδο που τα προβλήματα περισσεύουν.

Το χρονικό της... παρ ολίγον κόντρας


Λίγο μετά το τέλος της κλήρωσης για τους αγώνες των πλέι οφ, ο πρόεδρος της Ένωσης κατευθύνθηκε μαζί με τον Βασίλη Δημητριάδη, προς την καφετέρια του ξενοδοχείου, προκειμένου να συζητήσουν κάποια θέματα της ομάδας.

Από το χώρο απουσίαζε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και μόλις ο Δημητριάδης αντιλήφθηκε ότιδεν κατευθύνεται προς το μέρος τους αλλά προς την έξοδο του ξενοδοχείου, του ζήτησε να δώσει παρών στην συζήτηση. Ο Ντούσκο απάντησε με νόημα και πίκρα: " εγώ δεν υπάρχω" και συνέχιζε να πηγαίνει προς την έξοδο.

Τελικά, σύμφωνα με τους αυτήκοες μάρτυρες, ήταν η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αγγελική Αρκάδη, έκεινη που έπεισε τον Μπάγεβιτς να βρεθεί στην καφετέρια, όμως ο Σερβοέλληνας έμεινε για πολύ λίγο... Κάποιοι το μετράνε σε δευτερόλεπτα!

Τι του έκανα;

Η στάση του προπονητή δεν άρεσε καθόλου στον Αδαμίδη ο οποίος αμέσως εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στον Δημητριάδη και φέρεται ότι του είπε πως " αυτό δεν θα περάσει έτσι. Γιατί φέρεται έτσι, τι του έκανα;".

Ο Αδαμίδης αποχώρησε αργότερα εκνευρισμένος από το ξενοδοχείο και σύμφωνα με πληροφορίες κάλεσε τους συνεργάτες του στα γραφεία της ΠΑΕ όπου αργότερα αναμένεται να συζητήσουν αν πρέπει να τεθεί τώρα αμέσως θέμα αντικατάστασης του σερβοέλληνα τεχνικού.

Σημειώνεται ότι ο Μπάγεβιτς και ο Αδαμίδης είχαν συμφωνήσει το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου να μην ξεκινήσουν στην ενδεκάδα του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης οι παίκτες που ξενύχτισαν την Παρασκευή. Σήμερα όμως, προφανώς επειδή ο Μπλάνκο υπέπεσε σε παράπτωμα, ο προπονητής συνειδητοποίησε ότι ο έλεγχος έχει χαθεί και χρέωσε στον πρόεδρο ότι κωλυσιέργησε στο θέμα της παραδειγματικής τιμωρίας τους.

Παράπτωμα νο. 2 από Μπλάνκο

Εν τω μεταξύ νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της προπόνησης ο Ίσμαελ Μπλάνκο προκάλεσε τον Μπάγεβιτς να τον διώξει από την προπόνηση!

Μετά το τελευταίο περιστατικό και τη "βάναυση παραβίαση του ωραρίου" (όπως ακριβώς αναφέρεται για ανάλογα περιστατικά στον εσωτερικό κανονισμό της ομάδας), ο Μπάγεβιτς εμφανίστηκε στην προπόνηση απόλυτα αποφασισμένος να μην χαριστεί σε κανέναν και έδειξε με την συμπεριφορά του ότι στο σημείο που έφτασε η ΑΕΚ και με τα πλέι οφ μπροστά απαγορεύονται πλέον τα παραπτώματα.

Όχι χαλάρωμα, αλλά δίτερμα!

Συγκεκριμένα, ενώ μετά από κάθε ματς συνηθίζεται στην προπόνηση της Δευτέρας (ή Κυριακής) οι ποδοσφαιριστές να κάνουν χαλάρωμα και αποθεραπεία, ο Μπάγεβιτς αποφάσισε να τους βάλει να παίξουν ένα δίτερμα.

Κατά τη διάρκειά του ο σέρβος τεχνικός έκανε διαρκώς παρατηρήσεις για ότι δεν του άρεσε, χωρίς να κρύβει ότι αυτά για τα οποία δυσφορούσε γίνονταν ως επί το πλείστον από κάποιος που ανήκουν στην παρέρα των "9 ξενύχτηδων".

Ο τεχνικός της Ένωσης, έκανε παρατηρήσεις σε αρκετούς εξ ευτών (κατά βάση σε Γκερέιρο και τον Σκόκο), για κάποια πράγματα που αφορούν ασφαλώς την τακτική.

"Τέλος η προπόνηση για σένα"

Έτσι λοιπόν, ο Μπλάνκο σε μια φάση έκανε κάτι που δεν προβλεπόταν απ' όσα είχε ζητήσει ο προπονητής, με αποτέλεσμα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς να τον παρατηρήσει. Ο Αργεντινός αντιμίλησε στον προπονητή του κι' αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον σέρβο τεχνικό, ο οποίος του είπε πως η προπόνηση τελείωσε για τον ίδιο και τον έστειλε στα αποδυτήρια.

Το θέμα είναι ότι ο επιθετικός της Ένωσης μαζί με τους άλλους 8 έχουν κληθεί ήδη σε απολογία για το ξενύχτι της Παρασκευής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (σε κλαμπ της Κηφισίας) κάτι που σημαίνει ότι είναι δις υπότροπος.

Στο δια ταύτα επειδή είναι βέβαιο πως οι 9... ξενύχτες θα έχουν βαρύ χρηματικό πρόστιμο, το ερώτημα που τίθεται είναι αν η τιμωρία του Μπλάνκο θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Παιδί της προπόνησης

Πάντως στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε πως ο Μπλάνκο είναι από τους ποδοσφαιριστές που ελάχιστα έχουν προκαλέσει, είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και προσηλωμένος στην προπόνηση (παιδί της προπόνησης τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του) κι αυτό αναμένεται να εκτιμηθεί ως ελαφρυντικό.

Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι στις τελευταίες του δηλώσεις ο Αργεντινός, είχε παραδεχτεί ότι ο Μπάγεβιτς κάνει ότι καλύτερο μπορεί για την ομάδα υπό τις παρούσες συνθήκες και είχε αφήσει να εννοηθεί ότι υπάρχουν συμπαίκτες του οι οποίες δεν συμμορφώνονται με τις εντολές του κατά την διάρκεια των αγώνων.

Δήλωση των κ.κ.Σταματιάδη, Κόλα

" Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα σε αθλητική ιστοσελίδα, σύμφωνα με τα οποίο είμαστε δυσαρεστημένοι από τα όσα συζητήθηκαν με τη διοίκηση του συλλόγου για την επόμενη μέρα στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, διευκρινίζουμε τα εξής:

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των κ.κ. Αδαμίδη και Κουδούνα και των εκπροσώπων των Ακαδημιών κ.κ. Σταματιάδη, Σαβέβσκι και Κόλα, η νέα διοίκηση της ΠΑΕ μας κατέστησε σαφές πως αποτελεί βασική της προτεραιότητα η αναδιοργάνωση των τμημάτων υποδομής και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίησή τους, προς όφελος της πρώτης ομάδας. Γεγονός φυσικά που μας ικανοποίησε απόλυτα.
Είναι λοιπόν προφανές, πως όχι μόνο δεν σκεφτόμαστε να αποχωρήσουμε από την ομάδα που υπηρετούμε πιστά όλα αυτά τα χρόνια, αλλά αντίθετα θα πράξουμε το μέγιστο δυνατό προκειμένου να σταθούμε αρωγοί στο πλάνο που έχει θέσει η διοίκηση για τις Ακαδημίες της ΑΕΚ.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι συμφέροντα εξυπηρετούν τέτοιου είδους δημοσιεύματα. Τα ευφάνταστα σενάρια ορισμένων δεν πρόκειται να υλοποιηθούν.






Ανδρέας Σταματιάδης
Χριστόφορος Κόλα
"






































































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ