ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μινχ στο SPORT 24: “Ζητείται ομαδικό πνεύμα"

Μινχ στο SPORT 24: “Ζητείται ομαδικό πνεύμα"
Μινχ

"Λείπει το ομαδικό πνεύμα στον ΠΑΟ", δηλώνει στο SPORT 24 ο πρώην "πράσινος", Μάρκους Μινχ

Η συνέντευξη του αυτή είχε γίνει πρωτοσέλιδο σε όλες τις ελληνικές εφημερίδες. Ένα χρόνο και... λίγες ημέρες αργότερα, στον Παναθηναϊκό τα πρόσωπα έχουν αλλάξει αλλά η κατάσταση παραμένει το ίδιο κρίσιμη και προβληματική.

Τι φταίει όμως; Γιατί από την μετά-Μινχ εποχή οι “πράσινοι” δεν μπορούν να μπουν ξανά στον δρόμο των επιτυχιών;

“Αν και είναι αδύνατον να παρακολουθώ συχνά τον Παναθηναϊκό μαθαίνω από τους φίλους μου στην Ελλάδα τι συμβαίνει. Έμαθα και για τα 3 γκολ στην Κέρκυρα και τις αντιδράσεις των οπαδών”, δηλώνει στο SPORT 24 ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ και συνεχίζει:

“Κοιτάξτε αυτήν την στιγμή δεν μπορώ να γνωρίζω πολλά πράγματα για την ομάδα, Ωστόσο πιστεύω ότι μάλλον ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει να γίνει ομάδα. Τι εννοώ; Δεν νομίζω ότι εξαρτάται από έναν ή δύο παίκτες. Αν έφυγε ένας καλύτερος ή ήρθε κάποιος άλλος. Νομίζω ότι το βασικό πρόβλημα είναι ότι λείπει το ομαδικό πνεύμα. Ο Παναθηναϊκός και κάθε ομάδα για να πετύχει χρειάζεται αυτό: Team pirit”

Όταν ρωτήσαμε τον Μάρκους Μινχ για τους φίλους του και με ποιους μιλάει ακόμα από την Ελλάδα μας είπε: “Έχω πάρα πολλούς φίλους στην Ελλάδα. Μιλάω με αρκετούς φιλάθλους αλλά και με τον κ. Βαρδινογιάννη. Δεν θα σας αποκαλύψω όμως τι μου είπε. Τελευταία φορά μιλήσαμε όταν ήταν ακόμα ο Μαλεζάνι στο πάγκο.”

Όταν ξεκινήσαμε να μιλήσουμε για τους Έλληνες που παίζουν στην Γερμανια, τον Γκέκα, τον Κυργιάκο αλλά και τον Επαλέ που πλέον θα αγωνίζεται και αυτός στην Μπουντεσλίγκα ο 34χρονος μας είπε χαριτολογώντας:

“Τι έγινε; Όλοι έρχονται στην Γερμανία. Μήπως να έρθω εγώ στην Ελλάδα;”.


Η απορία που μας ήρθε αμέσως ήταν: Γιατί να μην δουλέψει στον Παναθηναϊκό ο Μάρκους Μινχ;

“Από τότε που σταμάτησα το ποδόσφαιρο, δεν κάνω κάτι άλλο παρά να αφιερώνω τον χρόνο μου στην οικογένεια μου. Σύντομα θα ξεκινήσω κάτι επαγγελματικά αλλά σίγουρα δεν θα είναι προπονητική καριέρα”, δήλωσε ο Γερμανός που πέρσι μας είχε εκμυστηρευτεί ότι θα ήθελε στο μέλλον να ασχοληθεί ως γενικός διευθυντής σε έναν σύλλογο.

Τι μας είπε όμως για τους Έλληνες του εξωτερικού;

“Ο Γκέκας φαίνεται ότι κάνει σκληρή προπόνηση. Είναι γρήγορος, βάζει πολλά και ωραία γκολ... Ωστόσο θα πρέπει να μην βιαζόμαστε και να ενθουσιαζόμαστε γρήγορα. Εντάξει στην Μπόχουμ παίζει όχι στον Παναθηναϊκό!”

Παρόμοια σύγκριση έκανε ο άλλοτε αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού και για τον Σωτήρη Κυργιάκο:

“Ο Κυργιάκος δουλεύει πολύ και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Βελτιώνεται συνέχεια. Αλλά το ίδιο ισχύει και για τον ίδιο. Πρέπει να υπάρχει ικανοποίηση αλλά όχι υπερβολικός ενθουσιασμός. Ο Κυργιάκος παίζει στην Άϊντραχτ όχι στην Μπάγερν Μονάχου!”



Στο τέλος της συζήτησης μας ο “τρελός Γερμανός” του Παναθηναϊκού, ο παίκτης που αγαπήθηκε από του φίλους των “πρασίνων” όσο λίγοι, αλλά και κέρδισε και την συμπάθεια των αντιπάλων, μας αποκάλυψε πως σύντομα θα βρεθεί στην χώρα μας μετά από αρκετά χρόνια:

“Ναι, πείτε στους Έλληνες φίλους μου ότι τον Ιανουάριο θα έρθω να τους επισκεφτώ. Θα δω το πρόγραμμα για να μπορέσω να δω μέσα στον μήνα και κάποιο ματς του Παναθηναϊκού. Μου έχει λείψει η Ελλάδα και αναπολώ όλα τα ωραία χρόνια που πέρασα στην χώρα σας. Άλλωστε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού τους έχω μέσα στην καρδιά μου .”





Εμείς αντί για επίλογο να σας ενημερώσουμε οτι τα άλογα παραμένουν η λατρεία του Μινχ και αυτά που τρέχουν σε κούρσες στην Γερμανία παραμένουν να είναι ντυμένα με το πράσινο τριφύλλι!
























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ