ΑΕΚ

Μηνύματα Ντούσκο

Μηνύματα Ντούσκο
Ντούσαν Μπάγεβιτς (για μέσα)

Ο... νόμος του Μπάγεβιτς άρχισε να γίνεται αισθητός. Όποιος συμμορφώνεται έχει ευκαιρίες, όποιος όχι... στον πάγκο

Για τον Μπάγεβιτς τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα: όποιος συμμορφώνεται στις εντολές του και ακολουθεί κατά γράμμα όσα επισημαίνει στις προπονήσεις θα έχει τις ευκαιρίες που του αναλογούν (εννοείται σε συνάρτηση του ταλέντου τους και των αναγκών της ομάδας). Όποιος κάνει του κεφαλιού του απλώς δεν θα παίζει!
Ο Νάτσο Σκόκο έκανε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που του ζητούσε ο προπονητής κατά τη διάρκεια του αγώνα. "Παίξε στη γραμμή" του ζητούσε ο Μπάγεβιτς, στον άξονα μπερδευόταν ο αργεντινός μεσοεπιθετικός. Το αποτέλεσμα; Ο Σκόκο έγινε αλλαγή στο 40ο λεπτό του αγώνα και έμεινε να γκρινιάζει στην άκρη του πάγκου για την απόφαση του προπονητή του.

Ο Μπάγεβιτς δέχθηκε χθες στο γραφείο του τον Σκόκο ζητώντας του εξηγήσεις. Κι ασφαλώς δίνοντάς του να καταλάβει ότι δεν μπορεί να παραβλέπει την αγωνιστική απειθαρχία ορισμένων παικτών που δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες του και κατ’ επέκταση προκαλούν δυσλειτουργία στη συλλογική προσπάθεια.

Επόμενος ο Τζεμπούρ!

Αν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν την Κυριακή για τουλάχιστον ένα ημίχρονο δεν είχαν χθες ρεπό, ο προπονητής θα είχε ανάλογο τετ-α-τετ και με τον Ράφικ Τζεμπούρ. Ο Μπάγεβιτς ήταν "σκασμένος" από την επιμονή του αλγερινού επιθετικού να επιδίδεται σε ατομικές ενέργειες δίχως καμία ουσία.

Εδικά στη φάση του 90ου λεπτού όταν αγνόησε δύο ελεύθερους συμπαίκτες του (Μπλάνκο και Εντίνιο) για να επιχειρήσει και τρίτη συνεχόμενη ντρίμπλα με αποτέλεσμα να χάσει τη μπάλα σε φάση που η ΑΕΚ είχε αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Μπάγεβιτς δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε.

Ο προπονητής έχει καταστήσει σαφές στους παίκτες (και πιθανότατα θα το επαναλάβει και σήμερα) ότι όποιος δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις του και δεν προσπαθεί να φέρει εις πέρας τις εντολές του δεν θα μακροημερεύσει στην ΑΕΚ, ανεξαρτήτως ονόματος, προσφοράς ή ποιότητας.

Δεν αποκλείεται λοιπόν να δώσει ευκαιρίες και σε παίκτες που δεν έχουν πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής (οι Ζορμπάς, Παυλής και Χέτεμαϊ ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία) αλλά που δείχνουν μεγαλύτερη αφοσίωση στις εντολές του και ενδεχομένως έχουν καλύτερη συγκέντρωση σε αυτά που τους ζητεί ο προπονητής.

Η προπόνηση

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της Δευτέρας. Όσοι ποδοσφαιριστές δεν ήταν στην αποστολή για τον αγώνα με τον Άρη αλλά και όσοι είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής ή καθόλου συμμετοχή σε αυτόν. Οι Σκόκο, Λαγός και Εντίνιο προπονήθηκαν κανονικά. Οι υπόλοιποι είχαν ρεπό. Ο Αντώνης Ρίκκα συνέχισε πρόγραμμα αποκατάστασης. Ο Νέιθαν Μπερνς υπέστη διάστρεμμα δεξιάς ποδοκνημικής στο παιχνίδι της ομάδας U-21 και ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα. Ο Νίκος Γεωργέας εντάχθηκε στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης.

















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ