ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μλάντα-Παναθηναϊκός 0-1

Μλάντα-Παναθηναϊκός 0-1
παναθηναικος πανηγυρικο

Ο Παναθηναϊκός με γκολ του Σαλπιγγίδη νίκησε 1-0 την Μλάντα και πλέον σκέφτεται το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό

Λίγα 24ωρα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, οι «πράσινοι» του «μαέστρου» Μουνιόθ πανηγύρισαν άλλη μια νίκη στην Ευρώπη που συνδυάστηκε με το καλύτερο φετινό παιχνίδι του συλλόγου. Ο Παναθηναϊκός με την νίκη του αυτή έφτασε τους 6 βαθμούς και «φιγουράρει» μόνος πρώτος (και με διαφορά) στην κορυφή του ομίλου του χαρίζοντας πολύτιμους βαθμούς για τα ελληνικά χρώματα και μάλιστα κόντρα στους Τσέχους.

td> Οι συνθέσεις των ομάδων
Μλάντα Μπόλεσλαβ (Ντούσιν Ουρίν): Μίλερ, Σεβίνσκι, Μπρεζίνσκι (76’ Ράινοχ), Ρόλκο, Πάλακ, Ματεγιόφσκι, Ν'Γκασάνια, Σέντλατσεκ (56’ Κισέλα), Πόλατσεκ (69’ Χόλουμπ), Κούλιτς, Πέτσκα.

Παναθηναϊκός (Βίκτορ Μουνιόθ): Έμπεντε, Βύντρα, Δάρλας, Μόρις, Μπίσκαν, Τζιόλης, Λεοντίου, Νίλσον, Ίβανσιτς (19’ Ρομέρο), Μάντζιος (59’ Βίκτορ), Σαλπιγγίδης (82’ Θεοδωρίδης).

Κίτρινες: Σέντλατσεκ, Μπρεζίνσκι / Μπίσκαν, Βίκτορ
Διαιτητής: Άλαν Κέλι (Ιρλανδία)
Βοηθοί: Μάρτιν Μολόνεϊ (Ιρλανδία), Μπάρι ΜακΝτόνελ (Ιρλανδία)
Τέταρτος: Άντονι Μπάτιμερ (Ιρλανδία)

td> Με μια ματιά
Με αρκετές αλλαγές όπως αναμένονταν παρέταξε την ομάδα του ο Βίκτορ Μουνιόθ στο παιχνίδι με την Μλάντα Μπόλεσλαβ. Ο Ισπανός τεχνικός μπορεί να μην άλλαξε στις σκέψεις του σύστημα (4-4-2) ωστόσο και ενόψει Ολυμπιακού «έριξε» στο ματς μια ενδεκάδα διαφορετική σε σχέση με τις μέχρι τώρα υποχρεώσεις του «τριφυλλιού».

Δάρλας αντί Σέριτς (αριστερά στην άμυνα) και Μπίσκαν αντί Γκούμα (κέντρο άμυνας) στην άμυνα, Τζιόλης και Λεοντίου αντί Μπόβιο και Βίκτορ στην μεσαία γραμμή, Νίλσον αντί Ρομέρο στην δεξιά πλευρά και Μάντζιος αντί Παπαδόπουλου (τραυματίας) ως παρτενέρ του Σαλπιγγίδη ήταν τα νέα «πρόσωπα» του Παναθηναϊκού στο αρχικό σχήμα.

Τα πρώτα λεπτά που ήταν αναγνωριστικά από τις δύο ομάδες και αυτό το γεγονός βοήθησε τους παίκτες να «ζεσταθούν» και λίγο αφού το κρύο ήταν έντονο (οι περισσότεροι με μακριές φανέλες και γάντια). Στο αγωνιστικό μέρος…. εκτός από μια κεφαλιά του αμαρκάριστου Ν'Γκασάνια σε κόρνερ του Κούλιτς στο 2’, η επόμενη καλή φάση ήταν ένα σουτ από πλευράς γηπεδούχων στο 18’ με τον Πέτσκα που όμως δεν ανησύχησε τον Εμπεντε.

Στο επόμενο λεπτό (19’) η κακοτυχία… χτύπησε την πόρτα του Μουνιόθ και του Παναθηναϊκού αφού ο Ιβανιστς σε μια προσπάθειά του υπέστη ένα «σκίσιμο» στον αστράγαλο (από την προβολή του αντιπάλου) και αμέσως πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια με τον Σεμπαστιάν Ρομέρο να επιστρατεύεται για την συνέχεια (έστω και χωρίς το απαραίτητο «ζέσταμα» αλλά και την στέκα στα μαλλιά του). Να σημειώσουμε ότι ο Αργεντίνος παίκτης έμεινε στην αριστερή πλευρά εκεί που ξαναέπαιξε μετά τις δοκιμές των φιλικών προετοιμασίας επί εποχής Μπάκε όπου τα είχε πάει περίφημα.

Το ημίωρο συμπληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι και τον ρυθμό του, να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας σε όλες τις γραμμές και παράλληλα να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις σε αντεπιθέσεις μετά από σωστές άμυνες και αλληλοκαλύψεις των παικτών στην αμυντική «ζώνη».

Επιθετικά, οι παίκτες του Μουνιόθ απείλησαν για πρώτη φορά στο 31’ όπου και αποφάσισαν να εντείνουν περισσότερο τις επιθετικές τους «ορέξεις». Ο Μάντζιος έκανε την ατομική προσπάθεια, έξω από την περιοχή συνδυάστηκε άψογα κάνοντας το 1-2 μ’ έναν αμυντικό της Μπόλεσλαβ και επιχείρησε το δυνατό σουτ, με τον Μίλερ σε σωστή θέση να αποκρούει σε κόρνερ ενώ η μπάλα κατευθύνονταν στην αριστερή του γωνία.

Επτά λεπτά αργότερα (38’), οι «πράσινοι» δημιούργησαν άλλη μια καλή ευκαιρία όταν ο Σαλπιγγίδης από τ’ αριστερά τροφοδότησε τον Ρομέρο που αμέσως έδωσε στον Τζιόλη, αλλά το σουτ του νεαρού μέσου έξω από την περιοχή πέρασε μακριά από την εστία του Μίλερ στην τελευταία αξιόλογη φάση των φιλοξενούμενων στο ματς για το πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου 15 λεπτών αφού η «παγωνιά» και η χιονόπτωση έφερε «τριπλό… μπλακ άουτ» στους πυλώνες του «Μέτσκι Στάντιον». Στα πλάνα των δύο τεχνικών δεν υπήρχε καμία διαφοροποίηση από την σέντρα της επανάληψης.

Ο ίδιος ο πρωταγωνιστής στην πρώτη φάση του αγώνα μόλις στο 2ο λεπτό έμελλε να είναι και πάλι στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου. Ηταν το 52’ όταν ο Ματεγιόφσκι έκανε την σέντρα από τα αριστερά και μετά από αδράνεια των φιλοξενούμενων ο Ν'Γκασάνια επιχείρησε το σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε μακριά από την εστία του Έμπεντε.

Οι πρώτες διορθωτικές κινήσεις από τους προπονητές είναι γεγονός με τον Ουρίν να περνάει στο ματς τον Κισέλα ενισχύοντας την μεσαία του γραμμή ενώ ο Μουνιόθ πέρασε στην θέση του Μάντζιου τον Βίκτορ στο πλάι (και λίγο πιο πίσω) του Σαλπιγγίδη.

Η αλλαγή αυτή από τον Ισπανό τεχνικό… φάνηκε άμεσα να αλλάζει την ποιότητα του «τριφυλλιού» στο ματς, αφού ο έμπειρος μεσοεπιθετικός με μια καταπληκτική ασίστ στο 65' στην δεύτερη επαφή του με την μπάλα έβγαλε τετ α τετ τον Σαλπιγγίδη με τον Μίλερ και ο διεθνής επιθετικός με πλασέ κάτω από τον γκολκίπερ της Μλάντα άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους» στο παγωμένο Μπόλεσλαβ μέσα σε έξαλλα πανηγύρια παικτών, «πάγκου» και των περίπου 300 οπαδών του.

Το προβάδισμα στο σκορ για τους «πράσινους» άλλαξε την εικόνα του ματς με τους γηπεδούχους με όποιες διορθωτικές κινήσεις του Ουρίν από τον πάγκο να αναζητούν κάτι καλύτερο στην πρεμιέρα τους στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ ενώ από την άλλοι οι παίκτες του Μουνιόθ έδειχναν να παίζουν με περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Μάλιστα, αν έδειχναν λίγο περισσότερη προσοχή οι «πράσινοι» επτά λεπτά αργότερα (72’΄) θα είχαν «κλειδώσει» το ματς. Ο Τζιόλης έβγαλε στην «πλάτη» της άμυνας των γηπεδούχων τον Λεοντίου που προσπάθησε να περάσει τον Μίλερ, έχασε το έλεγχο της μπάλας πάσαρε (έστρωσε) στον Σαλπιγγίδη που έκανε το σουτ, όμως ο Μίλερ σε σωστή θέση και λίγο μακριά από την εστία του έσωσε την ομάδα του από ένα δεύτερο γκολ.

Η τελευταία κίνηση από πλευράς, Μουνιόθ ήταν ο Θεοδωρίδης στην θέση Σαλπιγγίδη δέκα λεπτά περίπου πριν την λήξη του αγώνα προκειμένου ο Θεσσαλονικιός επιθετικός να πάρει ανάσες και ο αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός να βοηθήσει περισσότερο στην μεσαία γραμμή.

Οι γηπεδούχοι ότι δεν κατάφεραν στα 85’ λεπτά το σημείωσαν στο τελευταίο πεντάλεπτο. Στο 86’ ο Κούλιτς «κόπηκε» τελευταία στιγμή από τον Βύντρα, στο 87’ τον Πέτσκα σταμάτησε ο Μόρις την τελευταία στιγμή, στο 89’ ο Κούλιτς εκμεταλλεύθηκε τις κόντρες έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να σταματάει στο κάθετο δοκάρι του Έμπεντε ενώ στις καθυστερήσεις οι παίκτες της Μλάντα παρά την λογική πίεση δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση και οι «πράσινοι» πανηγύρισαν άλλη μια νίκη εκτός έδρας για το «τριφύλλι» και τα ελληνικά χρώματα.

td> Η συνέντευξη Τύπου
O Ισπανός τεχνικός μπορεί να ήταν ικανοποιημένος από την νίκη... πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Μλάντα, ωστόσο έδειξε αρκετά συγκρατημένος ενόψει της συνέχειας. "Έχουμε σχεδόν εξασφαλίσει την πρόκριση για την επόμενη φάση. Θα κοιτάξουμε να παίξουμε σοβαρά και πειθαρχημένα σαν επαγγελματική ομάδα που είμαστε στα υπόλοιπα παιχνίδια. Δεν μου αρέσει να κάνω συγκρίσεις με άλλες ομάδες", ήταν το πρώτο σχόλιο του Βίκτορ Μουνιόθ.

"Οι παίκτες που έπαιξαν σήμερα τα πήξγαν αρκετά καλά. Έκαναν όλα αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Πάνω απ' όλα κερδίσαμε από την ομαδικότητα που δείξαμε σήμερα"

και συμπλήρωσε για την συνέχεια: "Δηλώσαμε και χθες ότι θέλουμε πολύ τη νίκη. Είναι δύσκολο το παιχνίδι, αφού υπάρχει μια βαθμολογική διαφορά που πρέπει να καλύψουμε με την νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι".

Ο 49χρονος υποστήριξε πως έβαλε τον συμπατριώτη του Βίκτορ Σάντσεθ για να περάσει τις κάθετες πάσες που έλειπαν προς τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη: "Τον έβαλα για την καλή κάθετη πάσα και την τεχνική του. Από παιχνίδι σε παιχνίδι βελτιώνεται"..

Μήτσου: "Σήμερα παρακολουθήσατε έναν Παναθηναϊκό, από τα παλιά" ήταν το σχόλιο του προέδρου των "πράσινων" που έδειχνε αρκετά ικανοποιημένος ενώ δεν παρέλειψε να πάει στα αποδυτήρια να συγχαρεί τους παίκτες και το προπονητικό τιμ για την σπουδαία αυτή επιτυχία.

td> Όλα τα λεφτά...
Η συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» παρόλο που δεν είχαν να αντιμετωπίσουν κάποιο ευρωπαϊκό «φόβητρο» έδειξαν σημάδια ανάκαμψης στην παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η φετινή τους «ταυτότητα» σε σχέση με την περίοδο Μπάκε, αλλάζει. Παράλληλα δεν θα μπορούσαμε να μην εχθιάσουμε την παρουσία των Βίκτορ (η απόλυτη ποιότητα), Νίλσον (μαχητικότητα), Μπίσκαν (εμπειρία), Τζιόλης (χιλιόμετρα), Σαλπιγγίδης (έφεση σε σκοράρισμα).

td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το μπλακ άουτ στους πυλώνες του «Μέτσκι Στάντιον» που λίγο έλειψε να «τινάξει» στον αέρα το ματς που αν είχε οριστική διακοπή θα ξαναγίνονταν από την αρχή ένα 24ωρο αργότερα. Ακόμα ας ξεχάσουμε το "σουβενίρ" με τα δέκα ράμματα που απέκτησε ο Ιβανσιτς από την κλωτσιά που δέχθηκε η οποία ευτυχώς δεν θα του στοιχήσει την συμμετοχή του από το ματς με τον Ολυμπιακό.

td> To Live του αγώνα...
90+4' Λήξη αγώνα.

90' Τέσσερα λεπτά ο επιπλέον χρόνος.

90' Κίτρινη κάρτα στον Βίκτορ.

90' Δοκάρι για την Μλάντα! Ο Κούλιτς εκμεταλλεύθηκε τις κόντρες και έκανε το σουτ λίγο έξω απο την περιοχή, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Έμπεντε...

87' Νέα ευκαιρία για τους Τσέχους. Ο Πέτσκα βρέθηκε στην περιοχή, όμως λίγο πριν επιχειρήσει το σουτ, ο Μόρις πρόλαβε ν' απομακρύνει την μπάλα.

86' Ευκαιρία για την Μλάντα. Ο Χόλουμπ προσπάθησε να κάνει το σουτ, οι κόντρες ευνοήσαν τον Κούλιτς που δεν πρόλαβε να σουτάρει, αφού οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού απομάκρυναν την μπάλα.

82' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Θεοδωρίδης στην θέση του Σαλπιγγίδη.

79' Ο Κούλιτς εκτέλεσε το φάουλ απο τ' αριστερά, όμως ο Έμπεντε είχε τον έλεγχο της φάσης και μπλόκαρε την μπάλα.

77' Ο Τζιόλης άνοιξε δεξιά για τον Σαλπιγγίδη που έκανε την σέντρα, όμως οι αμυντικοί της Μλάντα παραχώρησαν κόρνερ.

76' Αλλαγή για την Μλάντα. Ο Ράϊνοχ στην θέση του Μπρεζίνσκι.

72' Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Τζιόλης έβγαλε στην "πλάτη" της άμυνας των γηπεδούχων τον Λεοντίου που προσπάθησε να περάσει τον Μίλερ, όμως ο γκολκίπερ των Τσέχων απομάκρυνε την μπάλα, που έφθασε στον Σαλπιγγίδη που έκανε το σουτ, όμως για δεύτερη φορά ο Μίλερ έσωσε την ομάδα του απο δεύτερο γκολ.

69' Αλλαγή για την Μλάντα. Ο Χόλουμπ στην θέση του Πόλασεκ.

65' Γκολ...0-1!!! Καταπληκτική πάσα του Βίκτορ για τον Σαλπιγγίδη που απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή και με υποδειγματικό πλασέ νίκησε τον Μίλερ και έδωσε το προβάδισμα στους "πράσινους".

60' Ο Κούλιτς εκτέλεσε φάουλ απο τα δεξιά, οι παίκτες του Παναθηναϊκού απομάκρυναν την μπάλα, όμως ο Πόλασεκ επιχείρησε το σουτ αρκετά έξω απο την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε μακριά απο την εστία του Έμπεντε.

59' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Βίκτορ στην θέση του Μάντζιου.

56' Αλλαγή για την Μλάντα. Ο Κισέλα στην θέση του Σέντλατσεκ.

54' Κίτρινη κάρτα στον Μπρεζίνσκι.

52' Ο Ματεγιόφσκι έκανε την σέντρα απο τ' αριστερά, οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν κατάφεραν ν' απομακρύνουν την μπάλα, με τον Ν'Γκασάνια να επιχειρεί το σουτ απο το υψος της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε μακριά απο την εστία του Έμπεντε.

48' Ο Νίλσον εκτέλεσε φάουλ απο τ' αριστερά, όμως οι παίκτες της Μλάντα απομάκρυναν χωρίς πρόβλημα...

46' Έναρξη β' ημιχρόνου με την Μλάντα Μπόλεσλαβ στην σέντρα.

* Σιγά σιγά επανέρχεται ο φωτισμός στο γήπεδο, ωστόσο ακόμη ο διαιτητής δεν έχει δώσει την συγκατάθεση του για να ξεκινήσει το β' ημίχρονο. Σε δέκα λεπτά θα ξεκινήσει η αναμέτρηση σύμφωνα με πληροφορίες...

* Πρόβλημα στο "Μέτσκι Στάντιον", καθώς έσβησαν τα φώτα του γηπέδου, ενώ ξεκίνησε και η χιονόπτωση. Όσον αφορά τον τραυματισμό του Ίβανσιτς, έχει ένα μικρό σκίσιμο λίγο πάνω απο τον αστράγαλο και πιθανότατα προλαβαίνει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό...

45+2' Λήξη α' ημιχρόνου.

45' Δυο λεπτά ο επιπλέον χρόνος.

38' Ο Σαλπιγγίδης βγήκε απο τ' αριστερά και τροφοδότησε τον Ρομέρο που έδωσε στον Τζιόλη, όμως το σουτ του μέσου του Παναθηναϊκού απο μακρινή απόσταση πέρασε μακριά απο την εστία του Μίλερ.

35' Ο Δάρλας έδωσε αριστερά στον Ρομέρο που ήταν χωρίς αντίπαλο, επιχείρησε την σέντρα, όμως οι αμυντικοί της Μπόλεσλαβ απομάκρυναν την μπάλα χωρίς πρόβλημα...

31' Η καλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού. Ο Μάντζιος έκανε την ατομική προσπάθεια, έξω απο την περιοχή έκανε το... ιδιότυπο 1-2 μ' έναν αμυντικό της Μπόλεσλαβ και επιχείρησε το σουτ, όμως ο Μίλερ παραχώρησε κόρνερ και ενώ η μπάλα πήγαινε στην γωνία του...

24' Οι Τσέχοι κέρδισαν φάουλ λίγο έξω απο την περιοχή του Παναθηναϊκού, όμως ο Πέτσκα δεν μπόρεσε να πέράσει την μπάλα απο τους αμυντικούς του "τριφυλλιού".

24' Κίτρινη κάρτα στον Μπίσκαν.

20' Πρώτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Ρομέρο στην θέση του Ίβανσιτς που αποχώρησε με πρόβλημα στον αστράγαλο.

18' Οι παίκτες του Παναθηναϊκού προσπάθησαν ν' απομακρύνουν την μπάλα απο την περιοχή τους, όμως δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα ο Πέτσκα να επιχειρήσει το σουτ, όμως ο Έμπεντε μπλόκαρε την μπάλα με άνεση.

12' Κίτρινη κάρτα στον Σέντλατσεκ για μαρκάρισμα στον Δάρλα.

08' Ο Λεοντίου εκτέλεσε φάουλ απο τα δεξιά, όμως ο Μίλερ δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

06' Ο Ματεγιόφσκι έβγαλε πολύ ωραία στα πλάγια για τον Κούλιτς πυο προσπάθησε να κάνει την σέντρα, όμως ο Βύντρα παραχώρησε κόρνερ.

03' Ο Νίλσον έκανε την σέντρα απο τα δεξιά, όμως οι αμυντικοί της Μπόλεσλαβ απομάκρυναν μπροστά απο τον Σαλπιγγίδη.

02' Ο Κούλιτς εκτέλεσε το πρώτο κόρνερ του αγώνα για τους Τσέχους, όμως η κεφαλιά του Ν'Γκασάνια πέρασε μακριά απο την εστία του Έμπεντε.

01' Έναρξη αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη σέντρα.

Συνθέσεις
Μλάντα Μπόλεσλαβ:
Μίλερ, Σεβίνσκι, Μπρεζίνσκι, Ρόλκο, Πάλακ, Ματεγιόφσκι, Ν'Γκασάνια, Σέντλατσεκ, Πόλατσεκ, Κούλιτς, Πέτσκα.

Παναθηναϊκός: Έμπεντε, Βύντρα, Δάρλας, Μόρις, Μπίσκαν, Τζιόλης, Λεοντίου, Νίλσον, Ίβανσιτς, Μάντζιος, Σαλπιγγίδης.

Διαιτητής: Άλαν Κέλι (Ιρλανδία)
Βοηθοί: Μάρτιν Μολόνεϊ (Ιρλανδία), Μπάρι ΜακΝτόνελ (Ιρλανδία)
Τέταρτος: Άντονι Μπάτιμερ (Ιρλανδία)









































































































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ