EUROPA LEAGUE

Μοιρασιά για Χέρτα και Μπενφίκα

Μοιρασιά για Χέρτα και Μπενφίκα
κουρανι φαρφαν αλτιντοπ

Χέρτα και Μπενφίκα έμειναν στο 1-1 στο Βερολίνο με τα γκολ των Ντι Μαρία και Πάντελιτς (vds)

Η Μπενφίκα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με τον Άνχελ Ντι Μαρία στο 51' να παίρνει την μπάλα από την πάσα του Νούνο Γκόμες στην περιοχή να ντριμπλάρει και να πλασάρει τον Γιάροσλαβ Ντρόμπνι.
Ο Μάρκο Πάντελιτς οχτώ λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα λύτρωσε τους Γερμανούς, καθώς στο 74' με δεξί σουτ ισοφάρισε σε 1-1, με την μπάλα να βρίσκει και λίγο στο πόδι του Μάξι Περέιρα να αλλάζει ελεφρά πορεία πριν καταλήξει στα δίχτυα του Κουΐμ.

ΧΕΡΤΑ: Ντρόμπνι, Καέντ, Φρίντριχ (53' Κακά), Ζίμουνιτς, Σταίν (66' Πάντελιτς), Λούστενμπέργκερ, Νταρντάι (46' Κάτσαρ), Σάντος, Νίκου, Ράφαελ, Βορονίν.
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Κουΐμ, Μάξι Περέιρα, Λουϊζάο, Σίντνεϊ, Ζόρζε Ριμπέιρο, Ντι Μαρία, Κατσουράνης (66' Κάρλος Μάρτινς), Μπίνια, Ρέγες (72' Ουρέτα), Νούνο Γκόμες, Όσκαρ Καρντόζο (46' Σουαζό).

Δύο γκολ ο Ιντζάγκι, "διπλό" η Μίλαν

Ο Φίλιπο Ιντζάγκι σκόραρε δύο φορές και η Μίλαν ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με νίκη μέσα στο Άμπε Λένστρα με 3-1 επί της Χέερενφεεν.

Ο Κακά έκανε την πάσα στον Ιντζάγκι και ο Πίπο άνοιξε το σκορ στο 19' πετυχαίνοντας το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ για φέτος (η μπάλα βρήκε και στον Γιονγκ-Α-Πιν), ενώ ο Βραζιλιάνος ήταν αυτός που τροφοδότησε και τον Γκατούζο τέσσερα λεπτά, με τον Ιταλό μέσο να διπλασιάζει τα τέρματα των "ροσονέρι" και να βρίσκει δίχτυα για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο Ιντζάγκι πέτυχε το δεύτερό του τέρμα στο στο 69' και ο Πράντζιτς διαμόρφωσε το τελικό 1-3 στο 86' με εκτέλεση πέναλτι.

Στο άλλο ματς του 5ου ομίλου η Μπράγκα ήταν εντυπωσιακή και επικράτησε με 3-0 της Πόρτμουθ στην Πορτογαλία.

ΧΕΕΡΕΝΦΕΕΝ: Φάντενμπους, Γκόραν Ποπόφ (60' Καλού), Μπράουερ, Ντίνγκσνταγκ, Γιονγκ-Α-Πιν, Γκρίντχαϊμ, Βεϊρίνεν, Μπίιρενς, Σίμπον, Ελιουνούσι (60' Πάουλο Ενρίκε).
ΜΙΛΑΝ: Ντίντα, Τζαμπρότα, Μπονέρα, Αντονίνι, Φαβάλι, Γκατούζο, Έμερσον, Φλαμινί, Κακά (78' Γιανκουλόφσκι), Ιντζάγκι (72' Πάτο), Σεφτσένκο (72' Ροναλντίνιο).

"Καθάρισε" νωρίς ο Τζαγκόεφ

Ο Άλεξ Τζαγκόεφ "καθάρισε" για την ΤΣΣΚΑ από πολύ νωρίς στο "Λουζνίκι", καθώς σκόραρε στο 9' και το 12'. Η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια δεν μπόρεσε να αντιδράσει, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Βάγκνερ Λοβ στο 61'.

Με το ίδιο σκορ κέρδισε και η Νανσί στην Γαλλία την Φέγενοορντ στο άλλο ματς του 8ου ομίλου, με τα γκολ να πετυχαίνουν οι Ζερκά, Φερέ και Έλντερ.

ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεφ, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Αλεξέι Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Γκριγκόριεφ, Κράζιτς, Αλντονίν (73' Ράχιμιτς), Σεμπέρας, Ζιρκόφ (87' Σενίκοφ), Τζαγκόεφ (65' Ραμόν), Βάγκνερ Λοβ.
ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ: Αρανθούμπια, Μανουέλ Πάμπλο, Ζε Κάστρο, Λόπο, Φελίπε (79' Αντριάν), Κριστιάν, Ντε Γκουζμάν (64' Σέρτζιο), Βαλερόν, Αντόνιο Τομάς, Γκουαρδάδο, Μπράβο (72' Μίστα).

Εύκολη λεία η Παρί για Σάλκε

Η Σάλκε προηγήθηκε της Παρί στο "Βέλτινς Αρίνα" χάρη σε αυτογκόλ του Μιαμπαλά στο 12' και τα πράγματα έγιναν εύκολα για τους Γερμανούς από εκεί και έπειτα. Στο 39' ο Κέβιν Κουράνι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, το 3-0 έκανε ο Χαλίλ Άλτιντοπ στο 70' και στο 92' ο Σαντόμ μείωσε διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Στην κορυφή του 1ου ομίλου μαζί με την Σάλκε είναι η Τβέντε, η οποία επικράτησε στην Ολλανδία με 1-0 της Ρασίνγκ Σανταντέρ χάρη στο γκολ του Ντένεμπουμ στο 7'.

ΣΑΛΚΕ: Νόιερ, Ραφίνια, Βέστερμαν (63' Κρσταϊτς), Μπορντόν (53' Οβέντες), Κομπιασβίλι, Τζόουνς, Ένχελααρ, Ερνστ (71' Ράκιτιτς), Φαρφάν, Χαλίλ Άλτιντοπ, Κουράνι.
ΠΑΡΙ Σ.Ζ.: Λαντρό, Μουλουμπού (46' Σακό), Μαμπιαλά, Τραορέ, Αρμάντ, Ν'Γκοΐ, Κλεμέντ, Σανκαρέ (75' Ροτέν), Σαντόμ, Κέζμαν, Αρνό (75' Λουϊντουλά).

"Πήρε" την Τότεναμ η Ουντινέζε

Χάρη στην εκτέλεση πέναλτι του Αντόνιο Ντι Νατάλε και το γκολ του Σιμόνε Πέπε λίγο πριν το τέλος η Ουντινέζε επικράτησε της Τότεναμ με 2-0 στο "Φρίουλι". Ο Ντι Νατάλε άνοιξε το σκορ στο 24' με πέναλτι που κέρδισε ο Κουαλιαρέλα από την απίστευτη γκάφα του Εουρέλιο Γκόμες.

Το έργο των "τζεμπρέτε" έγινε πολύ πιο εύκολο από το 57', όταν και αποβλήθηκε ο Ο'Χαρα για τους "σπέρς", βλέποντας δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε δύο λεπτά. Ο Πέπε πέρασε ως αλλαγή στο 79' και στο 86' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Χαντάνοβιτς, Μότα, Κόντα, Ντομίτσι, Λούκοβιτς (89' Πασκουάλε), Ινλέρ, Ντ'Αγκοστίνο (86' Φλόρο Φλόρες), Ίσλα, Αλέξις Σάντσες (79' Πέπε), Ντι Νατάλε, Κουαλιαρέλα.
ΤΟΤΕΝΑΜ: Γκόμες, Χάτον, Κινγκ, Γούντγκεϊτ (64' Ντος Σάντος), Άσου-Εκότο (46' Μόντριτς), Μπέιλ, Λένον, Ζοκορά, Τζίνας, Ο'Χάρα, Ντάρεν Μπεντ.

Δύο γκολ σε δύο λεπτά και νίκη για Σεβίλλη

Η Σεβίλλη δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στην Στουτγκάρδη, της οποίας και επικράτησε με 2-0 πετυχαίνοντας τα γκολ της μέσα σε δύο λεπτά. Συγκεκριμένα, ο Ντρι Ρομαρίκ άνοιξε το σκορ μόλις στο 15' με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 16' ο Ρενάτο διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων με κεφαλιά από το κόρνερ του Αμπντουλάι Κονκό.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Σαμπντόρια πέτυχε σπουδαίο διπλό μέσα στο Βελιγράδι, κερδίζοντας την Παρτιζάν με 2-1, έχοντας σκόρερ τους Μπονατσόλι και Ντεσένα.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Πάλοπ, Κονκό, Σκιλασί, Εσκουντέ, Φερνάντο Ναβάρο, Χέσους Νάβας (75' Ροντρίγκες), Αντριάνο, Φάτζιο, Ακόστα (21' Ντε Μουλ), Ρενάτο (62' Μαρέσκα), Ρομαρίκ.
ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ: Λέμαν, Τρας (46' Μαρικά), Μπούλαρουζ, Ντελπιέρε, Μανίν, Χίλμπερτ, Πάρντο, Χίτζλσπεργκερ, Μπόκα (74' Ρούντι), Γκόμες, Λάνιγκ (57' Έλσον).

Νίκη της Βίλα επί του Άγιαξ


Η Άστον Βίλα επικράτησε με 2-1 του Άγιαξ στο "Βίλα Παρκ" και πήρε το ντέρμπι της πρεμιέρας στον 6ο όμιλο. Οι "χωριάτες" προηγήθηκαν με τον Λάουρσεν στο 8' και πήραν τους τρεις βαθμούς χάρη στο γκολ του Μπάρι στο 45', καθώς ο Φερμάελεν είχε ισοφαρίσει στο 22' για τον "Αίαντα".

Στην κορυφή του ομίλου μαζί με την Βίλα είναι το Αμβούργο, καθώς επικράτησε της Ζίλινα μέσα στο "Ποντ Ντουμπνόν" με 2-1. Πέτριτς και Όλιτς έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους, μείωσε απλά ο Ρίλκε στο 69'.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Φρίντελ, Γιανγκ, Κουεγιάρ, Λάουρσεν, Σόρεϊ, Ρέο-Κόκερ (81' Γκάρντνερ), Πετρόφ, Μπάρι, Μίλνερ, Αμπγκονλαχόρ (91' Ντέιβις), Άσλεϊ Γιανγκ.
ΑΓΙΑΞ: Φέρμεερ, Σίλβα, Ολεγκέρ (78' Φαν Ντερ Βίελ), Φερμάελεν, Εμάνουελσον, Λίντγκρεν, Σάρπονγκ (55' Τσβίτανιτς), Φέρτονγκεν, Λουίς Σουάρες (60' Λεονάρντο), Χούντελααρ, Γκάμπρι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Group A

Σάλκε - Παρί Σεν Ζερμέν 3-1 (12' αυτ. Μιαμπάλα, 39' Κουράνι, 70' Χαλίλ Άλτιντοπ / 92' Σαντόμ)
Τβέντε - Ράσινγκ Σανταντέρ 1-0 (7' Ντένεμπουμ)
Ρεπό: Μάντσεστερ Σίτι

Group B
Γαλατάσαραϊ - Ολυμπιακός 1-0 (25' Κιούελ)
Χέρτα - Μπενφίκα 1-1 (74' Πάντελιτς / 51' Ντι Μαρία)
Ρεπό: Μέταλιστ

Group C
Σεβίλλη - Στουτγάρδη 2-0 (15' Ρομαρίκ, 16' Ρενάτο)
Παρτίζαν - Σαμπντόρια 1-2 (34' Λαμινά / 20' Μπονατσόλι, 55' Ντεσένα)
Ρεπό: Σταντάρ Λιέγης

Group D
Ουντινέζε - Τότεναμ 2-0 (24' πεν. Ντι Νατάλε, 86' Πέπε)
Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Ναϊμέγκεν 3-2 (3' Ματζούκιτς, 81' Μπάλαμπαν, 84' Βρντόλτζακ / 24' αυτ. Κάρλος, 78' Γιάνσεν)
Ρεπό: Σπαρτάκ Μόσχας

Group E
Χέρενφεν - Μίλαν 1-3 (86' πεν. Πράντζιτς / 19' και 69' Ιντζάγκι, 21' Γκατούζο)
Μπράγκα - Πόρτσμουθ 3-0 (8' Λουίς Αγκουιάρ, 46' Ρεντέρια, 87' Άλαν)
Ρεπό: Βόλφσμπουργκ

Group F
Ζίλινα - Αμβούργο 1-2 (69' Ρίλκε / 15' Πέτριτς, 45' Όλιτς)
Άστον Βίλα - Άγιαξ 2-1 (8' Λάουρσεν, 45' Μπάρι / 22' Φερμάελεν)
Ρεπό: Σλάβια Πράγας

Group G
Κοπεγχάγη - Σεντ Ετιέν 1-3 (59' πεν. Σάντιν / 2' Γκομίς, 37' Περέν, 65' Παγέ)
Ρόζενμποργκ - Κλαμπ Μπριζ 0-0
Ρεπό: Βαλένθια

Group H
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 3-0 (9' και 12' Τζαγκόεφ, 61' Βάγκνερ Λοβ)
Νανσί - Φέγενoορντ 3-0 (47' Ζερκά, 53' Φερέ, 84' Έλντερ)
Ρεπό: Λεχ Πόζναν


Χέρτα - Μπενφίκα 1-1





Χέερενφεεν - Μίλαν 1-3



Άστον Βίλα - Άγιαξ 2-1



Ουντινέζε - Τότεναμ 2-0 (Η γκάφα του Γκόμες)





Σαλκε - Παρί 3-1



Παρτιζάν - Σαμπντόρια 1-2 (Ντριμπλά Κασάνο στο 0-1)



Μπράγκα - Πόρτσμουθ 3-0



ΤΣΣΚΑ - Ντεπορτίβο 3-0



Ζίλινα - Αμβούργο 1-2
















































































































































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ