ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Μολών λαβέ... για "Ταμ", Σπυρόπουλο

Μολών λαβέ... για "Ταμ", Σπυρόπουλο
πανο πανιώνιος

Η ΠΑΕ Πανιώνιος, παραχωρεί τον Ταμαντάνι Ενσαλίβα, αν βρει τον κατάλληλο αντικαταστάτη

Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρείς! Τέσσερις ολόκληρους μήνες πριν, γράφαμε στο SPORT 24, ότι ο Ενσαλίβα, πρόκειται να δεχθεί πρόταση από ομάδα του τέως ΠΟΚ.
Συγκεκριμένα, σε απολογισμό και κριτική των μετεγγραφών του καλοκαιριού, τον Οκτώβρη του 2006, γράφαμε, επί λέξη:

"...η πραγματικότητα, κάθετα αντίθετη. Ο Πλετς εξελίσσεται σε έναν πρώτης τάξης, προπονητή εντός γηπέδου και αρχηγό της ομάδας, ο Ενσαλίβα μετά την επιστροφή του Μπερτέ έχει πάψει να "χαραμίζεται" στο κέντρο της άμυνας και έχει γίνει ένα αμυντικό χαφ μεγάλης κλάσης. Άλλωστε από ότι λένε καλά πληροφορημένες πηγές στην Νέα Σμύρνη δεν είναι μακρινή η ώρα που ομάδα του τέως ΠΟΚ θα τους χτυπήσει την πόρτα για τον μέσο από το Μαλάουϊ..."


Το σήμερα...

Έτσι και μετά από εμφανίσεις εφάμιλλες πολλών και ακριβοπληρωμένων, συναδέλφων του στο εξωτερικό, ο Ταμαντανί Ενσαλίβα, κίνησε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, η οποία σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έχει καταθέσει επίσημη πρόταση. Βέβαια, για να είναι απόλυτα κατανοητό, πρέπει να τονιστεί, πως ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τους Νεοσμυρνιώτες, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παραχωρηθεί για λιγότερα από ότι ορίζει η ρήτρα στο συμβόλαιό του.

Η τελευταία, από ότι... "ψιθυρίζεται" τον τελευταίο καιρό, είναι κάπου ανάμεσα στο 400-450 χιλιάδες ευρώ, χωρίς κανένας πλην του ίδιου του ποδοσφαιριστή και της διοίκησης της ομάδας, να γνωρίζουν το ακριβές ποσό.

Το ενδεχόμενο της αποχώρησης του "Ταμ", όπως τον φωνάζουν φίλοι και συμπαίκτες έχει προκαλέσει αναταραχή στις τάξεις των οπαδών του Πανιωνίου, οι οποίοι του έχουν όπως είναι φυσικό ιδιαίτερη συμπάθεια.

Λίνεν και Τσακίρης

Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, όπως έχει γραφτεί πολλές φορές και έχει επιβεβαιώσει και ο ίδιος στις συνεντεύξεις του, δεν συμμερίζεται την τακτική του... "Σούπερ Μάρκετ", η οποία στον Πανιώνιο έχει εφαρμοστεί σε πολλές περιπτώσεις τα περασμένα χρόνια. Ο Ενσαλίβα, άλλωστε είναι σε εξαιρετική ποδοσφαιρική ηλικία και έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει.

Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Τα πράγματα στον Πανιώνιο μπορεί να έχουν αλλάξει, όμως είναι δύσκολο να κρατήσεις έναν παίκτη, ο οποίος θέλει να πάρει μετεγγραφή. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον Ενσαλίβα, αλλά και για τον Σπυρόπουλο. Άλλωστε τουλάχιστον για τον Καναδό (από το Μαλάουϊ), το θέμα δεν είναι στο χέρι της ΠΑΕ. Ο ποδοσφαιριστής από ότι έχει αποδειχθεί και από τις πρόσφατες δηλώσεις του (στις αποφεύγει να μιλήσει για το θέμα) έχει ρήτρα στο συμβόλαιό του και από την στιγμή που οποιαδήποτε ομάδα την καλύψει και ο ίδιος συμφωνήσει, μπορεί να φύγει. Ο μέσος του Πανιωνίου, όπως και ο Σπυρόπουλος, είναι δυο εξαιρετικά σημαντικές μονάδες για την ομάδα, όμως "ουδείς αναντικατάστατος"...

Εκεί κρύβεται και το μυστικό. Ο Έβαλντ Λίνεν, έχει ήδη μια λίστα ποδοσφαιριστών που θα ήθελε να δει στα "κυανέρυθρα" και πριν παραχωρήσει οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή θα πρέπει να έχει έτοιμο τον αντικαταστάτη του. Άλλωστε ο Γερμανός είναι της λογικής του "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν".

Εν κατακλείδι, λοιπόν, ο Πανιώνιος παραχωρεί οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή του αν ικανοποιηθεί οικονομικά και πριν από αυτό ακόμα, αν έχει συμφωνήσει με τον αντικαταστάτη του. Η ΑΕΚ για να αποκτήσει τον Ταμαντάνι Ενσαλίβα, θα πρέπει να δώσει στο ακέραιο το ποσό που προβλέπεται από την ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, ειδάλλως ο Ταμαντάνι μένει στον Πανιώνιο με την διοίκηση να κινείται για την αναπροσαρμογή του συμβολαίου είτε με κατάργηση της ρήτρας είτε με αλλαγή αυτής σε μεγαλύτερα ποσά.

Πολύ πιθανό θα πρέπει ακόμα να θεωρείται το ενδεχόμενο, η ΑΕΚ να καλύψει την ρήτρα και πάλι να μην καταφέρει να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή... Πως; Μα για να τον αποκτήσει θα πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη και του ίδιου του Ενσαλίβα.

O διαπραγματευτής Λίνεν

Αν στον Πανιώνιο, λοιπόν, θεωρήσουν πως τα συμφέροντά τους θίγονται από αυτήν την συμαλλαγή τότε θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τον ποδοσφαιριστή στην Νέα Σμύρνη, επιστρατεύοντας σε ρόλο διαπραγματευτή για την αναπροσαρμογή στο συμβόλαιο του παίκτη τον Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος και απολαμβάνει του σεβασμού των ποδοσφαιριστών του αλλά και εξαιρετική πειθώ διαθέτει...

























TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ