ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές της FIFA ο Ινφαντίνο

FIFA President Gianni Infantino smiles prior the AFC Asian Cup final match between Japan and Qatar in Zayed Sport City in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Friday, Feb. 1, 2019. (AP Photo/Hassan Ammar)
FIFA President Gianni Infantino smiles prior the AFC Asian Cup final match between Japan and Qatar in Zayed Sport City in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Friday, Feb. 1, 2019. (AP Photo/Hassan Ammar) AP

Ο Τζάνι Ινφαντίνο θα ανανεώσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τη θητεία του στον προεδρικό θώκο της FIFA, καθώς θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του προσεχούς Ιουνίου.

Οι εκλογές της FIFA πλησιάζουν με τον Ινφαντίνο να μην έχει αντίπαλο κι όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει να ηγείται της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Στα 48 του χρόνια, ο Ιταλός παράγοντας έχει συμπληρώσει ήδη τρία χρόνια στη θέση του προέδρου της FIFA, καθώς είχε διαδεχθεί τον Σεπ Μπλάτερ τον Φεβρουάριο του 2016.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 05/06 στο Παρίσι, δύο ημέρες την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών που θα γίνει στα γήπεδα της Γαλλίας.

Ο μοναδικός που έκανε σκέψεις για να κατέβει ως υποψήφιος στις εκλογές ήταν ο παλιός αμυντικός της Τότεναμ και της Γουότφορντ Ραμόν Βέγκας, αλλά δεν μπόρεσε να βρει την απαιτούμενη υποστήριξη για να το πράξει. Με βάση το καταστατικό, ο 47χρονος Ελβετός χρειαζόταν τη στήριξη πέντε Ομοσπονδιών-μελών (από τις 211 συνολικά) αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Ο Ινφαντίνο από την πλευρά του έχει ήδη κάνει γνωστές τις σκέψεις του προκειμένου να γίνουν 48 οι ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Παρ' όλα αυτά με βάση τις τελευταίες εκτιμήσεις, αυτή η επέκταση αναμένεται να συμβεί από το Μουντιάλ του 2026.

Photocredits: AP/Hassan Ammar

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ