ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μώραλης: "Είμαστε 90% πλήρεις"

Μώραλης: "Είμαστε 90% πλήρεις"
INTIME SPORTS

Ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης σε συνέντευξή του τόνισε ότι το ρόστερ είναι ολοκληρωμένο κατά 90%, ενώ υπογράμμισε ότι ο Έβαλντ Λίνεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της διοίκησης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κύριου Μώραλη στο ραδιοφωνικό σταθμό, "Sentra FM 103.3":

Για την απαίτηση του κόσμου: " Ας μην οικειοποιούμαστε το ενδιαφέρον κόσμου. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να στείλουμε μήνυμα ότι δεν θα πρέπει να μας ενδιαφέρει, αν θα παρθεί αμυντικός μέσος ή επιθετικός, αλλά ότι γίνεται μια προσπάθεια και στήνεται μια νέα ομάδα, με νέα ιδιοκτησία και διοίκηση και να το αντιληφθούμε σε βάθος χρόνου. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όσοι κι αν έρθουν δεν χτίζεται μια ομάδα μέσα σε ένα μήνα. Χρειάζεται χρόνος να μάθει ο προπονητής τους παίκτες, αλλά και αυτοί να γνωριστούν μεταξύ τους και μέσα από την προπόνηση να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κάνουμε καλή ομάδα".

Για τις μεταγραφές που θα γίνουν: "Το ρόστερ είναι κατά 90% συμπληρωμένο. Δεν θα μπούμε σε ονοματολογία. Θα αποκτηθεί ένας αμυντικός μέσος και πιθανόν ένας επιθετικός. Αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει όλους είναι να κάνουν υπομονή, για να δούμε την ομάδα τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο και όχι στο τέλος Ιουλίου ή στα μέσα Αυγούστου. Δεν πρέπει να έχουν άγχος και να περιμένουμε να δούμε σε λίγο καιρό το πραγματικό πρόσωπο της ομάδας και το αν ευοδώθηκαν οι προσπάθειες και οι κινήσεις της διοίκησης"

Για την απόκτηση του αμυντικού χαφ:
"Δε θα μπούμε σε ονοματολογία. Προφανέστατα θα έρθει αμυντικός χαφ. Από το Σεπτέβριο - Νοέμβριο θα δούμε την ομάδα. Ο Ρόμενταλ δεν είναι ακόμα έτοιμος όπως και ο Αριέλ. Θα δούμε σε λίγο καιρό την ομάδα, αν οι θυσίες της διοίκησης έπιασαν τόπο".

Για το γεγονός ότι δημιουργήθηκε στον κόσμο η άποψη ότι θα αποκτηθεί μεγάλο όνομα για το κέντρο: "Είναι πολύ διαφορετικό από τί ακούγεται μέχρι το τί ισχύει. Στον Ολυμπιακό προτάθηκαν 500 ονόματα, αξιολογήσαμε τα 50 και κάναμε προτάσεις σε 10. Αυτή είναι η αναλογία. Άλλο είναι το ενδιαφέρον και άλλο το ότι κάναμε προτάσεις. Πάρθηκαν σημαντικοί ποδοσφαιριστές είτε ελεύθεροι είτε με μεταγραφή. Υπήρξε καθυστέρηση, λόγω της αλλαγής της διοίκησης, αλλά ήρθαν σημαντικοί ποδοσφαιριστές".

Για το αν ο χαφ θα είναι Έλληνας ή ξένος: "Θα το δούμε αυτό, και να το ήξερα δεν θα ήταν σωστό να έλεγα. Το ζήτημα είναι να έρθει κάποιος που να προσφέρει".

Για το αν υπολογίζεται ο Μαρέσκα: "Ο Μαρέσκα είναι στην ομάδα. Δεν υπάρχει κάποια προσφορά. Όποια προσφορά έρθει για οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή θα την εξετάσουμε".

Για τον Ντάρμπισιρ: " Ο παίκτης ξεκίνησε χθες (29/7) βασικός. Εγώ και ο Κ. Λίνεν διαψεύσουμε τις φήμες που τον ήθελαν να φεύγει. Οπότε με αυτόν τον τρόπο τον στηρίζουμε ψυχολογικά".

Στη συνέχεια ο Γιάννης Μώραλης τόνισε ότι η ομάδα δε γίνεται από την απόκτηση ενός μόνο ποδοσφαιριστή: "Η περσινή πορεία δεν ήταν αρνητική, επειδή δεν ήρθε ο αριστερός χαφ, που κακώς δεν αποκτήθηκε. Οπότε δεν θα αλλάξει την εικόνα μιας ομάδας ένας ποδοσφαιριστής κατά 100%. Ο Ριβάλντο που είχε έρθει βρήκε και άλλους αξιόλογους ποδοσφαιριστές".

Για την απόκτηση επιθετικού και τις φήμες περί Πάντελιτς: "Είμαστε σε στάδιο διερεύνησης, δεν έχει γίνει καμιά πρόταση και δεν θα ήταν σωστό να έλεγα".

Για το θέμα των άδειων κερκίδων και το πώς θα καταπολεμηθεί: "Όλες οι ομάδες προσπαθούμε στην πράξη, άλλες με μεγαλύτερη επιτυχία και άλλες με λιγότερη. Πέρσι δυστυχώς λόγω της κακής εικόνας της ομάδας, δημιουργήθηκαν επεισόδια, επειδή στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Ολυμπιακός βγήκε πέμπτος. Κάκιστα κάποιοι κινήθηκαν και εναντίον μας και εναντίον αντιπάλων. Πώς μπορούν αυτά να αποκοπούν; Υπάρχει ένα ιδιότυπο καθεστώς, αφού η αστυνομία δεν παρεμβαίνει, ενώ οι εταιρείες σεκιούριτι δεν έχουν αρμοδιότητα να προχωρήσουν σε συλλήψεις΄".

Θα ξεκινήσουμε με τη νέα διοίκηση μια προσπάθεια επικοινωνίας, ώστε να προσεγγίσουμε και το σύνολο των φιλάθλων και τους λίγους που εμμένουν σε αυτού του είδους τις συμπεριφορές. Αν δεν τα καταφέρουμε, θα πάρουμε μέτρα στο βαθμό που μπορούμε. Θα γίνουν, δηλαδή, κατασκευές στο γήπεδο για να περιφρουρήσουμε θύρες, ενώ θα ενεργοποιηθούν και πάλι οι κάμερες για να μπορούμε να βρούμε αυτούς που δημιουργούν τα επεισόδια και να τους αποβάλουμε.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Δίνουμε πολλές μάχες αλλά δεν είναι εύκολο να τις κερδίσουμε. Κανείς πρόεδρος που επενδύει δεν θέλει ανθρώπους που να δημιουργούν προβλήματα και να οδηγούν σε ποινές και πρόστιμα. Θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε κι αν όχι να τους αποβάλουμε

Για την περίπτωση που ο κόσμος δεν έχει υπομονή, σε πιθανή αρνητική αγωνιστική εικόνα: "Ο κύριος Λίνεν απολαμβάνει πλήρως την εμπιστοσύνη της διοίκησης. Αν βάζουμε από τον μήνα Αύγουστο τα σενάρια αλλαγής προπονητή βάζουμε το μαχαίρι στο λαιμό και δεν είναι σωστό να δημιουργούμε τέτοια κατάσταση στον κόσμο".

Για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα ο Ολυμπιακός, μετά την υπέρβαση με την απόκτηση του Ριέρα: "Ο Ολυμπιακός δεν ξέφυγε ποτέ από αυτή τη λογική. Έκανε μια μεγάλη υπέρβαση για έναν ποδοσφαιριστή που θέλαμε πολύ και για μια θέση που είχαμε έναν σπουδαίο παίκτη. Από εκεί και πέρα, ισχύει ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία και σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε. Και οι άλλοι παίκτες που αποκτήθηκαν ήταν ελεύθεροι, αλλά είχαν ακριβά συμβόλαια. Τα νούμερα είναι πεσμένα πανευρωπαϊκά. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην κατάσταση της χώρας και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού. Κι εμείς θα κινηθούμε σε αυτό το πλαίσιο, κάνοντας υπερβάσεις όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο".

Για το πώς κρίνει τον Κ. Μαρινάκη στον πρώτο μήνα που βρίσκεται στο θρόνο της ομάδας: "Θέλουμε πάρα πολύ δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ. Είναι πάρα πού δύσκολο ένα σωματείο σαν τον Ολυμπιακό να αλλάζει διοίκηση. Υπάρχει πάρα πολύ άγχος. Από την κορυφή ξεκινάει και φτάνει στους υπόλοιπους. Δεν θα χαρίσουμε λεφτά, θα έχουμε μια σφικτή πολιτική έντιμη πολιτική και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά΄".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ