ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μώραλης: "Ημέρα προβληματισμού"

Μώραλης: "Ημέρα προβληματισμού"
μωραλης

Aπογοήτευση μετά την ήττα από την Σεντ Ετιέν όπως παραδέχτηκε ο Μώραλης. Αμφίβολος με ΠΑΟ ο Γκαλέτι!

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Μώραλης μίλησε στον "Sentra 103,3" για την επόμενη ημέρα των "ερυθρόλευκων", την εμπιστοσύνη της διοίκησης προς τον Ερνέστο Βαλβέρδε, τις επενδύσεις της ομάδας, τα επεισόδια πριν την έναρξη του αγώνα και την διαιτησία. Αναλυτικά η συνέντευξη:
Για το αν υπάρχει προβληματισμός για το χθεσινό αποτέλεσμα: " Ο προβληματισμός ο γενικότερος είναι διαρκής για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε σύγκριση με τα ξένα πρωταθλήματα. Όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο ξέρουμε ότι οι διαφορές είναι τεράστιες. Είναι μεγάλες οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των πρωταθλημάτων και δεν νομίζω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί εύκολα να τις καλύψει.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό ασφαλώς είναι μια μέρα προβληματισμού. Δεν περιμέναμε μια τόσο κακή βραδιά χθες, περιμέναμε ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, θα μπει πιο διαβασμένος στο παιχνίδι, οι παίκτες του θα βρεθούν σε καλύτερη μέρα και θα παίρναμε σίγουρα ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν συνέβη κανένα απ' όλα αυτά και σίγουρα έχει ευθύνη ο προπονητής μετά από μία τέτοια ήττα

."

Για την κριτική από τον Τύπο: " Θα ήταν ποδοσφαιρικά λογικό αυτοί που κάνουνε αυτά τα σχόλια σήμερα να τα κάνανε από προχθές. Σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός και οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες δεν μπορούν να έχουν δύο ίδιες ενδεκάδες, ούτε να έχουν τα ρόστερ των μεγάλων ξένων ομάδων που έχουν και τα αντίστοιχα έσοδα.

Σίγουρα το ρόστερ του Ολυμπιακού δεν έχει λοιπόν 25 ισάξιους ποδοσφαιριστές, δεν θα συμφωνήσω όμως και στο ότι έχει 11-12 ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι έχει 20 ποδοσφαιριστές που μπορούν να ανταποκριθούν στο ελληνικό πρωτάθλημα και κύπελλο και σε κάποια ευρωπαϊκά παιχνίδια, γιατί δεν μπορεί να νικάει άνετα Μπενφίκα και Χέρτα και να χάνει από την Σεντ Ετιέν.

Βρέθηκε σε μια πολλή κακή μέρα, γίνανε κάποια λάθη και ο Ολυμπιακός ηττήθηκε. Μια μεγάλη ομάδα όπως εμείς πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη και να τα ξεπερνάμε γρήγορα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να στεκόμαστε πολύ καιρό σε ένα παιχνίδι. Οι παίκτες πρέπει να παίξουν καλό ποδόσφαιρο από δω και πέρα για να πείσουν τους φιλάθλους ότι ήταν μια κακή παρένθεση



."

Για το ότι δεν έγιναν επενδύσεις τον Ιανουάριο: " Ο Ολυμπιακός αν πέρναγε την Σεντ Ετιέν θα έπαιζε με την Μίλαν. Έχετε την άποψη ποδοσφαιρικά ότι αν ο Ολυμπιακός έπαιρνε έναν καλύτερο ποδοσφαιριστή ή πιο ακριβό θα μπορούσε να περάσει και την Μίλαν; Θα πρέπει οι φίλαθλοι λοιπόν να μπουν σε μία λογική πλέον και οικονομίας στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να δαπανά χειμώνα καλοκαίρι τεράστια ποσά όταν δεν υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα αντίστοιχα έσοδα.

Απώλεσε φέτος και τα χρήματα που θα έπαιρνε από το Τσάμπιονς Λιγκ. Τα έσοδα λοιπόν είναι περιορισμένα. Δεν μπορεί λοιπόν κανείς να έχει την απαίτηση για ένα διπλό παιχνίδι με την Σεντ Ετιέν να προχωρήσει μια ελληνική ομάδα σε επενδύσεις 10 εκατομμυρίων. Θεωρούμε ότι αν παίξουμε δέκα φορές με την Σεντ Ετιέν δεν θα συμβεί αυτό που συνέβει χθες. Ήταν ένα πολύ κακό παιχνίδι για εμάς αλλά θα μπορούσε να λήξει 2-2 και όχι 1-3.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και δεν μπορούμε να ανατρέψουμε όλες τις στρατηγικές μας που κάναμε όλη την χρονιά γιατί θα επιβεβαιώναμε ότι είμαστε πρόχειροι. Όπως επίσης δεν μπορούμε να ανατρέψουμε ότι εμπιστευόμαστε τον προπονητή μας και οποιαδήποτε συζήτηση, υπονοούμενο ή σχόλιο σήμερα υπάρχει σήμερα εμάς δεν μας βρίσκει σύμφωνους.

Του έχουμε κάνει πρόταση να ανανεώσει την συνεργασία του και αυτό φυσικά θα συνεχίσει να ισχύει. Έχει μέλλον, δείχνει μια δουλειά, προσπαθεί, είναι σοβαρός και αξιοπρεπής και βάση αυτών των κριτηρίων κάναμε την ανανέωση. Ο οποιοσδήποτε δικαιούται να κάνει λάθη είτε είναι παίκτες, προπονητής, διοίκηση και φίλαθλοι





."

Για το θέμα της διαιτησίας: " Νομίζω έχουμε τοποθετηθεί πολλές φορές. Επειδή κάποιοι συγκρίνουν την διαιτησία στην Ελλάδα με τις ξένες χώρες, να πω ότι έχουμε δει σφαγές σε αγώνες ευρωπαϊκούς οπότε μην κατηγορούμε κάθε φορά την χώρα μας κι θεοποιούμε τους έξω. Τώρα όσον αφορά την διαιτησία εδώ, έγιναν κάποιες αλλαγές προχθές με πρωτοβουλία και της Λίγκας και του νέου Συμβουλίου της ΕΠΟ. Δεν πιστεύω ότι η αλλαγή ενός προσώπου μπορεί να αλλάξει πάρα πολλά πράγματα σύντομα αλλά ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μια νέα πνοή και λιγότερη έλλειψη αξιοπιστίας.

Την γνώμη μας την γνωρίζετε καλά. Νομίζουμε ότι πολύ ασχολούμαστε με την διαιτησία όλες οι ομάδες στην Ελλάδα. Οι διαιτητές κάνουνε λάθη. Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα περισσότερα από αυτά είναι λόγω κακών διαιτητών και όχι από μί πρόθεση να ευνοήσουν ή να αδικήσουν κάποια ομάδα. Αυτά όμως αξιοποιούνται από κάποιους για να δικαιολογήσουν αποτυχίες. Πολύ κουβέντα γίνεται και πρέπει να την μειώσουμε

."

Για τα χθεσινά επεισόδια πριν το παιχνίδι: " Έχουμε ξεκάθαρη εικόνα στον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με τα δικά μας κριτήρια είναι προφανές πλέον ότι δεν έχουμε καλά οργανωμένη αστυνομία στα ελληνικά γήπεδα. Είναι η πέμπτη συνεχόμενη φορά που έχουμε πολύ μικρό αριθμό φιλοξενούμενων φιλάθλων και δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί ένα σχέδιο της αστυνομίας με καλά αποτελέσματα. Δεν γίνεται αυτό που έγινε χθες. Ήρθαν 400 Γάλλοι φίλαθλοι οι οποίοι δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά, ήταν όλοι μεθυσμένοι με γυάλινα μπουκάλια μπύρας στα χέρια και άρα η αστυνομία που τους συνόδευε από την Ομόνοια με το τρένο γνώριζε.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να περάσουν την πεζογέφυρα μεταξύ σταθμού και γηπέδου, να πετάξουν τα μπουκάλια αυτά στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, να μπούνε σε διαφορετική θύρα από αυτή που είχε αρχικά προβλεφθεί, να επιχειρήσουν να πάρουν κάποια πανό δικά μας τα οποία τα κρεμούσαν εκείνη την ώρα με αποτέλεσμα να γίνει ό,τι έγινε. Όλα αυτά τρεις ώρες πριν τον αγώνα στις 16:30, δεν έχουν καταγραφεί και ευτυχώς επενέβησαν κάποιοι άνθρωποι του σταδίου που ήταν από εκεί και λύθηκε το θέμα.

Δεν νομίζω να δοθεί μεγάλη έκταση στο γεγονός όσον αφορά την Ουέφα. Ήταν πολύ νωρίς και δεν υπήρχε κανείς στο γήπεδο. Το μόνο που έχει καταγραφεί είναι ένα περιστατικό που έγινε μέσα στο γήπεδο με την λήξη του αγώνα όπου ένας σεκιουριτάς χτυπήθηκε από κάποιον ανεγκέφαλο φίλαθλο."





Δέκα μέρες εκτός ο Γκαλέτι


Δεν έφτανε η ήττα από την Σεντ Ετιέν, ήρθε και τα νέα για τον τραυματισμό του Γκαλέτι να φέρουν μεγαλύτερο προβληματισμό. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ θα μείνει εκτός δράσης για 10 ημέρες και θα γίνει αγώνας δρόμου για να προλάβει το ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο στο "Καραϊσκάκη" την επόμενη Κυριακή.

Ο άσος των ερυθρολεύκων υποβλήθηκε την Παρασκευή, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι, σε μαγνητική τομογραφία, ενώ εξετάστηκε και από τον Επικεφαλής του Ιατρικού επιτελείου του Ολυμπιακού, Παντελή Νικολάου. Από την εξέταση διαπιστώθηκε ότι έχει αιμάτωμα στον δεξιό τετρακέφαλο και υπολογίζεται ότι θα απουσιάσει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τη ομάδας για διάστημα, περίπου δέκα ημερών.

Έτσι λοιπόν οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα αγωνιστούν την Κυριακή στην Κρήτη κόντρα στον Εργοτέλη αλλά και στον επαναληπτικό με την Σεντ Ετιέν δίχως τον Γκαλέτι, όμως αυτό είναι το λιγότερο καθώς την επόμενη αγωνιστική ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο.

Η συμμετοχή του Αργεντινού στον αγώνα με το τριφύλλι θα κριθεί την τελευταία στιγμή όπως όλα δείχνουν, όμως ακόμη είναι νωρίς...

Στο μεταξύ οι Λέτο και Κ. Παπαδόπουλος πήγαν στο Ρέντη και συνέχισαν το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθούν και την Παρασκευή αναμένεται να προπονηθούν κανονικά. Ο αριστεροπόδαρος Αργεντινός με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα αγωνιστεί κόντρα στον Εργοτέλη.

Φιλικό για Ντάρκο θέλει ο Ερυθρός Αστέρας


Δύο ομάδες που στιγμάτισαν την σπουδαία καριέρα του Ντάρκο Κοβάτσεβιτς και διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις, ο Ολυμπιακός και ο Ερυθρός Αστέρας είναι πολύ πιθανόν να δώσουν φιλικό προς τιμήν του Σέρβου επιθετικού.

Σύμφωνα με τον διαδικτυακό Τύπο της Σερβίας, ο Ερυθρός Αστέρας έκανε πρόταση στους νταμπλούχους Ελλάδας να διεξαχθεί φιλική αναμέτρηση στο Βελιγράδι για τον μεγάλο Ντάρκο που αναγκάστηκε να κρεμάσει τα παπούτσια πρόωρα λόγω του προβλήματος που εντοπίστηκε στην καρδιά του. Μάλιστα αναφέρεται ως πιθανή ημερομηνία η 28η Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ερυθρόλευκες ομάδες έχουν τις καλύτερες σχέσεις και οι φίλαθλοι της ελληνικής και της σέρβικης ομάδας είναι αδελφοποιημένη.

*Η Βόλφσμπουργκ ενημέρωσε σήμερα την ΠΑΕ Ολυμπιακός, ότι ο σκάουτερ της Δημήτρης Μούτας θα παρακολουθήσει τον αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, που θα διεξαχθεί στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Κυριακή 1η Μαρτίου.




























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ