ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Μόρετς: "Δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο"

Μόρετς: "Δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο"
μορετς

Ο Μίτια Μόρετς μίλησε για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής και τις εντυπώσεις του από την Ελλάδα

Ο Σλοβένος κεντρικός αμυντικός του Παναιτωλικού, παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο περιοδικό της ομάδας του Αγρινίου το "Υellow Power", το οποίο κυκλοφόρησε πριν από το τελευταίο εντός έδρας με την Ρόδο.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Μίτια Μόρετς:

Ήταν τελικά ο Παναιτωλικός η σωστή επιλογή;

" Για να είμαι ειλικρινής όταν το καλοκαίρι άκουσα ότι η πρόταση προέρχεται από ομάδα Β’ Εθνικής δεν εντυπωσιάστηκα. Όταν όμως έμαθα περισσότερα στοιχεία για την ομάδα, πως λειτουργεί, τι οργάνωση διαθέτει και τι φιλοδοξίες έχει, τότε αποδέχτηκα την πρόταση και αποφάσισα να έρθω. Μίλησα με μερικούς παίκτες που γνώριζαν τον Παναιτωλικό, όπως ο Πόπαρα που έπαιξε εδώ και ήμασταν συμπαίκτες στη Σλάβια. Όλοι μου είπαν τα καλύτερα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτά που βρήκα και για τα άτομα που γνώρισα εδώ και συνεργάζομαι πλέον. Για τον προπονητή και τους συνεργάτες του, για όλους τους ανθρώπους της ομάδας".

Η αρχή ήταν δύσκολη με τον τραυματισμό στην προετοιμασία;

" Σε μια προπόνηση στο Καρπενήσι και σε μια ανύποπτη φάση τραυματίστηκα στη φτέρνα. Έχασα ένα μεγάλο διάστημα της προετοιμασίας και κάποια φιλικά παιχνίδια του καλοκαιριού. Δυσκολεύτηκα στην αρχή να ξαναβρώ το ρυθμό μου, αλλά σιγά-σιγά και με μεγάλη προσπάθεια έφτασα στο επιθυμητό επίπεδο. Ελπίζω να γίνω ακόμα καλύτερος".

Αντίστοιχες δυσκολίες είχε στην αρχή και η ομάδα.

" Είμαστε μια καινούρια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες και χρειαζόμαστε χρόνο. Από την αρχή του πρωταθλήματος έχουμε κάνει βήματα βελτίωσης και παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Στα πρώτα παιχνίδια χάσαμε πόντους αφού δεχτήκαμε κάποια εύκολα γκολ από δικά μας λάθη. Όπως στο πρώτο παιχνίδι με τον Πιερικό ή στα παιχνίδια της Αθήνας με Ιωνικό και Εθνικό Αστέρα. Παίξαμε καλά αλλά φάγαμε γκολ".

Πολλοί στάθηκαν στα γκολ εκείνα και μιλούσαν για αδύναμη άμυνα.

" Αν δούμε τα αποτελέσματα φαίνεται ότι υπήρχαν αδυναμίες και λάθη που στοίχησαν βαθμούς. Οι παίκτες που απαρτίζουν την άμυνα είναι όλοι νέοι στην ομάδα και χρειάζεται χρόνος για να αποκτήσουμε συνοχή. Ίσως στοίχισε και η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Δουλέψαμε πολύ στα στημένα και βελτιωθήκαμε σημαντικά".

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Παναιτωλικός;

" Πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει ακόμα πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Θέλει μεγάλη προσπάθεια και υπομονή. Μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο, αλλά αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο, όπως βλέπουμε από τη βαθμολογία, όπου όλες οι ομάδες είναι σε κοντινές αποστάσεις. Πρέπει να δουλεύουμε πολύ και να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά".

Ξεχωρίζεις κάποιους αντιπάλους;

" Καλή ομάδα δείχνει μέχρι τώρα η Κέρκυρα, όπως και ο Ολυμπιακός Βόλου. Είναι κάτι που δείχνει και ο βαθμολογικός πίνακας. Όμως δεν είναι μόνο αυτές. Ακόμα και ο Πανσερραϊκός που βρίσκεται πιο πίσω, είδαμε όλοι στο μεταξύ μας παιχνίδι ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα, παρότι έχασε".

Ποιο αβαντάζ έχει ο Παναιτωλικός σε σχέση με τις άλλες ομάδες;

" Τη διαφορά την κάνει ο κόσμος, που βοηθάει πάρα πολύ και στα εντός και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Πιστεύω ότι με τη βοήθειά του μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι, γιατί έχουμε και πολύ καλή ομάδα. Το έχουμε δείξει μέχρι τώρα, με τη βελτίωση που παρουσιάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο".

Τι θα κρίνει την αμφίρροπη φετινή μάχη;

" Η διάρκεια κάνει τη διαφορά. Είναι σημαντικό να έχεις ένα καλό σερί επιτυχημένων αποτελεσμάτων και αν το κάνεις αυτό βρίσκεσαι ψηλά. Το έκανε η Κέρκυρα και είναι πρώτη. Το ίδιο έκανε και ο Εθνικός. Το κάναμε το τελευταίο διάστημα και εμείς και ανεβήκαμε αρκετές βαθμολογικές θέσεις".

Σε λίγους μήνες που βρίσκεσαι στην Ελλάδα έχεις μάθει πολύ καλά τη γλώσσα.

" Ναι, προσπαθώ. Με βοήθησε η ομάδα που προσέλαβε δάσκαλο για να μπορώ να μάθω ελληνικά. Είναι δύσκολη γλώσσα, αλλά προσπαθώ. Μου λένε ότι είμαι καλός με τις ξένες γλώσσες. Ήξερα γερμανικά και πέρσι έμαθα και Βουλγάρικα. Πιστεύω ότι θα μάθω καλύτερα και ελληνικά".

Το κεφάλαιο Εθνική παραμένει ανοικτό για σένα;

" Το καλοκαίρι ήταν να αγωνιστώ στο παιχνίδι με τον Αγ. Μαρίνο, αλλά ο τραυματισμός μου στο Καρπενήσι δεν το επέτρεψε. Έτσι στα επόμενα παιχνίδια ο προπονητής στηρίχτηκε σε συγκεκριμένους παίκτες. Πριν το παιχνίδι μπαράζ για το Μουντιάλ με τη Ρωσία ο προπονητής μου με ενημέρωσε ότι με υπολογίζει και ελπίζω να επανέλθω. Όμως αυτό που εύχομαι είναι να είμαι υγιής, μετά τον τραυματισμό που είχα το καλοκαίρι".

Για κάθε ποδοσφαιριστή η συμμετοχή στο Μουντιάλ αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Τη θεωρείς την κορυφαία που έχεις μπροστά σου;

" Φυσικά είναι μεγάλη πρόκληση και όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή να συμμετάσχει σε μια τέτοια διοργάνωση. Είναι η δεύτερη μόλις φορά που θα παίξει η Σλοβενία σε Μουντιάλ. Προσπαθώ με πολύ δουλειά καθημερινά στις προπονήσεις να βελτιώνομαι και ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία".

Οι προσωπικοί σου στόχοι από δω και πέρα ποιοι είναι;

" Προέχει η υγεία όπως είπα. Ως ποδοσφαιριστής θέλω να έχω την καλύτερη δυνατή απόδοση σε κάθε παιχνίδι και να βοηθήσω τον Παναιτωλικό να φτάσει στην πρώτη κατηγορία. Μέσα από αυτή την προσπάθεια ελπίζω να υλοποιηθεί και ο στόχος να βρεθώ με την Εθνική της χώρας μου το καλοκαίρι στο Μουντιάλ".
















































TAGS ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ