ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Μότα: "Ο Βλάχοβιτς θα πρέπει να αποδεχτεί την κριτική, 8 με 9 ομάδες μπορούν να κατακτήσουν το Champions League"

FILE - Bologna's head coach Thiago Motta waits for the start of an Italian Cup round of 16 soccer match between Inter Milan and Bologna, at the San Siro stadium in Milan, Italy, on Dec. 20, 2023. Thiago Motta was announced as Juventus new coach on Wednesday, June 12, 2024 replacing the fired Massimiliano Allegri. Juventus said Motta signed a three-year contract with the Bianconeri, having just steered Bologna to a Champions League finish. (AP Photo/Luca Bruno, File)
) @2024 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Ο Τιάγκο Μότα ξεκαθάρισε πως το ματς απέναντι στην Έμπολι είναι ένα κεφάλαιο που έκλεισε για την Γιουβέντους και πως θέλει να δει την ομάδα του να βελτιώνεται στο Champions League με αντίπαλο την Αϊντχόφεν, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς τον Ντούσαν Βλάχοβιτς.

Η Γιουβέντους υποχρεώθηκε σε δεύτερη διαδοχική ισοπαλία στο πρωτάθλημα μένοντας στο 0-0 εκτός έδρας με την Έμπολι, που την άφησε έναν πόντο πίσω από την πρωτοπόρο Νάπολι, ωστόσο το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει ήδη διαγραφεί από τη μνήμη του Τιάγκο Μότα.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την έναρξη της League Phase του νέου Champions League, που βρίσκει την βέκια σινιόρα να παίζει εντός έδρας κόντρα στην Αϊντχόφεν (17/9, 21:45, COSMOTE SPORT 2 HD, LIVE από το Matchcenter του SPORT24), με τον Τιάγκο Μότα να παραχωρεί τη Δευτέρα συνέντευξη Τύπου και να εκφράζει την ανυπομονησία του για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

"Ανυπομονώ να πάρω μέρος σε αυτό το παιχνίδι και να βιώσω αυτά τα συναισθήματα. Θα είναι ένα ωραίο ματς μεταξύ δύο ομάδων που θέλουν να παίζουν ποδόσφαιρο. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη για εμάς και τον κόσμο μας.

Απέναντι στην Έμπολι κάναμε ένα καλό παιχνίδι αλλά δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Έχει κλείσει όμως αυτό το κεφάλαιο και είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε σε αυτή τη διοργάνωση, απέναντι σε μία κορυφαία ομάδα", τόνισε ο προπονητής της βέκια σινιόρα, για να αναφερθεί κατόπιν στον Ντούσαν Βλάχοβιτς, με αφορμή τις ευκαιρίες που δεν αξιοποίησε στο προηγούμενο ματς.

"Ο Βλάχοβιτς τα πηγαίνει καλά, είναι σημαντικό να αποδέχεται την κριτική. Έχει ήδη σκοράρει φέτος και θα προσπαθήσει να πετύχει και άλλα γκολ.

Το σημαντικό είναι να διατηρήσει αυτό το πνεύμα και να προσπαθεί να βοηθάει την ομάδα. Το ότι δεν έχουμε δεχτεί γκολ στα πρώτα τέσσερα ματς του πρωταθλήματος (σ.σ. μόλις για πέμπτη φορά στην ιστορία της το πέτυχε αυτό η Γιουβέντους) έχει και εκείνος μερίδιο.

Το ποδόσφαιρο φέρνει ευθύνη σε όλους, οπότε θα πρέπει να αποδέχεται και εκείνος την κριτική και να συνεχίσει αυτό που κάνει".

Κληθείς δε να σχολιάσει τη νέα μορφή του Champions League, είπε: "Μου άρεσε το προηγούμενο φορμάτ, όπως και αυτό. Θα αντιμετωπίσουμε διαφορετικές ομάδες, κάτι που είναι πολύ ιντριγκαδόρικο.

Θέλουμε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν υψηλότερα στη βαθμολογία. Δεν έχω σκεφτεί ποιες ομάδες είναι φαβορί, όμως υπάρχουν οκτώ με εννέα ομάδες που μπορούν να κατακτήσουν το Champions League".

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ