ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μουνιόθ: "Το κίνητρο είναι μεγάλο"

Μουνιόθ: "Το κίνητρο είναι μεγάλο"
Μουνιόθ, Παναθηναϊκός, ΟΥΕΦΑ

Η Μλάντα Μπόλεσλαβ και μόνο βρίσκεται στο μυαλό του Μουνιόθ που μίλησε για μεγάλο κίνητρο των παικτών του

" Ακούω συνέχεια κουβέντες για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Εμείς είμαστε εδώ για να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Με τα υπόλοιπα θ’ ασχοληθούμε μετά την αυριανή συνάντηση" τόνισε αρχικά ο Ισπανός προπονητής στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου Μέστσκι του Μπόλεσλαβ. Αναλυτικά, ο 49χρονος προπονητής του "τριφυλλιού" αποκαλύπτοντας το κίνητρο των παικτών του για την αναμέτρηση με την τσέχικη ομάδα είπε αναλυτικά.

Ο κ. Βέλιτς μας είχε πει πριν από το ματς με τη Μέταλουργκ στην Ουκρανία πως «δεν θα θέλαμε εμείς να είμαστε αυτοί που θα λερώσουμε την ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει όχι ένα θηρίο της Ευρώπης. Υπάρχει όμως κι ένα ντέρμπι στη συνέχεια. Και το αυριανό όμως είναι ένα ξεχωριστό ματς. Eχει ως στόχο τη νίκη ή θέλει απλά ένα θετικό αποτέλεσμα;

" Σίγουρα αυτό που μας ενδιαφέρει πάνω από όλα, είναι το αυριανό ματς και μετά τα υπόλοιπα. Εμείς αντιμετωπίζουμε μια ανταγωνιστική ομάδα στην οποία πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κερδίσουμε".

Το πρωί στην Αθήνα θύμιζε καλοκαίρι, εδώ όμως συναντήσατε πολύ κρύο. Προβληματίζεστε με τις κλιματολογικές συνθήκες;
" Η σημερινή προπόνηση θα μας δώσει ενδείξεις για τον αγώνα. Είναι ουσιαστικά το σήμα κατατεθέν για να δούμε πως θα κατέβουμε στο γήπεδο. Σίγουρα πάντως είναι διαφορετικό να αλλάζουμε κλιματολογικές συνθήκες από κρύο σε ζέστη, από ότι από ζέστη σε κρύο".

Είστε διατεθειμένος να κάνετε αλλαγές σε αυτό το παιχνίδι; Και αν ναι, σε τι βαθμό μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;
" Η υποχρέωση μας σε εμάς τους προπονητές είναι να αναλύουμε όλες τις καταστάσεις και πρέπει να είμαστε σε κάθε περίπτωση ανταγωνιστικοί και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα κάνουμε για το παιχνίδι της Κυριακής αλλά και για τη συνέχεια".

Eχετε έρθει για θετικό αποτέλεσμα στην Τσεχία ή απλά για έναν αγώνα τακτικής;
" Oχι σε καμία περίπτωση. Το ματς είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχει μεγάλο κίνητρο και θα δώσουμε τα πάντα, το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας, για να κερδίσουμε".

Είχατε πει στην πρώτη σας συνέντευξη Τύπου ότι στόχος σας είναι να περάσετε τις κεντρικές σας ιδέες στην ομάδα. Μετά τους πρώτους αγώνες, που πιστεύετε ότι τις έχετε περάσει και που χρειάζεται βελτίωση η ομάδα;
" Είναι γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές προσπαθούν να κάνουν πράξη τις ιδέες που προσπαθώ να περάσω. Κάθε παίκτης προσπαθεί πολύ και όλοι έχουν δείξει σε προσωπικό επίπεδο επαγγελματισμό. Θεωρώ πως με το πέρασμα του χρόνου θα προσαρμοζόμαστε σε αυτές τις ιδέες".

Στην αξιολόγηση των αγώνων και στα όσα έχετε πει στους παίκτες σας, έχετε κάνει λόγο για προτεραιότητα στο ματς με τον Ολυμπιακό. Σας φοβίζει το ενδεχόμενο να έχουν οι παίκτες σας το μυαλό τους σε εκείνο το ματς.
" Συνέχεια ακούμε τα ίδιο πράγμα (σ.σ. ότι προτεραιότητα είναι το ματς με το Ολυμπιακό), ωστόσο ο μόνος μας σκοπός είναι η νίκη και μετά θα κοιτάξουμε τι θα κάνουμε στα επόμενα ματς αλλά και σ' αυτό με τον Ολυμπιακό".

Το πλάνο νίκης περιλαμβάνει και αλλαγή συστήματος; Ποιο είναι το κλειδί για να πάρει τη νίκη ο Παναθηναϊκός;
" Oλοι οι ποδοσφαιριστές προπονούνται κανονικά αλλά δεν έχουν όλοι μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Για αυτό και πρέπει να παρουσιάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα στο γήπεδο και θα κοιτάξουμε πως θα το πετύχουμε αυτό στο παιχνίδι με τη Μλάντα".

Ουρίν: "Nα πρεσάρουμε καλά τον αντίπαλό"

Ο τεχνικός της Μλάντα Μπόλεσλβα, Ντούσιν Ουρίν από την πλευρά του τόνισε ότι η ομάδα του θέλει να πρεσάρει πολύ καλά, να πάρει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στην πρεμιέρα της κόντρα μάλιστα σε μια δυνατή ομάδα.

" Εχουμε μπροστά μας μια διαφορετική διοργάνωση σε σχέση με το πρωτάθλημα. Το ΟΥΕΦΑ είναι μια σημαντική διοργάνωση και θέλουμε να τα πάμε καλά. Στα τελευταία δύο παιχνίδια μας στο πρωτάθλημα ηττηθήκαμε και θέλουμε από αυτό το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και έπειτα να επιστρέψουμε στις νίκες.

Θα ήταν καλό για εμάς να μπούμε στους ομίλους με μία νίκη, παίρνοντας τους τρεις πόντους και μάλιστα στην έδρα μας, κάτι που θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια στο θεσμό.

Είναι θετικό πως δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα αγωνιστικό, πέρα από τον τραυματισμό του Αμπραχαμ. Ευτυχώς ξεπεράστηκε το πρόβλημα που αντιμετώπισαν κάποιοι ποδοσφαιριστές μας με την γαστρεντερίτιδα και όλοι βρίσκονται στη διάθεσή μου.

Περιμένω από την ομάδα μου να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο και να κυνηγήσει τη νίκη, αφού αυτός είναι στόχος μας. Θέλω να πρεσάρουμε καλά τον αντίπαλό μας σε όλο το γήπεδο. Γνωρίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια καλή και δυνατή ομάδα, τον σεβόμαστε και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να νικήσουμε





".

Άλλο "πρόσωπο" λόγω Ολυμπιακού

Η επόμενη αναμέτρηση των "πράσινων" με τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της αγωνιστικής την Κυριακή αλλά και οι τραυματισμοί των Παπαδόπουλου και Ιβανσιτς αναγκάζει τον Βίκτορ Μουνιόθ να δώσει την ευκαιρία σε αρκετά νέα πρόσωπα να αγωνιστούν στο ματς με τους Τσέχους. Συγκεκριμένα οι Λεοντίου, Μπίσκαν, Νίλσον, Θεοδωρίδης και Μάντζιος δεν αποκλείεται να φορέσουν φανέλα βασικού.





























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ