MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Αργεντινή - Σαουδική Αραβία: Η Αλμπισελέστε μπαίνει με βλέψεις και ηγέτη τον Μέσι να σκοράρει μόνο σε ομίλους

Ο Μέσι στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Αργεντινή και την Ιταλία στο Λονδίνο
Ο Μέσι στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Αργεντινή και την Ιταλία στο Λονδίνο 2022 AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Η Αργεντινή αντιμετωπίζει τη Σαουδική Αραβία στο Στάδιο Λουσάιλ (22/11, 12:00, ΑΝΤ1+, LIVE SPORT24) για τον τρίτο όμιλο του Μουντιάλ του Κατάρ. Δείτε ενδιαφέρουσα facts για την αναμέτρηση.

Η Αργεντινή μπαίνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο με μεγάλα όνειρα. Η Αλμπισελέστε δίνει το πρώτο της παιχνίδι απέναντι στη Σαουδική Αραβία στο Στάδιο Λουσάιλ (22/11, 12:00, ΑΝΤ1+, LIVE SPORT24) για τον τρίτο όμιλο του Μουντιάλ του Κατάρ.

Πάμε να δούμε ορισμένα ενδιαφέρουσα facts για τους δύο αντιπάλους.

Είναι η πρώτη συνάντηση Αργεντινής - Σαουδικής Αραβίας, με την Αλμπισελέστε να είναι αήττητη (δύο νίκες, δύο ισοπαλίες) στις τέσσερις φιλικές αναμετρήσεις των δύο ομάδων.

Η Αργεντινή θα δώσει το παρών στο 18ο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της, με το Μουντιάλ του Κατάρ να είναι το 13ο συνεχόμενο. Το σερί αυτό είναι το τρίτο μεγαλύτερο, πίσω από τα 22 σερί Μουντιάλ της Βραζιλίας και τα 18 της Γερμανίας.

Μουντιάλ 2022, Αργεντινή - Σαουδική Αραβία: Η Αλμπισελέστε μπαίνει με βλέψεις και ηγέτη τον Μέσι να σκοράρει μόνο σε ομίλους

Από το 1978, μόνο η Γερμανία (5) έχει περισσότερους τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Αργεντινή (4).

Η Αργεντινή έχει περάσει στη φάση των νοκ-άουτ στα 12 από τα τελευταία 13 Παγκόσμια Κύπελλα, με τη μοναδική εξαίρεση στο Μουντιάλ του 2002.

Η Σαουδική Αραβία θα παίξει σε Παγκόσμιο Κύπελλο για έκτη φορά στην ιστορία της. Οι παρουσίες της έχουν έρθει στα τελευταία οκτώ Μουντιάλ, με απουσία το 2010 και το 2014.

Αργεντινή - Σαουδική στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Η Σαουδική Αραβία έχει νικήσει μόνο τρία από τα 16 παιχνίδια της σε Μουντιάλ (3-2-11) και έχει κρατήσει το μηδέν μόνο σε έναν αγώνα, όταν νίκησε 1-0 το Βέλγιο το 1994.

Το 36% των γκολ της Σαουδικής Αραβίας σε Παγκόσμια Κύπελλα έχουν σημειωθεί με πέναλτι (4 στα 11), το μεγαλύτερο ποσοστό ανάμεσα στις ομάδες που θα αγωνιστούν στο Κατάρ.

Μουντιάλ 2022, Αργεντινή - Σαουδική Αραβία: Η Αλμπισελέστε μπαίνει με βλέψεις και ηγέτη τον Μέσι να σκοράρει μόνο σε ομίλους

Όλα τα γκολ του Μέσι σε Μουντιάλ έχουν μπει στη φάση των ομίλων, αφού δεν έχει βρει δίχτυα στα 756 λεπτά που έχει αγωνιστεί σε νοκ-άουτ.

Ο Μέσι είναι ο μοναδικός παίκτης με ασίστ σε κάθε ένα από τα τελευταία τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα.

Ο Λιονέλ Σκαλόνι, που έχει αγωνιστεί μία φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο το 2006, οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα το 2021. Κανένας προπονητής δεν έχει πάρει και το Μουντιάλ και το Κόπα Αμέρικα με την Αργεντινή.

TAGS MUNDIAL FACTS ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ