ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Ντεσάμπ: "Κανένα άγχος, το μέλλον μου δεν θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του τελικού"

Μουντιάλ 2022, Ντεσάμπ: "Κανένα άγχος, το μέλλον μου δεν θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του τελικού"
@2022 HASSAN AMMAR/AP IMAGES

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού του Μουντιάλ πως δεν έχει το παραμικρό άγχος ενώ σε ερώτηση για το αν ο Μπενζεμά θα ταξιδέψει στο Κατάρ ξεκαθάρισε πως εστιάζει μόνο στους 24 παίκτες που έχει στη διάθεσή του.

Η Γαλλία θα διεκδικήσει το απόγευμα της Κυριακής (18/12) τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο της ιστορίας της απέναντι στην Αργεντινή που έχει τον ίδιο ακριβώς στόχο, με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ να ξεκαθαρίζει στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου πως το μυαλό του είναι αποκλειστικά και μόνο σε αυτό το παιχνίδι και δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του.

"Το να είμαι ο προπονητής στην εθνική Γαλλίας είναι το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί ποτέ. Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο παθιασμένος για αυτό το ρόλο.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία από όλα είναι η ομάδα, δεν είμαι εγώ το σημαντικότερο άτομο εδώ. Το μέλλον μου δεν εξαρτάται από το αποτέλεσμα του τελικού με την Αργεντινή", τόνισε ο προπονητής των μπλε, και πρόσθεσε:

"Είναι αλήθεια πως η Αργεντινή θα έχει περισσότερο κόσμο στις εξέδρες, θα είναι μία γιορτινή ατμόσφαιρα. Υποστηρίζουν με πάθος την εθνική ομάδα της χώρας τους.

Όμως οι αντίπαλοί μας θα είναι στον αγωνιστικό χώρο την Κυριακή και όχι στις εξέδρες και μόνο μία ομάδα θα βάλει τρίτο αστέρι στη φανέλα στο τέλος του ματς".

Η ντρίμπλα για Μπενζεμά και... ιώσεις

Ο Ντεσάμπ επεσήμανε πως ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι σε άριστη ψυχολογική κατάσταση και το μόνο που χρειάζεται ενόψει του μεγάλου αγώνα είναι ηρεμία, ενώ σε ερώτηση για το αν ο Καρίμ Μπενζεμά θα βρεθεί τελικά στο Κατάρ μετά τα όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες περί παραπόνων του από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και το προπονητικό επιτελείο της Γαλλίας, είπε:

"Δεν μου αρέσει να μιλάω για αυτά, δεν θέλω να μιλάω για τους τραυματίες. Δεν είναι στο χέρι μου ποιος θα έρθει να δει το ματς διά ζώσης., Εστιάζω στους 24 παίκτες που είναι στην αποστολή και σε όσους έχω στη διάθεσή μου την Κυριακή".

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για το θέμα της ίωσης που ταλαιπωρεί την ομάδα του (οι Βαράν, Κονατέ και Κομάν έχασαν την προπόνηση της Παρασκευής για αυτό το λόγο), για να απαντήσει ως εξής:

"Δεν έχω κάποιο νέο σε σχέση με το βράδυ της Παρασκευής. Όταν σηκώθηκα για πρωινό, όλοι ήταν ακόμα στα δωμάτιά τους και δεν έχω δει κάποιον. Είμαι σίγουρος πως στην επόμενη προπόνηση θα έχετε περισσότερες πληροφορίες.

Ποτέ δεν είσαι προετοιμασμένος για μία ίωση αλλά παρόλα αυτά μένουμε συγκεντρωμένοι και ενθουσιασμένοι για το γεγονός πως θα δηλώσουμε παρόντες σε έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου".

Όσον αφορά στους παίκτες των μπλε, εκπροσωπήθηκαν από τον Ουγκό Λορίς, με τον ρέκορντμαν συμμετοχών (143) με την εθνική Γαλλίας να αναφέρεται μεταξύ άλλων στον στόχο της χώρας του αλλά και στον... Λιονέλ Μέσι.

"Ξέρουμε πως όλοι οι Γάλλοι μάς στηρίζουν. Αρχίσαμε το Μουντιάλ με στόχο να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά και πολλοί λίγοι πίστεψαν σε εμάς. Είμαστε τώρα στον τελικό, τέσσερα χρόνια μετά από τον τελευταίο τελικό μας.

Ξέρουμε τι σημαίνει ο Μέσι για την ιστορία του ποδοσφαίρου αλλά αυτό είναι ένα ματς μεταξύ Γαλλίας και Αργεντινής".

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ