Μουντιάλ 2030: Δεν κατατέθηκε υποψηφιότητα της Ελλάδας, συνεχίζονται οι επαφές για συνδιοργάνωση
Το Μαρόκο ανακοίνωσε ότι εντάσσεται στην κοινή προσπάθεια Ισπανίας και Πορτογαλίας για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030. Η Ελλάδα παραμένει σε συζητήσεις με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο για κοινή υποψηφιότητα.
Η ανακοίνωση της ένταξης του Μαρόκου στη συνυποψηφιότητα της Ισπανίας με την Πορτογαλία και την ανάληψη του Μουντιάλ 2030 επανέφερε στο προσκήνιο τις επαφές για αντίστοιχη κίνηση από Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος και Ελλάδα.
Εδώ και καιρό η χώρα μας βρίσκεται σε συζητήσεις με τις άλλες δύο χώρες, σε πρώιμο στάδιο, για τη δυνατότητα κατάθεσης υποψηφιότητας, όμως δεν άλλαξε κάτι την Τρίτη, ύστερα από την κίνηση του Μαρόκου.
Με επιστολή του βασιλιά της αφρικανικής χώρας, Μοχάμεντ του 6ου, το Μαρόκο εντάσσεται μαζί με Ισπανία και Πορτογαλία στον φάκελο για κοινή υποψηφιότητα, παίρνοντας τη θέση της Ουκρανίας που αρχικά θα συνεργαζόταν με τις χώρες τις ιβηρικής χερσονήσου.
Η χώρα μας παραμένει σε επαφή για να διερευνήσει κοινή υποψηφιότητα με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο και μάλιστα ο πρόεδρος της αφρικανικής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας επιβεβαίωσε την πρόθεση της τελευταίας. "Είμαι ενθουσιασμένος με την υποψηφιότητα του Μαρόκου. Η Αίγυπτος επίσης υποδεικνύει ότι επίσης θα καταθέσει υποψηφιότητα", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πατρίς Μοτσέπε.
Ουρουγουάη, Αργεντινή, Χιλή και Παραγουάη ανακοίνωσαν κοινή υποψηφιότητα για το τουρνουά στις 7 Φεβρουαρίου και μέχρι στιγμής είναι η μοναδική ανακοινωθείσα υποψηφιότητα για την ανάληψη του τουρνουά.
Η FIFA θα αποφασίσει για το ποια υποψηφιότητα θα κερδίσει στο 74ο κογκρέσο της που θα πραγματοποιηθεί το 2024, δύο χρόνια πριν από το επόμενο Μουντιάλ που θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.