X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Μουντιάλ 2034: Οργανισμοί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητούν από τη FIFA να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή του στη Σαουδική Αραβία

Το τρόπαιο του Μουντιάλ VAHID SALEMI, FILE / AP PHOTO

Οργανισμοί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καλούν τη FIFA να αναστείλει την επικύρωση της ψηφοφορίας για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2034 στη Σαουδική Αραβία, λόγω της καταπάτησης δικαιωμάτων στη χώρα.

Η Σαουδική Αραβία θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2034, αφού ήταν η μοναδική υποψηφιότητα για το τουρνουά, με τον Τζάνι Ινφαντίνο να το επιβεβαιώνει.

Σύμφωνα με έκθεση εννέα παγκόσμιων οργανισμών που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων της Διεθνούς Αμνηστίας και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η FIFA θα πρέπει να αναστείλει τη ψηφοφορία (Δεκέμβριος 2024) για την επικύρωση της Σαουδικής Αραβίας ως διοργανώτριας του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2034 ως ότου η χώρα του Κόλπου προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

"Θα υπάρξει πραγματικό και προβλέψιμο ανθρώπινο κόστος για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2034 στη Σαουδική Αραβία εάν δεν ληφθούν αξιόπιστες εγγυήσεις μεταρρύθμισης", δήλωσε ο Στιβ Κόκμπερν, επικεφαλής των εργασιακών δικαιωμάτων και του αθλητισμού της Διεθνούς Αμνηστίας και συνέχισε:

"Οι φίλαθλοι θα αντιμετωπίσουν διακρίσεις, οι κάτοικοι θα εκδιωχθούν βίαια, οι εργαζόμενοι μετανάστες θα αντιμετωπίσουν την εκμετάλλευση και πολλοί θα πεθάνουν.

Η FIFA πρέπει να σταματήσει τη διαδικασία έως ότου εφαρμοστεί η κατάλληλη προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να αποφευχθεί η επιδείνωση μιας ήδη άσχημης κατάστασης".

Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να κατασκευάσει ή να ανακαινίσει 11 στάδια, να προσθέσει σχεδόν 200.000 δωμάτια ξενοδοχείων και να ολοκληρώσει μεγάλα έργα υποδομής, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής μιας νέας πόλης, προκειμένου να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αυτό προϋποθέτει ένα ανάλογο εργατικό δυναμικό με εκείνο που κατασκεύασε την υποδομή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, που εργάζεται υπό παρόμοιες συνθήκες, με παρόμοιους κινδύνους για την υγεία.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ