ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ από τον... καναπέ

Μουντιάλ από τον... καναπέ
Ιμπραΐμοβιτς, Ιμπραχίμοβιτς

Το SPORT 24 σας παρουσιάζει τα "αστέρια" που δεν θα λάμψουν στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής

Ωστόσο, κάποιοι δεν θα είναι εκεί... Κάποιοι θα λάμψουν δια της απουσίας τους... Από τον Τσεχ μέχρι τον Αρσάβιν! Από τον Κίβου έως τον Ιμπραΐμοβιτς!
Αστέρες παγκοσμίου επιπέδου δεν θα φωνάξουν "παρών" στο επερχόμενο Μουντιάλ είτε γιατί τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα αποκλείστηκαν στο δρόμο για την τελική φάση, είτε γιατί απλά ήρθε για εκείνους το πλήρωμα του χρόνου.

Το SPORT 24 έψαξε, βρήκε, προβληματίστηκε και σας παρουσιάζει μία ιδανική-φανταστική αποστολή από... αποκλεισμένους σούπερ σταρ! Αυτή συνθέτουν 3 τερματοφύλακες, 7 αμυντικοί, 8 μέσοι και 5 επιθετικοί. Μία 23άδα παικτών που σίγουρα θα μπορούσε να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο των... απόντων!

Η εθνική των (απόντων) σούπερ σταρ (σ ύστημα 4-4-2):

Τερματοφύλακας: Στην εστία δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Πετρ Τσεχ. Η φανέλα με το Νο1 της Τσεχίας και της Τσέλσι δε θα φωνάξει "παρών"! Την τριάδα συμπληρώνουν ο Σέι Γκίβεν της Ιρλανδίας και της Μάντσεστερ Σίτι και ο Ιγκόρ Ακινφέεφ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την οποία έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα και φυσικά της Ρωσίας.

Αμυντικοί: Ξεκινώντας από το δεξί άκρο της άμυνας, ο Ιβάν Κόρντομπα (Κολομβία) της Ίντερ είναι αδιαμφισβήτητα η βασική επιλογή, με τον Ιρλανδό O'Σέι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι μία αξιόλογη εναλλακτική λύση.

Στην άλλη... άκρη ο συμπαίκτης του Κόρντομπα στο campionato και την Ίντερ, Κριστιάν Κίβου (Ρουμανία), δικαιωματικά, αλλά και κυριολεκτικά, παίρνει τη φανέλα στο σπίτι του με τον Ριίσε (Νορβηγία) της Ρόμα να αποτελεί το ιδανικό back up.

Δίδυμοι πύργοι; Ο "αλμυρός" (27 εκατομμύρια ευρώ κόστισε στην Μπαρτσελόνα) Τσιγκρίνσκι (Ουκρανία) και ο "βράχος" Μέλμπεργκ συνθέτουν ένα σφιχτό κεντρικό αμυντικό δίδυμο. "Ανάσες" στους προαναφερθέντες θα δίνει ο Βέλγος Ντάνιελ Φαν Μπούιτεν της Μπάγερν Μονάχου.

Μάλιστα με τους Κίβου και Ριίσε, Ο Σέι και Κόρντομπα να καλύπτουν και άλλες θέσεις τόσο της άμυνας όσο και της μεσαίας γραμμής, οι επιλογές γίνονται ακόμα περισσότερες.

Μέσοι: Δείξε μου το κέντρο σου να σου πω τι ομάδα είσαι! Παραφράζοντας την γνωστή παροιμία... αποκαλύπτουμε τους "πνεύμονες" του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Οι Σισόκο (Μάλι-Γιουβέντους) και Ντιαρά (Μάλι-Ρεάλ Μαδρίτης) αναλαμβάνουν την "καταστροφή" του παιχνιδιού των αντιπάλων στη μεσαία γραμμή με τον Σουηδό... μαέστρο της Λιόν, Κιμ Σέλστρεμ, να "οργανώνει" από τα αριστερά και τον Τούρκο Αρντά Τουράν της Γαλατάσαραϊ να δημιουργεί ρήγματα από τα δεξιά.

Ο "πολυτελής πάγκος" συμπεριλαμβάνει επίσης τον άσο της Τότεναμ και της Κροατίας, Λούκα Μόντριτς, τον Ρώσο, Γιούρι Ζιρκόφ (Τσέλσι), τον ταλαντούχο Μαυροβούνιο μέσο της Φιορεντίνα, Γιόβετιτς και φυσικά τον παλιό μας γνώριμο από το πέρασμά του στον Παναθηναϊκό τον Αυστριακό Αντρέας Ίβανσιτς,

Επιθετικοί: Με τέτοιο κέντρο, η γραμμή πυρός θα πρέπει να βγάζει... φωτιές. Και με επιθετικό δίδυμο τους Ιμπραΐμοβιτς (Σουηδία και Μπαρτσελόνα) και Αντεμπαγιόρ (Τόγκο και Μάντσεστερ Σίτι) τόσο η "εναέρια" κυκλοφορία όσο και η... επίγεια θα είναι υπό πλήρη έλεγχο.

Μάλιστα, με τις εναλλακτικές να ακούν στα ονόματα των Αρσάβιν (Ρωσία-Άρσεναλ), Μούτου (Ρουμανία-Φιορεντίνα) και Μπερμπάτοφ (Βουλγαρία-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) ένα είναι σίγουρο. Η επιθετική δυστοκία είναι μία φράση που σίγουρα δε θα ακουστεί ούτε στα... ΜΜΕ αλλά ούτε και στα... αποδυτήρια της ομάδας.

Προπονητής: Αν κάποιος τεχνικός θα έπρεπε να είναι στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (και φυσικά στην άκρη του πάγκου της ομάδας μας) τότε αυτός δεν είναι άλλος από τον Τζιοβάνι Τραπατόνι. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Ιρλανδίας κατάφερε να φτάσει την ομάδα του στα μπαράζ και εκεί να αποκλειστεί από την Γαλλία ή ορθότερα από... το χέρι του Ανρί.

*Αντιρρήσεις, διαφωνίες ή άλλες απόψεις είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν. Ωστόσο έχουμε υποχρέωση να αναφέρουμε ό,τι προσπαθήσαμε να είμαστε δίκαιοι καθώς ήταν αδύνατο να τους "χωρέσουμε" όλους στην αποστολή.

Μερικά από τα ονόματα που "κόπηκαν": Βάργκας, Φαλκάο, Σρνα, Τίμοστσουκ, Μπεναγιούν, Σεφτσένκο, Ουϊφαλούσι, Ροζίτσκι, Πλάσιλ, Άιρλαντ, Ρόμπι Κιν...




























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ