ΙΝΤΕΡ

Μουρίνιο: "Αξίζαμε την ισοπαλία"!

Μουρίνιο: "Αξίζαμε την ισοπαλία"!
Μουρίνιο-Ίντερ-Μίλαν

Ο Ζοσέ Μουρίνιο υποστήριξε πως η ισοπαλία θα ήταν το δικαιότερο αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τη Μίλαν, την οποία χαρακτήρισε "ρεαλίστρια"

Ο Ροναλντίνιο ανάγκασε την Ίντερ, με το γκολ που πέτυχε με κεφαλιά, να πει για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα το πικρό ποτήρι της ήττας, με τον Πορτογάλο τεχνικό να ισχυρίζεται πάντως πως το δικαιότερο αποτέλεσμα στο ντέρμπι θα ήταν η ισοπαλία και ότι ο "ρεαλισμός" της Μίλαν ήταν η μοναδική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων
"Η Μίλαν σκόραρε μία φορά και εμείς δεν το κάναμε, αυτή ήταν η ιστορία του ματς. Είχαν ελάχιστα σουτ προς την εστία μας και παρότι μείναμε με παίκτη λιγότερο είχαμε μερικές σπουδαίες ευκαιρίες.

Είδα δύο ομάδες απόψε και δεν άξιζε καμία την ήττα περισσότερο από κάποια άλλη. Δεν θα μιλήσω για το γκολ ή την κόκκινη κάρτα, καθώς δεν θέλω να τιμωρηθώ", τόνισε ο τεχνικός των "νερατζούρι" και συνέχισε:

"Όταν δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα, δεν φοβάμαι να πάρω ρίσκα. Έκανα το ίδιο όταν ήμασταν 0-0 με τη Λέτσε, όμως εδώ μείναμε με 10 παίκτες και δεν μπορούσα να αντικαταστήσω τον Εστεμπάν Καμπιάσο με τον Μάριο Μπαλοτέλι.

Θέλαμε να διατηρήσουμε συμπαγές το κέντρο μας και με τον τρόπο που πήγαιναν τα πράγματα, ο Πατρίκ Βιεϊρά θα δεχόταν δεύτερη κίτρινη κάρτα, όπως ο Μπουρδίσο".

Μετά την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα, η Ίντερ έμεινε 2 πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Λάτσιο και 1 πίσω από την Νάπολι (ισόβαθμη με την Ουντινέζε στους 10 πόντους), ωστόσο ο Μουρίνιο βλέπει με άλλο... μάτι την βαθμολογία.

"Όταν κοιτάω στον πίνακα, με όλο το σεβασμό, δεν κοιτάζω τη Λάτσιο, τη Νάπολι ή την Κατάνια. Βλέπω ότι είμαστε μπροστά από τη Ρόμα, τη Γιουβέντους και τη Μίλαν.

Μία ομάδα που παίζει κόντρα στη Μίλαν, η οποία αποτελείται κυρίως από μέσους, θα πρέπει να ισορροπεί τα πράγματα. Εμείς είχαμε μόνο δύο μέσους, τον Καμπιάσο και τον Βιεϊρά, οπότε ο Κρους ήταν σε καλύτερη φυσική κατάσταση και τον χρησιμοποίησα εκεί για να ασκήσει πίεση στον Κλάρενς Ζέεντορφ.

Όταν μία ομάδα με 10 παίκτες τελειώνει το παιχνίδι επιτιθέμενη και αναγκάζει τη Μίλαν να βάλει στο ματς έναν αμυντικό στη θέση ενός επιθετικού, αυτό λέει πολλά. Η Μίλαν ήταν περισσότερο "ρεαλιστές", αυτό είναι το ποδόσφαιρο".

Ανεξάρτητα από την άσχημη έκβαση του ντέρμπι, ο Μουρίνιο στάθηκε στη "μαγεία" του ιταλικού ποδοσφαίρου, όπως φάνηκε από τη συμπεριφορά των οπαδών και των παικτών των δύο ομάδων.

"Αυτή τη στιγμή το ιταλικό ποδόσφαιρο είναι το ποδόσφαιρό μου, όπως όταν δούλευα στην Αγγλία και έλεγα ότι βρίσκομαι σε ένα φανταστικό πρωτάθλημα.

Το ντέρμπι ξεκίνησε υπέροχα για μένα, καθώς δεν μπορείς να δεις τους οπαδούς να συμπεριφέρνονται έτσι σε κάθε χώρα. Δεν ήξερα ότι υπάρχει τόσος μεγάλος αμοιβαίος σεβασμός.

Οι παίκτες σέβονταν ο ένας τον άλλο στον αγωνιστικό χώρο, παρόλο που ο Μπουρδίσο αποβλήθηκε ανόητα, καθώς δεν πιστεύω ότι άξιζε να πάρει την κίτρινη κάρτα.

Για μένα ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι και πολύ διασκεδαστικό. Αισθάνομαι πως το 1-1 ήταν το σωστό αποτέλεσμα. Είναι προτιμότερο πάντως να χάνεις ένα παιχνίδι παρά να φοβάσαι να παίξεις ποδόσφαιρο. Εμείς παίξαμε".

Ο τεχνικός ηγέτης των πρωταθλητών Ιταλίας ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, αφήνοντας κάποιες αιχμές για τον τρόπο παιχνιδιού των "ροσονέρι".

"Η Μίλαν είναι έμπειρη ομάδα και ξέρουν πως να ελέγχουν το ρυθμό, να κάνουν ένα φάουλ τακτικής ή να πρσποιούνται τραυματισμό για να κατεβάζουν το ρυθμό

Δίνω τα εύσημα στους ροσονέρι αλλά και στην ομάδα μου. Χάσαμε ένα παιχνίδι, όμως η ομάδα τα πήγε πολύ καλά και έχουμε δύσκολο πρόγραμμα τις ερχόμενες εβδομάδες. Το σημαντικό είναι πως εξακολουθούμε να είμαστε μπροστά από τις Γιούβε, Μίλαν και Ρόμα".






























TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ