ΙΝΤΕΡ

Μουρίνιο: "Δεν είναι αυτή η ομάδα των ονείρων μου"

Μουρίνιο: "Δεν είναι αυτή η ομάδα των ονείρων μου"
Μουρίνιο-Ίντερ

Ο Ζοσέ Μουρίνιο τόνισε στην πρώτη συνέντευξη Τύπου για τη νέας σεζόν πως θέλει να φύγουν ακόμα 4 παίκτες από το ρόστερ. Τι είπε για Ζλάταν, Κουαρέσμα, Νέντβεντ, Αντσελότι, Ρεάλ, μεταγραφές και Cl

Ο τεχνικός της Ίντερ υποστήριξε την Παρασκευή (10/7) πως η ομάδα που έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεσή του δεν είναι αυτή που ονειρεύτηκε πριν δύο μήνες όταν έκανε τον σχεδιασμό, αποκάλυψε ότι περιμένει να φύγουν άλλοι τέσσερις παίκτες από το υπάρχον ρόστερ, ενώ δεν δίστασε να παραδεχτεί πως σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ οι "νερατζούρι" υστερούν έναντι 3-4 ομάδων.
Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως δεν είναι φίλος με τον... Κάρλο Αντσελότι, αρνήθηκε να σχολιάσει τα σενάρια περί απόκτησης του Πάβελ Νέντβεντ (χαρακτηρίζοντας γκέι τις συζητήσεις για ξανθούς παίκτες...) και αποποιήθηκε τον τίτλο του Χάρι Πότερ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζοσέ Μουρίνιο στην πρώτη συνέντευξη Τύπου για τη νέα σεζόν:

Για τις ελπίδες κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ από την Ίντερ:

"Για το Τσάμπιονς Λιγκ δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τις πρώτες 3 η 4 ομάδες, αλλά μπορούμε να το πάρουμε. Η Μπαρτσελόνα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, όμως στο 90' του δεύτερου ημιτελικού ήταν εκτός. Έχει επιβεβαιωθεί πως το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η διοργάνωση των λεπτομερειών, είναι όμως και η διοργάνωση της ποιότητας. Μπορούμε και εμείς να τα καταφέρουμε αν έχουμε σύμμαχό μας τις λεπτομέρειες, όμως ξεκινάμε πίσω από μερικές ομάδες".

Για την μετακίνηση του Κάρλο Αντσελότι στην Τσέλσι:

"Ο φίλος μου ο Αντσελότι στην Τσέλσι; Δεν είναι φίλος μου. Είναι ένας καλός προπονητής και έχει τις ικανότητες για να πετύχει στην Αγγλία".

Για τις εντυπωσιακές μεταγραφές της Ρεάλ:

"Η Ρεάλ σκότωσε την αγορά; Δεν το νομίζω, όποιος έχει τα χρήματα μπορεί να αποφασίσει τι θα τα κάνει. Εάν αγοράζεις και πληρώνεις όλα καλά. Εάν κάποιος θέλει να πουλήσει το κάνει, εάν κάποιος θέλει να το αγοράσει, είναι και αυτός ελεύθερος να το κάνει".

Για τη μεταγραφή του Αρναούτοβιτς από τη Τβέντε:

"Δεν γνωρίζω καλά τον Αρναούτοβιτς, είναι περισσότερο ένα στοίχημα της διοίκησης, που το δέχτηκα χωρίς αντίρρηση".


Για την παραμονή του Ιμπραΐμοβιτς στην Ίντερ παρά τα μεταγραφικά σενάρια:

"Δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη που τον βλέπω εδώ. Το είπα κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα μπορούσε να φύγει, για μένα είναι λογικό να μένει εδώ μαζί μας".

Για την επιστροφή του Σουαζό μετά από το δανεισμό του στη Μπενφίκα:

"Είναι ένας παίκτης εντελώς διαφορετικός σε σχέση με το Μιλίτο, με τον Μπαλοτέλι και τον Ίμπρα, όμως νομίζω ότι μπορεί να είναι χρήσιμος. Είναι μία ανταμοιβή η επιστροφή του γιατί πέρυσι δέχτηκε να πάει να παίξει στη Μπενφίκα. Τα πήγε καλά, τον έχουμε παρακολουθήσει και αξίζει μία ευκαιρία".

Για το "στοίχημα" που ακούει στο όνομα Ρικάρντο Κουαρέσμα:

"Ο Κουαρέσμα για 3-4 χρόνια ήταν ο καλύτερος Πορτογάλος παίκτης, ενώ τα πήγε πολύ καλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ και στην Εθνική Πορτογαλίας. Μετά είχαμε τον Κουαρέσμα της Ίντερ. Ήταν ένα σημαντικό στοίχημα της διοίκησης, έχει το δικαίωμα, και εμείς έχουμε την υποχρέωση να του δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία. Με την αποχώρηση του Φίγκο που πέρυσι ήταν ακόμα σημαντικός για εμάς, γιατί να μην δώσουμε μία ευκαιρία στον Κουαρέσμα";

Για το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του:

"Το ρόστερ δεν είναι αυτό που ονειρευόμουν δύο μήνες πριν. Θέλαμε έναν κυνηγό, έναν μέσο που να παίζει στα άκρα, έναν μέσο και έναν κεντρικό μπακ, αυτή τη στιγμή έχουμε τον Τιάγκο Μότα και τον Μιλίτο. Θα ήταν υπέροχο να έχουμε ένα ποιοτικό επιθετικό χαφ και έναν κεντρικό μπακ, όμως δεν μπορούμε να έχουμε μία ομάδα με 40 παίκτες, ούτε να ξοδεύουμε συνέχεια. Δεν είμαι επικριτικός, θυμωμένος ή απογοητευμένος. Δεν μπορώ να ζητήσω περισσότερα από τον πρόεδρο. Θα δουλέψω περισσότερο όμως δεν μπορώ να κάνω θαύματα. Δεν είμαι ο Χάρι Πότερ".

Για το ενδεχόμενο να κάνει η Ίντερ το "μπαμ" με την απόκτηση του Πάβελ Νέντβεντ:

"Αν θα μου άρεσε να έρθει στην ομάδα ένας ξανθός παίκτης (σ.σ Νέντβεντ); Δεν ξέρω, μου φαίνεται λίγο γκέι μία τέτοια συζήτηση... Εάν έρθει ένας ποιοτικός παίκτης αυτό θα είναι τέλειο, όμως δεν πιστεύω ότι θα έρθει κάποιος τις επόμενες ημέρες. Γενικά πάντως δεν μου αρέσει να μιλάω για παίκτες που δεν έχω".

Για το αν θα γίνουν και άλλες μεταγραφές από την Ίντερ μέχρι τη λήξη της αγοράς:

"Η αγορά είναι ανοιχτή μέχρι τις 31 Αυγούστου, εδώ οι πόρτες είναι ανοιχτές οπως εκείνες σε ένα σαλούν στην άγρια δύση. Η μεταγραφική περίοδος έχει φέρει λίγα χρήματα στα ταμεία της Ίντερ, αυτή είναι η πραγματικότητα, και όταν μία ομάδα δεν έχει έσοδα, ο προπονητής της πρέπει να είναι ρεαλιστής. Το ρόστερ της Ίντερ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί".

Για το γεγονός ότι έχει παραπάνω παίκτες από όσους επιθυμεί:

"Το ρόστερ είναι πάρα πολύ μεγάλο; Ναι, το να έχεις 28-30 παίκτες στην προπόνηση δεν είναι κάτι καλό για τη δουλειά. Κυρίως, δεν είναι καλό να έχεις στην ομάδα παίκτες που ξέρουν ότι εγώ δεν θέλω να παραμείνουν.

Ίσως τώρα οι παίκτες είναι λιγότερο υπερήφανοι σε σύγκριση με πριν από μερικά χρόνια, όταν τους έλεγες ότι δεν ήταν χρήσιμοι για το πλάνο της ομάδας και αυτό αρκούσε.

Τώρα φαίνεται πως οι προτεραιότητες είναι άλλες: οικονομικές, του τρόπου ζωής αλλά και της δοκιμής μίας νέας πρόκλησης, όπως για παράδειγμα έκανε ο Χιμένες (δανεικός στη Γουέστ Χαμ). Εγώ οφείλω να σέβομαι τους όρους των συμβολαίων, όμως ως προπονητής δεν αλλάζω τις ιδέες για το ποιος μου κάνει και ποιος όχι".



Σύμφωνα με τον σχεδιασμό για αυτή τη σεζόν θα έπρεπε να έφευγαν οκτώ παίκτες και να έρχονταν τέσσερις, πολύ συγκεκριμένοι. Αυτή τη στιγμή έχουν φύγει 4, τρεις που έληγαν τα συμβόλαιά τους και ένας δανεικός, ενώ μας λείπουν δύο ακόμα".

















































TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ