ΙΝΤΕΡ

Μουρίνιο: "Δεν φοβάμαι τίποτα και κανέναν"

Μουρίνιο: "Δεν φοβάμαι τίποτα και κανέναν"
Μουρίνιο-Ιντερ-πανηγυρικο

Ο Ζοσέ Μουρίνιο χαρακτήρισε το ντέρμπι του Μιλάνου ματς χωρίς λογική, ενώ άφησε "σπόντες" για Λίπι, ιταλική ομοσπονδία και τα 10 κερδισμένα πέναλτι της Μίλαν

Ο "special one" υποστήριξε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου πως η ομάδα που θα κατακτήσει το σκουντέτο θα είναι η ισχυρότερη μεταξύ των δύο, ενώ φρόντισε να αφήσει "σπόντες" κατά του Μαρτσέλο Λίπι, των ανθρώπων της ομοσπονδίας για κάποιες αλλαγές στις ημερομηνίες των αγώνων αλλά και της Μίλαν ελέω των 10 κερδισμένων πέναλτι υπέρ της.
"Η εβδομάδα ήταν φυσιολογική, ήρεμη, δουλέψαμε καλά και χωρίς μεγάλα προβλήματα, κάθε ημέρα κάποιος παίκτης φαινόταν να μένει εκτός εξαιτίας μυικών προβλημάτων και τελικά το ξεπερνούσε. Η εβδομάδα μου άρεσε.

Δεν ξέρω πόσο άλλαξαν οι δύο ομάδες σε σύγκριση με το ντέρμπι του πρώτου γύρου. Η Μίλαν είχε μία φιλοσοφία παιχνιδιού διαφορετική από αυτή που έχει τώρα. Εμείς δεν διαφέρουμε πολύ.

Αυτοί έχουν άπαντες στη διάθεσή τους, εκτός από τους Πάτο και Τζαμπρότα. Εμείς αντίθετα για διάφορους λόγους θα είμαστε εντελώς διαφορετικοί σε σχέση με το πρώτο ματς, έχοντας τραυματίες και απόντες.

Είναι ένα ντέρμπι, η βαθμολογία δεν παίζει ρόλο. Ανώτερη είναι η ομάδα που έχει τους περισσότερους πόντους, ανώτερη συνολικά είναι αυτή που θα έχει πάρει στο τέλος το πρωτάθλημα.

Δεν έχει σημασία η βαθμολογική διαφορά, ποια ομάδα φαντάζει ως φαβορί ή κάτι άλλο. Είναι ένα παιχνίδι χωρίς λογική που συνοδεύεται πάντα από ένα μεγάλο ερωτηματικό",







τόνισε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στον ομόλογό του Λεονάρντο αλλά και σε αυτό που ακούγεται από τους περισσότερους ότι η Μίλαν παίζει πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο αυτή την εποχή.

"Είμαι ευτυχισμένος για τον Λεονάρντο. Είναι ένα τεστ τόσο για εκείνον όσο και για την ομάδα του. Συχνά αρκετές ομάδες στην πρώτη δυσκολία πιέζουν τους τεχνικούς τους και τους επιβάλλουν να τα πάνε καλύτερα. Η Μίλαν δεν είναι έτσι, ο Λεό είναι ευτυχισμένος όπως και η διοίκηση και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα οφείλονται και στις δύο πλευρές.

Δεν με ενοχλούν αυτοί που λένε ότι η Μίλαν παίζει καλύτερα. Όμως θα έπρεπε για να ισχύει κάτι τέτοιο να σκοράρουν πιο πολύ από εμάς, να κερδίζουν περισσότερα ματς και να έχουν περισσότερους πόντους. Για μένα αυτό είναι το πραγματικό θέαμα.

Εάν αργότερα έχουν περισσότερους πόντους και νίκες από εμάς θα είναι αυτοί πιο ικανοί και θα τους δώσω συγχαρητήρια. Για μένα θέαμα είναι να κερδίζεις και να έχεις περισσότερους βαθμούς από τους άλλους"



.

Αναφορικά δε με την απόφαση του Λίπι να επισκεφτεί το προπονητικό κέντρο της Μίλαν και όχι αυτό της Ίντερ θέλοντας να τσεκάρει την κατάσταση των Ιταλών διεθνών, καθώς και την απόφαση της ομοσπονδίας να διευκολύνει τους "ροσονέρι" βάζοντάς τους να παίξουν για το Κόπα Ιτάλια την ερχόμενη εβδομάδα και όχι πριν το ντέρμπι με την Ίντερ όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, ο Μουρίνιο δεν... χαρίστηκε:

"Ο Λίπι; Ίσως δεν του αρέσει να έρχεται εδώ επειδή δεν ήταν ευτυχισμένος ως προπονητής της Ίντερ. Δεν είναι πρόβλημα για μένα αν δεν έρχεται εδώ.

Εάν με καλούσε ο Μπερέτα (πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας) για να μιλήσουμε για τις ημερομηνίες του πρωταθλήματος θα του έλεγα ότι θέλω να παίξω το ντέρμπι απόψε κιόλας για να έχουμε ελεύθερη την Κυριακή.

Στην εκδήλωση για τα όσκαρ του ποδοσφαίρου μεσοβδόμαδα είπα μία ατάκα για να γελάσουμε και να δείξω ότι δεν είμαστε μ...κες και ότι ξέρουμε πότε μας χτυπάει κάποιος στην πλάτη με ένα μαχαίρι".





Τέλος, ο τεχνικός των πρωταθλητών Ιταλίας έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ενόψει του ντέρμπι, ενώ δεν δίστασε να αφήσει αιχμή για τα κερδισμένα πέναλτι της Μίλαν.

"Δεν φοβάμαι τίποτα και κανέναν. Κάνω τη δουλειά μου και τίποτα άλλο. Είμαι χαρούμενος που τα πηγαίνει καλά ο Ροναλντίνιο όμως είναι προφανές πως με μία ομάδα που κερδίζει 10 πέναλτι δεν προκαλεί έκπληξη το ότι έχει σκοράρει τόσα πολλά τέρματα..."










TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ