CHAMPIONS LEAGUE

Μουρίνιο: "Δεν μετράνε τα χρήματα..."

Inter Milan coach Jose' Mourinho gestures during the match against Siena in their Serie A soccer match at Artemio Franchi stadium in Siena May 16, 2010.   REUTERS/Alessandro Garofalo (ITALY - Tags: SPORT SOCCER)
Μουρίνιο-Ιντερ REUTERS

"Ντρέπομαι για τα χρήματα που βγάζω με αυτή την κρίση", τόνισε ο Μουρίνιο. "Καρφιά" για Μπάγερν!

Ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε "πληρωμένη" απάντηση στον Λουίς Φαν Χάαλ για τη διαιτησία του τελικού, κάνοντας αναφορά στα φετινά ματς της Μπάγερν με Φιορεντίνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ ξεκαθάρισε επίσης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου πως δεν είναι θέμα χρημάτων ή συμβολαίου το αν θα παραμείνει στην Ίντερ ή θα πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης.
"Δεν με απασχολεί ο διαιτητής, αλλά το ηφαίστειο Γκούντγιονσεν. Αυτός ανησυχεί για τον διαιτητή, εγώ ανησυχώ για τον ηφαίστειο της Ισλανδίας.

Θα μου άρεσε να πάω την Παρασκευή στη Μαδρίτη αλλά αντίθετα είμαστε υποχρεωμένοι να φύγουμε αύριο (Τετάρτη). Αυτή είναι η μοναδική μου ανησυχία, για τον διαιτητή δεν ανησυχώ.



Και έπειτα οι Ιταλοί είναι αυτοί που θυμούνται το ματς με τη Φιορεντίνα και οι Άγγλοι θυμούνται την κόκκινη στον Ράφαελ. Εγώ "αμυντικός" προπονητής;

Κάναμε δύο παιχνίδια, εκείνο στο Λονδίνο με την Τσέλσι και το πρώτο με τη Μπαρτσελόνα, όπου παίξαμε επιθετικά. Στη ρεβάνς παρκάραμε το αεροπλάνο μπροστά από την εστία, επειδή όμως είχαμε πάθει ζημιά (βλ.αποβολή Μότα).

Ουδείς έπαιξε το ποδόσφαιρο που παίξαμε εμείς, παίξαμε πολύ επιθετικά απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και προκριθήκαμε δίνοντας στην έδρα τους τον δεύτερο ημιτελικό.

Ουδείς επιτέθηκε όσο εμείς στο Στάμφορντ Μπριτζ. Κάναμε δύο παιχνίδια που δεν έχει κανένας άλλος"

Και αυτοί με τη Λιόν όταν ο Ριμπερί αποβλήθηκε αντικατέστησαν τον Όλιτς με τον Τίμοστσουκ. Το να λέει κάποιος τέτοια πράγματα για εμάς είναι σαν να ρίχνει άμμο στα μάτια του ",







τόνισε ο "special one" αναφορικά με τη διαιτησία, για να αναφερθεί στη συνέχεια για αυτό που του καταμαρτύρησαν ορισμένοι για τον έντονο πανηγυρισμό του στο "Καμπ Νόου".

"Όταν ο Ινιέστα σκόραρε κόντρα στην Τσέλσι πέρυσι έκανε σαν τρελός. Γιατί να μην μπορώ να το κάνω και εγώ; Ο Φαν Χάαλ λέει ότι δεν έχει πανηγυρίσει όπως εγώ;



Δεν μπορεί να το κάνει επειδή είναι αργός. Εγώ τρέχω γρήγορα. Εγώ γιορτάζω με τους οπαδούς μου, δεν το κάνω για να προκαλώ.

Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πιο σημαντικός από αυτόν του Μουντιάλ επειδή οι σύλλογοι είναι πιο σημαντικοί από τις εθνικές ομάδες".





"Η Ίντερ δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω"

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει για το "καυτό" θέμα των ημερών, το αν θα φύγει αυτό το καλοκαίρι για να αναλάβει τη Ρεάλ Μαδρίτης (οργιάζουν καθημερινά οι φήμες, κυρίως από πλευράς μαδριλένικων ΜΜΕ), με τον Μουρίνιο να αποκαλύπτει:

"Δεν είναι ζήτημα συμβολαίου ή χρημάτων και με κάνει επίσης να ντρέπομαι το γεγονός ότι κερδίζω τόσα χρήματα με την κρίση που υπάρχει.

Είναι θέμα προσωπικής ικανοποίησης, να αισθάνομαι ότι είμαι σεβαστός ή όχι σε μία ποδοσφαιρική χώρα στην οποία αντιμετωπίζω πάρα πολλά προβλήματα.

Δεν αλλάζω αυτά που είπα μερικές ημέρες πριν, δεν είναι αλήθεια ότι είμαι ο προπονητής της Ρεάλ. Μετά τον τελικό θέλω δύο με τρεις ημέρες για να σκεφτώ με ηρεμία το μέλλον μου.

Είναι προφανές πως η Ίντερ δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο για με κάνει ευτυχισμένο ή να αισθάνομαι σημαντικός: οι παίκτες είναι φανταστικοί, υπάρχει αγάπη με τους οπαδούς, όλοι στη διοίκηση είναι φανταστικοί.








Το αποτέλεσμα του Σαββάτου δεν μετράει καθόλου, δεν θα αλλάξει τη γνώμη μου ότι έκανα ό,τι ήταν δυνατό. Η Ίντερ δεν μου χρωστάει τίποτα και εγώ δεν χρωστώ τίποτα στην Ίντερ, γιατί τα έδωσα όλα. Είμαι ήρεμος, το αποτέλεσμα δεν θα επηρεάσει την απόφαση που θα πάρω για το μελλον μου.

Ο διάδοχός μου; Η διοίκηση επέλεξε εμένα και έκανε καλά. Όταν θα ξαναχρειαστεί να πάρει απόφαση για άλλον προπονητή, θα πάρει και πάλι σωστή απόφαση. Τώρα είμαι εγώ ο προπονητής της Ίντερ. Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2012 ή το 2013, δεν θυμάμαι καλά.

Ο κόσμος που υπάρχει σε αυτή την ομάδα με έχει κάνει πολύ μεγάλο προπονητή και το ίδιο θα πράξει και με οποιονδήποτε άλλο".





Απολαύστε ζωντανά το Campionato από το Conn-X TV.











TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ