ΙΝΤΕΡ

Μουρίνιο: "Δύσκολο να είσαι τεχνικός στην Ιταλία"

Μουρίνιο: "Δύσκολο να είσαι τεχνικός στην Ιταλία"
Μουρίνιο-Ιντερ

Την πεποίθησή του ότι είναι ευκολότερο να ασκείς το επάγγελμα του προπονητή στην Αγγλία απ'ότι στην Ιταλία εξέφρασε ο Ζοσέ Μουρίνιο

"Υποθέτω ότι είναι ευκολότερο να είσαι μάνατζερ στην Αγγλία. Έχεις μία διαφορετική αντίληψη για το ποιος είναι το αφεντικό, τι σημαίνει η λέξη αφεντικό.

Και μόνο με αυτή την αρχή, είναι πολύ ευκολότερο. Εδώ στην Ιταλία πρέπει να είσαι κορυφαίος, κορυφαίος, κορυφαίος στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου.



Επειδή οι παίκτες είναι περισσότερο ελεύθεροι να λένε τη γνώμη τους", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο τεχνικός των "νερατζούρι", και συνέχισε:

"Ήσουν κορυφαίος παίκτης Τζέιμι, ξέρεις ότι στην Αγγλία η ένταση ενός αγώνα είναι υψηλότερη σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Όμως ταυτόχρονα, εδώ (Ιταλία) είναι δυσκολότερο να παίξεις ποδόσφαιρο. Κάθε ομάδα είναι πολύ πιο οργανωμένη από άποψη τακτικής. Συνήθιζα να λέω ότι μία ομάδα κορυφής στην Αγγλία είναι στο ίδιο επίπεδο με μία ομάδα κορυφής στην Ιταλία ή και ακόμα καλύτερα.

Τα τελευταία χρόνια τα αποτελέσματα του Τσάμπιονς Λιγκ δείχνουν πως οι καλύτερες ιταλικές ομάδες δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με τις καλύτερες αγγλικές.





Όταν όμως πηγαίνεις στην πραγματικότητα του πρωταθλήματος, οι μικρές ομάδες στην Ιταλία είναι καλύτερες από τις μικρές ομάδες στην Αγγλία. Είναι πολύ πιο δύσκολο για μία ομάδα κορυφής στην Ιταλία να κερδίσει ένα παιχνίδι απ'ότι στην Αγγλία".

Επιπλέον, ο "special one"μίλησε με σκληρό τρόπο για την έλλειψη πειθαρχείας που έχει συναντήσει στην Ίντερ από τους νεαρούς Μάριο Μπαλοτέλι, Νταβίντε Σαντόν και Μάρκο Αρναούτοβιτς.

"Έχω μερικά αγόρια που δεν ξέρουν πόσο τυχεροί είναι. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που με σκοτώνουν: όταν έχω ένα παιδί με ταλέντο, με δυνατότητες, και δεν το καταλαβαίνουν.

Μερικές φορές το καταλαβαίνουν μόνο όταν η καριέρα τους έχει τελειώσει. Όταν γίνονται 30 ή 35, τότε είναι που λένε: "Έκανα ένα λάθος, έχασα την ευκαιρία".



Το προϊόν έρχετα σε σένα, όχι έτοιμο, αλλά μετά από ένα με δύο χρόνια, τελειώνεις το προϊόν και αισθάνεσαι υπερήφανος. Για παράδειγμα, για μένα, ο Σαντόν παίζει στην Εθνική Ιταλίας από τα 18 του χρόνια.

Ήρθε σε εμάς σε ηλικία 16 1/2 ετών και δεν ήταν κανένας. Αυτές οι καταστάσεις είναι σαν κύπελλα, αυτά είναι τρόπαι για εμάς τους προπονητές".













TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ