ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μουρίνιο: "Είμαι ένας απ'τους σπουδαιότερους προπονητές στον κόσμο"

Manchester United's manager Jose Mourinho reacts in frustration during the English Premier League soccer match between Manchester United and Leicester City at Old Trafford, in Manchester, England, Friday, Aug. 10, 2018. (AP Photo/Jon Super)
Manchester United's manager Jose Mourinho reacts in frustration during the English Premier League soccer match between Manchester United and Leicester City at Old Trafford, in Manchester, England, Friday, Aug. 10, 2018. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έδωσε νέο... ρεσιτάλ με δηλώσεις που έκανε εν όψει της μονομαχίας με την Μπέρνλι για την Premier League. Το κατόρθωμα της περσινής δεύτερης θέσης, η "σπόντα" για τον Γιούργκεν Κλοπ και το "εγώ έχω κερδίσει σε Αγγλία, Ιταλία και Ισπανία".

Τα νεύρα του Ζοζέ Μουρίνιο δεν είναι καλά τις τελευταίες ημέρες. Από την στιγμή που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε εντός έδρας από την Τότεναμ , ο 55χρονος τεχνικός έχει παρουσιαστεί αρκετά επιθετικός μιλώντας σε δημοσιογράφους. Αρχικά αμέσως μετά το φινάλε του ντέρμπι με τα "σπιρούνια" , κι εν συνεχεία τις παραμονές του αγώνα με την Μπέρνλι.

" Είμαι ο προπονητής σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους του πλανήτη, είμαι όμως κι ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές του κόσμου. Πέρσι, είχα μια μεγάλη επιτυχία. Κι αυτό είναι κάτι που ίσως δεν θέλετε να παραδεχθείτε", σημείωσε αρχικά ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος βέβαια δεν θα μπορούσε να μείνει σε αυτό: " Αναλύω από μόνος μου την απόδοσή μου, και για μένα είναι πιο σημαντικό τι πιστεύω εγώ παρά τι πιστεύετε εσείς".

Κι ακολούθως άρχισε να καταγράφει όσα έχει κάνει στο Νησί κατά την παρουσία του στον πάγκο των "κόκκινων διαβόλων": " Επαναλαμβάνω πως πριν από δύο σεζόν κάναμε μια φανταστική σεζόν, με την κατάκτηση του Europa League. Όλοι πίστευαν πως η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν υπέροχη πέρσι επειδή πήρε το Europa League, εμείς το κερδίσαμε γιατί αυτό ήταν τότε το επίπεδό μας. Είμαστε η τελευταία -χρονικά- ομάδα από την Αγγλία που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο.

Το επαναλαμβάνω: έχω κερδίσει οκτώ τίτλους. Είμαι ο μοναδικός προπονητής στον κόσμο που έχει κατακτήσει τίτλο σε Ιταλία, Ισπανία και Αγγλία. Κι όταν μιλάμε για τίτλους, μιλάμε για οκτώ τίτλους, όχι κάτι μικρό ή σε μη ανταγωνιστικές χώρες. Η δεύτερη θέση που πήραμε πέρσι είναι ένα από σπουδαιότερα επιτεύγματα της καριέρας μου. Έτσι πιστεύω".

Κι όταν ρωτήθηκε αν θα συνεχίσει να θεωρεί τον εαυτό του τον κορυφαίο προπονητή του πλανήτη, σε περίπτωση που δεν κατακτήσει την Premier League με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποτάθηκε στον Φρίντριχ Χέγκελ. " Έχετε διαβάσει ποτέ κάποιον φιλόσοφο ή στην καθημερινότητά σας δεν έχετε τον χρόνο να διαβάσετε τον Φρίντριχ Χέγκελ;", απάντησε αρχικά και πρόσθεσε: " Σαν παράδειγμα αναφέρω πως έχει πει ότι η αλήθεια είναι το όλον, πάντα είναι το όλον".

Κι από την στιγμή που είχε αρχίσει πάλι να... ανεβάζει ένταση, αναρωτήθηκε: " Έχετε κάνει άραγε την ίδια ερώτηση στον προπονητή που πέρσι τερμάτισε τρίτος (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο) ή τέταρτος (Γιούργκεν Κλοπ); Γιατί, για παράδειγμα, δεν έχει κερδίσει ποτέ τίποτα σε διεθνές επίπεδο".

Για επιμύθιο είπε να απαντήσει στο σύνθημα των οπαδών της Τότεναμ, οι οποίοι στο φινάλε του αγώνα προ μερικών ημερών τραγουδούσαν πως "δεν είσαι πια τόσο ξεχωριστός". Ο Ζοζέ Μουρίνιο εξήγησε λοιπόν ότι " ναι, αλλά δεν είχαν αυτό το τραγουδάκι πριν από μερικούς μήνες, όταν τους κερδίσαμε στο Γουέμπλεϊ. Αυτός ήταν ένας τελικός, τον οποίο ήθελαν και ονειρεύονταν. Είχαν μεγάλη επιθυμία να πάρουν εκείνον τον τίτλο, γιατί δεν έχουν κερδίσει άλλωστε πολλούς. Και φυσικά, δεν τραγουδούσαν κάτι αντίστοιχο".

AP Photo/Jon Super

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ