CHAMPIONS LEAGUE

Μουρίνιο: "Φανταστική ομάδα η Μπαρτσελόνα"

Μουρίνιο: "Φανταστική ομάδα η Μπαρτσελόνα"

Ο Ζοζέ Μουρίνιο χαρακτήρισε χρέος της Ρεάλ το να βρίσκεται στους ημιτελικούς του CL, παραδέχτηκε πως η Μπαρτσελόνα είναι κορυφαία ομάδα και έδειξε να αδημονεί για τα τέσσερα "clásico" στα οποία, όπως είπε, "όλα μπορούν να συμβούν".

Ο Πορτογάλος τεχνικός στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με την Τότεναμ, δε στάθηκε πολύ στην προδιαγεγραμμένη πρόκριση της ομάδας του, ούτε και στο ίδιο το παιχνίδι, αλλά άρχισε να προετοιμάζει το έδαφος για τον ...μαραθώνιο "clásico", που περιμένει Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, με τέσσερα μέσα σε 18 μέρες.

"Η Μπαρτσελόνα είναι μια φανταστική ομάδα, όμως όλα μπορούν να συμβούν. Όταν παίζει καλά κερδίζει δίκαια, επειδή είναι μεγάλη ομάδα. Αλλά κι όταν ακόμη παίζει άσχημα, πάλι κερδίζει", τόνισε αρχικά ο Μουρίνιο.

Έχοντας στο νου πως μια καλή αρχή θα έδινε αυτοπεποίθηση στους παίκτες του και θα έδιωχνε και τα φαντάσματα του 5-0 του πρώτου γύρου, ο "Εκλεκτός" χαρακτήρισε το παιχνίδι του Σαββάτου για το πρωτάθλημα, το πρώτο απ' τα τέσσερα ντέρμπι, ως " το πιο σημαντικό".

'Οσον αφορά το επίτευγμα της πρόκρισης στους "4" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 8 χρόνια, ο Μουρίνιο ήταν ξεκάθαρος. " Η Ρεάλ Μαδρίτης, μόνο και μόνο για την ιστορία της, έχει χρέος να βρίσκεται εδώ - ένα βήμα πριν το μεγάλο τελικό".

Τέλος, ο τεχνικός των Μαδριλένων αναφέρθηκε και στην απώλεια του Καρβάλιο για το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι -συμπλήρωσε κάρτες και χάνει την πρώτη κόντρα με την Μπαρτσελόνα στο CL- αλλά και στο κατά πόσο είναι τελικά στο χέρι παικτών και προπονητών να "εκβιάζουν" κάρτες.

" Θα παίξει κάποιος άλλος στον πρώτο αγώνα και ο Καρβάλιο θα παίξει στον δεύτερο. Βλέποντας το πρώτο ημίχρονο, ήταν ξεκάθαρο πως δεν μπορούμε να αστειευτούμε με την Τότεναμ. Είχαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για γκολ", επεσήμανε ο Μουρίνιο, εξηγώντας γιατί δεν αντικατέστησε τον συμπατριώτη του αμυντικό νωρίτερα.

" Όποιος είναι μες στον αγωνιστικό βρίσκεται πάντοτε σε κίνδυνο (να τιμωρηθεί με κάρτα). Αλλά αυτό ακριβώς είναι κάτι που το παγκόσμιο ποδόσφαιρο πρέπει να το συζητήσει, γιατί βλέπουμε πως άλλοι προπονητές και άλλοι παίκτες μπορούν να το κάνουν αυτό. Να εκβιάζουν κάρτες".

Ο Μουρίνιο είχε ακούσει τα εξ αμάξης από την UEFA το φθινόπωρο, όταν είχε δώσει εντολή στον Κασίγιας και τον Τσάμπι Αλόνσο να δεχτούν επίτηδες κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι με τον Άγιαξ, για να χάσουν μόνο το τελευταίο και αδιάφορο παιχνίδι των ομίλων.

Πρόσφατα, στην Πριμέρα ο Γουαρδιόλα ακολούθησε την ίδια τακτική με θύτες τους Βαλντές και Μπουσκέτς, πράγμα που φυσικά ο Μουρίνιο δεν θα μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο, ενόψει και των αναμετρήσεων που έρχονται.

" Φαίνεται πως στο πρωτάθλημα της Ισπανίας μπορούν να δίνουν συνεντεύξεις και να λεν πως θα το κάνουν αυτό. Υπάρχουν κάποιοι που επιτρέπεται να το κάνουν και κάποιοι όχι. Θα μπορούσαμε κι εμείς να επιδιώξουμε κάτι παρόμοιο, όπως έχουν κάνει άλλοι, αλλά αν το κάναμε εμείς, θα με τιμωρούσαν", ανέφερε με νόημα ο 48άχρονος προπονητής.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ