ΙΝΤΕΡ

Μουρίνιο: "Ήρθα εδώ για να κερδίσω"!

Portuguese Jose Mourinho, the new Inter Milan coach, poses during the official presentation at the Milanese team's training center in Appiano Gentile, near Como Lake, Italy, Thursday, June 3, 2008. (AP Photo/Antonio Calanni)
Μουρίνιο-Ίντερ AP

Ο Ζοσέ Μουρίνιο αποκάλυψε, κατά την παρουσίασή του από την Ίντερ ότι θα κάνει μόνο 2-3 μεταγραφές!

"Είμαι ο Μουρίνιο και αυτό είναι αρκετό. Ήρθα σε έναν ξεχωριστό σύλλογο. Θεωρώ τον εαυτό μου έναν μεγάλο προπονητή αλλά δεν θέλω να είμαι ξεχωριστός.

Είμαι πάντα εγώ, δεν αλλάζω, είμαι το ίδιο άτομο, με την ίδια αποστολή και το ίδιο πάθος για τη δουλειά μου",

ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο 45χρονος Πορτογάλος τεχνικός, με την ιδιότητα πλέον του τεχνικού των "νερατζούρι", για να συνεχίσει:

"Πάντα σκεφτόμουν ότι θα μου άρεσε να δουλέψω στην Ιταλία και σε έναν μεγάλο σύλλογο. Ευχαριστώ λοιπόν τον Μοράτι και τον Μπράνκα που μου έδωσαν τη δυνατότητα να δουλέψω σε αυτή την φανταστική από ποδοσφαιρική άποψη χώρα.

Για μένα αυτή είναι μία πολύ σημαντικη πρόκληση, αλλά νομίζω ότι μπορεί να γίνει πολύ διασκεδαστική και για εσάς. Οι πρώτες επαφές έγιναν την επόμενη μέρα της δεύτερης αναμέτρησης της Ίντερ με τη Λίβερπουλ (11 Μαρτίου).

Δεν ξεκίνησα όμως να μαθαίνω τα ιταλικά από τότε αλλά 3-4 εβδομάδες μετά. Είναι ένα νεολατινικό ιδίωμα, και εγώ μιλώ πορτογαλικά και ισπανικά, οπότε δεν είναι δύσκολο να μάθω τη γλώσσα".







"Θέλω 21 παίκτες και 2-3 μεταγραφές"
Αναφορικά με τις μεταγραφές που σκοπεύει να κάνει, για γίνει ακόμα πιο δυνατή η τρις πρωταθλήτρια Ιταλίας ενόψει της νέας σεζόν, ο Ζοσέ Μουρίνιο, αποκάλυψε ότι δεν προτίθεται να κάνει... κοσμογονικές αλλαγές στο υπάρχον ρόστερ των "νερατζούρι":

"Η Ίντερ είναι μία ωραία ομάδα, δεν χρειάζεται να κάνω κάποια δραματική αλλαγή. Όλοι εδώ πιστεύουμε ότι έχουμε ανάγκη από 2-3 παίκτες για να βελτιωθούμε, για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί.

Διάβασα ότι θέλω να αγοράσω όλους τους παίκτες της Ευρώπης, ότι δεν μου αρέσει ο ένας ή ο άλλος, όμως αυτά δεν είναι αλήθεια και αυτό είναι ένα μήνυμα προς τους νέους παίκτες μου.

Μου αρέσει το γκρουπ, η νοοτροπία της ομάδας μου αρέσει πάρα πολύ, και έχω μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτούς τους παίκτες. Θέλω πολύ να δουλέψω μαζί τους. Από αυτή τη στιγμή είναι για μένα οι καλύτεροι στον κόσμο. Και δεν πρόκειται να ονοματίσω τους επόμενους στόχους μας.

Ο Μαντσίνι; Ένας μεγάλος προπονητής, όμως εγώ σκέφτομαι διαφορετικά, δουλεύω διαφορετικά και αυτή είναι η πρόκλησή που έχω απέναντί μου. Έχω μία φιλοσοφία που πιστεύω ότι μπορεί να αρέσει στους παίκτες.

Έχω τεράστια θέληση να δουλέψω, θα είναι δύσκολο για μένα να περιμένω μέχρι τις 15 Ιουλίου. Θέλω να έχω συνολικά 21 παίκτες, συν τους τρεις τερματοφύλακες με την έναρξη της προετοιμασίας.

Αν θέλω να αγοράσω παίκτες από την Τσέλσι; Ναι, εάν η Τσέλσι τους πουλάει. Πολλοί από αυτούς θα ήθελαν να συνεργαστούν ξανά μαζί μου".













Οι άλλοι 10 "μνηστήρες" του Τσάμπιονς Λιγκ
Ο νέος "εκλεκτός" του Μάσιμο Μοράτι για τη θέση του τεχνικού της Ίντερ, προσδιόρισε και τους στόχους της ομάδας του για τη νέα αγωνιστική περίοδο:

"Καμπιονάτο, Κύπελλο Ιταλίας και Τσάμπιονς Λιγκ; Ακόμα και το Σούπερ Καπ. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένα όνειρο όλων, αναλύοντας την κατάσταση πιστεύω πως έντεκα ομάδες θέλουν να το κατακτήσουν την επόμενη σεζόν, 3 ιταλικές, 4 αγγλικές, 1 γερμανική και 3 ισπανικές, με την τρίτη ισπανική ομάδα να είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πρόκειται για τη διοργάνωση των λεπτομερειών γιατί είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω κατακτήσει το τρόπαιο μία φορά ενώ έχω πάει άλλες δύο φορές στα ημιτελικά.

Έχω μία καλή προδιάθεση για τα Κύπελλα, τόσο σε εγχώριο επίπεδο όσο και στην Ευρώπη. Εάν είναι πιο δύσκολα εδώ παρά στην Τσέλσι, η οποία είχε κερδίσει λιγότερους τίτλους από την Ίντερ; Για μένα οι προκλήσεις είναι πάντα οι ίδιες: θέλω να κερδίζω.

Θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε σε όλες τις διοργάνωσεις, ακόμα και στο ιταλικό Σούπερ Καπ (αντίπαλος η Ρόμα). Ο κύριος πρόεδρος μου χάρισε ένα υπέροχο βιβλίο με την ιστορία της Ίντερ. Όμως τώρα θέλω να ξεκινήσω να γράφω ένα άλλο: θέλω να ξεκινήσω έναν διαφορετικό κύκλο, με την ίδια ομάδα συν 2-3 νέους παίκτες.

Εγώ δουλεύω με πάθος, δουλεύω καλά, η σχέση με τους παίκτες είναι και θα είναι πάντα δυνατή. Τα αποτελέσματα στον αθλητισμό έρχονται με ηρεμία, ως φυσική συνέπεια της δουλειάς. Στις έξι τελευταίες σεζόν έχω κερδίσει 12 τίτλους, η φυσική συνέπεια είναι να επιστρέψω και να κατακτήσω κάτι, κάτι πολύ σημαντικό.

Η Τσέλσι; Αποτελεί κομμάτι του παρελθόντος, δεν θέλω να μιλήσω για αυτό. Τους υποστηρίζω και τους δίνω τις καλύτερες ευχές μου",









δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η σχέση του με τους παίκτες και ο ρόλος της οικογένειας
Για τη νέα σεζόν στο Καμπιονάτο, η οποία προμηνύεται ιδιαίτερα συναρπαστική, καθώς οι παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις ενισχύονται, είπε: "Η Serie A ενισχύεται, θα ξαναγίνει το πιο σημαντικό πρωτάθλημα, όπως ήταν στο παρελθόν.

Η Μίλαν, η Γιουβέντους και η Ρόμα έχουν εξαιρετικές ομάδες και θέλουν να βελτιωθούν, θα έρθουν σημαντικοί παίκτες. Μεταξύ των πρωταγωνιστών του Καμπιονάτο θέλω να είμαι και εγώ".





Kατά τη διάρκειας της συνέντευξής του, η οποία διήρκεσε 45 λεπτά, και στην οποία παρέστησαν δεκάδες δημοσιογράφοι και φωτογράφοι για να τη καλύψουν, ο Μουρίνιο αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα όπως η οικογένειά του, η σχέση που θα έχει με τους παίκτες του, καθώς και η περίπτωση του Αντριάνο:

"Η οικογένειά μου θα έρθει να μείνει στο Μιλάνο. Χωρίς την οικογένειά μου εγώ δεν δουλεύω. Είναι το μοναδικό πράγμα που είναι σημαντικότερο από το ποδόσφαιρο. Θέλω να μιλάω με τους παίκτες μου για να καταλαβαίνω πώς παίζουν. Μου αρέσει η επικοινωνία, μετά παίρνω τις όποιες αποφάσεις...

"Θα πάω στη Βραζιλία στις 18 Ιουνίου να δω το Βραζιλία-Αργεντινή. Έτσι θα μπορέσω να μιλήσω με τους παίκτες μου, Βραζιλιάνους και Αργεντινούς.

Ο Κρέσπο, που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν μαζί μου, μπορεί να με βοηθήσει να καταλάβω τους συμπαίκτες του. Με εμένα στον πάγκο όποιος δουλεύει θα παίζει, αυτός που είναι τεμπέλης θα κάθεται στον πάγκο",



κατέληξε χαρακτηριστικά.












TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ