PREMIER LEAGUE

Μουρίνιο και Αζάρ οι καλύτεροι στην Premier League

Μουρίνιο και Αζάρ οι καλύτεροι στην Premier League

Ο Ζοσέ Μουρίνιο αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στην Premier League και ο Εντέν Αζάρ ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος.

Ο Μουρίνιο οδήγησε την Τσέλσι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από πέντε χρόνια. Ο Πορτογάλος στην δεύτερη θητεία του στους "μπλε" ψηφίστηκε καλύτερος προπονητής μπροστά από τους Ρόναλντ Κούμαν (Σάουθάμπτον), Γκάρι Μονκ (Σουόνσι), Νάιτζελ Πίρσον (Λέστερ) και Αρσέν Βενγκέρ (Άρσεναλ).

Είναι η τρίτη φορά που ο Μουρίνο αναδεικνύεται προπονητής της χρονιάς στην Premier League. Oι δύο πρώτες ήταν τις σεζόν 2004-05 και 2005-06. Φέτος διαδέχθηκε τον Τόνι Πιούλις της Κρίσταλ Πάλας, που είχε ψηφιστεί προπονητής της σεζόν 2013-14.

" Είναι σαν το κερασάκι στην τούρτα. Η τούρτα είναι η Premier League και είναι ο στόχος του προπονητή, του τεχνικού τιμ, της ομάδας, του συλλόγου και των φιλάθλων. Δουλεύω γι' αυτό. Δεν δουλεύω για το κερασάκι.

Αν στην κορυφή της τούρτας είμαι ο προπονητής της χρονιάς τότε είμαι πολύ χαρούμενος. Το απολαμβάνω αφού μου έλειψε. Το τελευταίο το κατέκτησα το 2006. Το γεγονός ότι είμαι ξανά στην Αγγλία και ότι το κέρδισα είναι ένα υπέροχο συναίσθημα", δήλωσε ο Μουρίνιο.

Υποψήφιοι μαζί με τον Αζάρ για την ανάδειξη του καλύτερου παίκτη του πρωταθλήματος ήταν οι συμπαίκτες του στην Τσέλσι Τζον Τέρι, Σεσκ Φάμπρεγας, Νεμάνια Μάτιτς αλλά και ο Αγουέρο της Σίτι, ο Ντε Χέα της Μάντσεστερ Γ., ο επιθετικός της Τότεναμ Χάρι Κέιν και ο επιθετικός της Άρσεναλ Αλέξις Σάντσες.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ