ΤΣΕΛΣΙ

Μουρίνιο: "Μένω και του χρόνου"

Μουρίνιο: "Μένω και του χρόνου"
Τσέλσι-πανηγυρικό

Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν αποκαλυπτικός μετά τον τελικό, προαναγγέλοντας την παραμονή του και κάνοντας απολογισμό της τριετίας του στον πάγκο των Λονδρέζων

"Εάν κάποιοι έχουν αμφιβολίες για το μέλλον μου τί να κάνω; Έχω συμβόλαιο, θέλω να μείνω στην ομάδα και μου έχουν πει ότι θέλουν να με κρατήσουν. Έχω τρία χρόνια σχέσης με τον Πίτερ Κένιον και τους αντιμετωπίζω ως ανθρώπους που τιμούν το λόγο τους και όχι ως ψεύτες.

Συνεπώς όταν λένε δημόσια ότι θα είμαι ο νέος τεχνικός της Τσέλσι τη νέα σεζόν, δεν έχω κανένα λόγο να τους αμφισβητήσω. Αλλάζω σπίτι, όχι στην Πορτογαλία, αλλά στο Λονδίνο, γιατί η τηλεόραση έχει δείξει τη διεύθυνσή μου. Είμαι πολύ χαρούμενος με το σύλλογο, αγαπώ το ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα.




Εάν ο σύλλογος δεν είναι ευχαριστημένος μαζί μου, νόμίζω ότι θα είμαι ο πρώτος που θα το μάθει γιατί δουλεύω με τίμιους και ειλικρινείς ανθρώπους. Στις 9 Ιουλίου ξεκινάμε την προετοιμασία μας για τη νέα σεζόν στο Λος Άντζελες και θα είμαι εκεί".


Ιστορική νίκη για τους Λονδρέζους
Αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι, ο Πορτογάλος υποστήριξε ότι η ομάδα του άξιζε τη νίκη, παρότι η Γιουνάιτεντ είχε εξίσου σημαντικές ευκαιρίες να πάρει αυτή το τρόπαιο.

"Είμασταν η καλύτερη ομάδα σήμερα, είχαμε έναν δύσκολο ημιτελικό απέναντι σε μία πολύ καλή Μπλάκμπερν, και δύο παιχνίδα που θα θυμόμαστε σε προηγούμενο γύρο με την Τότεναμ.

Η ομάδα είχε πάρα πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν, όμως παρόλα αυτά πήραμε δύο τρόπαια, χάσαμε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ στα πέναλτι, και τερματίσαμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντική νίκη, δεν είναι απλά ένα Κύπελλο αλλά κάτι παραπάνω.

Είναι το πρώτο Κύπελλο στο νέο Γουέμπλεϊ, το Κύπελλο με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ έχουμε κερδίσει κάθε διοργάνωση στο αγγλικό ποδόσφαιρο και συνολικά έξι τρόπαια σε τρία χρόνια. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να ξεχάσει αυτόν τον πρώτο τελικό σε αυτό το νέο απίστευτο στάδιο".






Κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς, ο Μουρίνιο υπογράμμισε ότι η ομάδα του τα πήγε καλύτερα συγκριτικά με την περασμένη σεζόν, όπου αναδείχτηκε πρωταθλήτρια.

Τίτλος μέσα από χίλια μύρια... προβλήματα
" Η πρώτη μου χρονιά ήταν πολύ σημαντική γιατί πήραμε τον τίτλο για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια, και το κατακτήσαμε ξανά τη δεύτερη χρονιά, όμως με τα προβλήματα που είχαμε φέτος νόμίζω ότι τα πήγαμε καλύτερα από πέρυσι.

Δεν είμαι μάγος, δεν μπορώ να προβλέψω πράγματα, όμως εάν κάναμε αυτά τα πράγματα χάνοντας έναν παίκτη κάθε βδομάδα, πώς θα ήταν η σεζόν εάν Τέρι και Τσεχ δεν ήταν εκτός δράσης για τέσσερις μήνες;

Ο Καρβάλιο ήταν εκτός τελικού, Ρόμπεν και Άσλεϊ Κόουλ έπαιξαν προερχόμενοι από τραυματισμό, οπότε αξίζαμε τη χαρά σε αυτή την ιστορική στιγμή για τη χώρα.






Η Τσέλσι έγραψε ιστορία κατακτώντας το τελευταίο Κύπελλο στο παλιό Γουέμπλεϊ, τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, ενώ μία τεράστια αγκαλιά αξίζει κάθε ένας από τους παίκτες μου σήμερα".


Κληθείς να σχολιάσει το μέτριο παιχνίδι που έκαναν και οι δύο ομάδες, ο τεχνικός των Κυπελλούχων Αγγλίας παραδέχτηκε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό που μετράει περισσότερο είναι το τελικό αποτέλεσμα.

"Θα μπορούσαμε να μείνουμε εδώ για τρεις ώρες και να μην σκοράρουν, ελέγξαμε αμυντικά το ματς, ξέραμε τον τρόπο που ήθελαν να παίξουν και δεν τους το επιτρέψαμε. Την πρώτη ημέρα της εβδομάδας είπα στους παίκτες μου: Θέλτε να διασκεδάσετε το παιχνίδι ή μετά από το παιχνίδι; Και μου απάντησαν μετά...



Ο πολυτιμότερος παίκτης και ο... σκύλος
Όσο για τον MVP της Τσέλσι στον τελικό, ο Μουρίνιο πρωτοτύπησε και πάλι, καθώς δεν είπε το... αυτονόητο, τον Ντιντιέ Ντρογκμπά δηλαδή που σκόραρε το μοναδικό γκολ του τελικού (και 33ο φετινό συνολικά για τον Ιβοριανό επιθετικό).

" Δεν μπορώ να ξεχωρίσω τον Ντιντιέ από τα άλλα παιδιά, είναι φανταστικός και κορυφαίος σε θέμα χαρακτήρα, ενώ δουλεύει για την ομάδα, όπως κάνουν και οι υπόλοιποι. Για μένα ο Όμπι-Μίκελ ήταν φανταστικός στον χώρο του κέντρου".


Να σημειωθεί ότι η ευφορία του Μουρίνιο ήταν τόσο μεγάλη, ώστε έκανε αστεία ακόμα και με το θέμα του σκύλου του, που απασχόλησε όλη την εβδομάδα τα αγγλικά ΜΜΕ.

"Ο σκύλος είναι μία χαρά στην Πορτογαλία, η μεγάλη απειλή για την ανθρωπότητα έιναι μακριά, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πλέον για το έγκλημα στη χώρα", δήλωσε αστειευόμενος.


















TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ