ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Μουρίνιο: "Ο Κριστιάνο είναι καλύτερος από Μαραντόνα και Πελέ"

Μουρίνιο: "Ο Κριστιάνο είναι καλύτερος από Μαραντόνα και Πελέ"

Την ποδοσφαιρική αξία του Κριστιάνο Ρονάλντο επαίνεσε για ακόμα μια φορά ο Ζοσέ Μουρίνιο. Αυτή τη φορά ωστόσο, στις δηλώσεις του, τον συνέκρινε με τα ιερά τέρατα, Πελέ και Μαραντόνα.

Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα της Ρεάλ με την Μάντσεστερ στο Όλντ Τράφορντ, ο Ζοσέ Μουρίνιο, μίλησε για τη επιστροφή του Κριστιάνο, στο γήπεδο που αναδείχθηκε:

«Δεν ήταν καθόλου εύκολο για αυτόν. Θυμάμαι όταν πήγα και εγώ στο Στάμφορντ Μπριτζ ως αντίπαλος, και ήταν αρκετά δύσκολο, όπως επίσης κι όταν πήγα στην Πορτογαλία, ως αντίπαλος της Πόρτο. Κάποια μέρα θα πάω και στο Μιλάνο για να παίξω ενάντια στην Ίντερ ή θα επιστρέψω στο Μπερναμπέου για να παίξω εναντίον της Ρεάλ. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο".

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έμεινε μόνο στη συναισθηματική φόρτιση του Ρονάλντο, λόγω της επιστροφής του στο Μάντσεστερ. Ήταν γεμάτος επαίνους για τον παίκτη του, καθώς δεν δίστασε να τον συγκρίνει με τους θρύλους του αθλήματος, Πελέ και Μαραντόνα.

«Είχα δει μερικές φορές τον Μαραντόνα να παίζει μπάλα, αλλά δεν είδα ποτέ τον Πελέ, όμως, ο Κριστιάνο είναι καλύτερος. Αυτός ο παίκτης είναι απίστευτος. Ωστόσο, ακόμη και ο ίδιος δεν μπορεί να κερδίσει μόνος του τα παιχνίδια. Το κλειδί είναι η ομάδα".

Τονίζοντας τη σημασία της ομαδικής δουλείας συνέχισε λέγοντας: "Όπως ποτέ δεν λέμε ότι ο Κριστιάνο είναι υπεύθυνος όταν χάνει η ομάδα, έτσι δεν λέμε και ότι αυτός είναι ο μόνος που ευθύνεται για τις νίκες. Χωρίς την ομαδική δουλεία δεν γίνεται τίποτα, αλλά σίγουρα η ομάδα δεν είναι η ίδια χωρίς αυτόν".

Τέλος όσο αφορά τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του δήλωσε: "Στην Αγγλία μάλλον θα είναι η επόμενή μου δουλειά, τώρα για το πότε, δεν έχω ιδέα".

TAGS ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ