ΙΝΤΕΡ

Μουρίνιο: "Ο τίτλος μετράει, όχι το ντέρμπι"

Μουρίνιο: "Ο τίτλος μετράει, όχι το ντέρμπι"
Μουρίνιο-Ίντερ

Ο Ζ.Μουρίνιο υποστήριξε πως αυτό που έχει πραγματική σημασία δεν είναι ποια ομάδα θα κερδίσει στο "ντέρμπι της Μαντονίνα" αλλά ποια θα κατακτήσει στο τέλος το σκουντέτο

"Δεν δέχομαι την ισοπαλία, όμως αυτό που έχει πραγματική σημασία είναι η κατάκτηση του τίτλου, όχι η νίκη στο ντέρμπι. Δεν με ενόχλησε καθόλου που έχασα στον πρώτο γύρο και αν το Καμπιονάτο τελείωνε αύριο θα έβαζα την υπογραφή μου στο να χάσω από τη Μίλαν και να κατακτήσω εκείνη τη στιγμή το πρωτάθλημα", τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός και συνέχισε:

"Η νίκη στο ντέρμπι διαρκεί 24, το πολύ 48 ώρες. Την Τρίτη όλοι θα το έχουν ξεχάσει. Αντίθετα, όταν παίρνεις ένα πρωτάθλημα μένεις στην ιστορία. Θα υπέγραφα τώρα για να χάσω το ντέρμπι και να κατακτήσω το σκουντέτο".


Μία ομάδα που αμύνεται καλά δεν μπορεί να δεχτεί γκολ όπως αυτό που δεχτήκαμε εμείς την προηγούμενη φορά, με τον Ροναλντίνιο να βρίσκεται μόνος του μέσα στην περιοχή ανάμεσα σε πέντε αμυντικούς. Το ματς με τη Μίλαν απαιτεί μεγάλη αυτοσυγκέντρωση, καθώς συνήθως οι διαφορές των δύο ομάδων είναι μηδαμινές".


Κληθείς να μιλήσει για τον προπονητή της Μίλαν, Κάρλο Αντσελότι, ο "special one" φρόντισε να δώσει και πάλι τροφή για σχόλια στα ιταλικά ΜΜΕ με την τοποθέτησή του:

"Δεν θα απαντήσω. Ο κάθε προπονητής κάνει αυτό που θέλει. Δεν θα σχολιάσω την εργατικότητά του και μπορεί να λέει ό,τι θέλει για τη δικιά μου. Δεν ξοδεύω χρόνο με το να σκέφτομαι τα χαρακτηριστικά του ως τεχνικού. Εάν περνάει το χρόνο του με το να με αναλύει, αυτό είναι δικό του πρόβλημά.

Σέβομαι την καριέρα του, όμως αυτός είναι ο Αντσελότι και εγώ είμαι εγώ. Πιθανότατα υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνει καλύτερα από μένα και το αντίστροφο. Είμαστε και οι δύο σημαντικοί προπονητές".





Όσο δε για το γεγονός ότι ο Αντσελότι έχει κατακτήσει δύο φορές το Τσάμπιονς Λιγκ ως τεχνικός της Μίλαν, σε αντίθεση με την Ίντερ η οποία απέχει από την κορυφή της Ευρώπης εδώ και 43 χρόνια, ο Μουρίνιο κατέθεσε τη δική του εκδοχή.

"Δεν ξέρω γιατί τα τελευταία χρόνια η Ίντερ κερδίζει πιο συχνά στην Ιταλία και η Μίλαν τα πάει καλύτερα στην Ευρώπη. Νομίζω ότι η καλύτερη ομάδα κατακτάει τον τίτλο του πρωταθλητή, όμως δεν παίρνει πάντα η καλύτερη το Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντως, όποια κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ είναι σίγουρα μεγάλη ομάδα.

Όσο για τη Μίλαν, λέω την αλήθεια. Μου αρέσει η ομάδα, μου αρέσουν πολλοί από τους παίκτες της, όμως είναι οκτώ πόντους πίσω μας..."





Όσον αφορά στα αγωνιστικά, ο Ντάγκλας Μαϊκόν ενδέχεται να είναι κανονικά στην ενδεκάδα των "νερατζούρι" στο κυριακάτικο ντέρμπι με τη Μίλαν, καθώς παρότι αποχώρησε τραυματίας από την προπόνηση της Παρασκευής, έκανε κανονικά τρέξιμο στην πρωινή του Σαββάτου διαψεύδοντας κάθε ιατρικό προγνωστικό.







TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ