ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Μουρίνιο: Το διαστημικό ποσό που έχει βγάλει από τις αποζημιώσεις

Ο Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της Τότεναμ
Ο Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της Τότεναμ 2021 MATTHEW CHILDS/POOL VIA AP

Ο Ζοζέ Μουρίνιο απολύθηκε από την Τότεναμ και το ποσό που έχει συγκεντρώσει στην προπονητική του καριέρα μόνο από τις αποζημιώσεις προκαλεί ζάλη!

Παρελθόν από τον πάγκο της Τότεναμ αποτελεί ο Ζοζέ Μουρίνιο. Η σχέση των δύο πλευρών είχε ραγίσει εδώ και αρκετό καιρό και όλα πλέον απομένει να μάθουμε το ποσό της αποζημίωσης.

Παρά τα αρχικά ποσά που είχαν δει το φως της δημοσιότητας ο Πορτογάλος δεν θα πάρει τόσα πολλά χρήματα, αλλά δεδομένα θα πρόκειται για οκταψήφιο νούμερο.

Από το ποσό που θα πάρει θα κριθεί και το πόσο κοντά θα φτάσει στα 100 εκατομμύρια ΜΟΝΟ από τις αποζημιώσεις. Ναι καλά διαβάσατε. Ο Πορτογάλος οδεύει στο να βγάλει περίπου 100 εκατομμύρια μόνο από τις αποζημιώσεις που έχει πάρει λόγω των απολύσεων του.

Για χάρη συντομίας θα αφήσουμε εκτός υπολογισμών κάτι... ψιλά που πήρε από την Πόρτο στην αρχή της καριέρας του και θα περιοριστούμε σε αυτά που πήρε από τους μεγάλους.

Ο Μουρίνιο στην πρώτη του απόλυση από την Τσέλσι πήρε 18 εκατομμύρια λίρες, για να ακολουθήσουν άλλα περίπου τόσα από την Ρεάλ το 2013. Οι μπλε του Λονδίνου του έδωσαν ακόμα 12 εκατομμύρια το 2015 όταν οι δύο πλευρές ολοκλήρωσαν τη συνεργασία τους και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον πλήρωσε άλλα 15 για να χωρίσουν οι δρόμοι τους το 2018.

Υπολογίζεται, λοιπόν, ότι ο Μουρίνιο έχει βγάλει περισσότερα από 60 εκατομμύρια λίρες από τις αποζημιώσεις που έχει λάβει μέχρι τώρα το οποίο με τη σημερινή ισοτιμία ξεπερνά τα 70 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια ένα μέρος από αυτά τα χρήματα (σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις) πήγε και στο υπόλοιπο προπονητικό τιμ του.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι η μόνη που όχι μόνο δεν του έδωσε αποζημίωση, αλλά έβγαλε και λεφτά από τον Πορτογάλο ήταν η Ίντερ. Το καλοκαίρι του 2010 η Ρεάλ Μαδρίτης είχε πληρώσει 8 εκατομμύρια ευρώ τους νερατζούρι για να τον αποκτήσουν!

Photo credits: 2021 Matthew Childs/Pool via AP

TAGS ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΤΟΤΕΝΑΜ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΤΣΕΛΣΙ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ