ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουσά Ντεμπελέ: ο καλύτερος box to box μέσος της Ευρώπης

Μουσά Ντεμπελέ: ο καλύτερος box to box μέσος της Ευρώπης

Ο Μουσά Ντεμπελέ πραγματοποίησε μια εκπληκτική σεζόν φέτος με την Τότεναμ και σύμφωνα με το CIES Football Observatory είναι ο κορυφαίος box to box μέσος της Ευρώπης. Διαβάστε ποιοι παίκτες τον ακολουθούν (VIDEO).

Ξεδίπλωσε τις αρετές του στο χορτάρι και εκτόξευσε τις ποδοσφαιρικές του μετοχές. Η εικόνα του στα περισσότερα ματς της Τότεναμ ήταν εκπληκτική και δικαίως ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε αρμοδιότητες στο γήπεδο. Ήξερε ότι θα τις φέρει εις πέρας και με το παραπάνω.

Αν συγκρίνει κανείς την περσινή εικόνα του Μουσά Ντεμπελέ με την φετινή, μπορεί να αντιληφθεί την αισθητή βελτίωσή του. Έπαιξε σε 29 ματς της Premier League και θα πρόσθετε παραπάνω, αν δεν αμαύρωνε την εικόνα του στο ματς με την Τσέλσι, όταν η κίνησή του να "βγάλει το μάτι" του Ντιέγκο Κόστα έφερε και την τιμωρία έξι αγωνιστικών.

Δεν είναι παιδάκι ο Ντεμπελέ, ούτε χθεσινός. Απλά φέτος ο Ποτσετίνο τον ενθάρρυνε να κινηθεί πιο μπροστά και να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι. Αποτέλεσμα; Σύμφωνα με την ανάλυση όλων των δεδομένων από το CIES Football Observatory, θεωρείται ο κορυφαίος box to box μέσος της Ευρώπης.

Προσήλωση, επανάκτηση της μπάλας, μοίρασμα παιχνιδιού, μεταβίβαση με τη μια, δημιουργία ευκαιριών και σουτ είναι οι βασικές κατηγορίες οι οποίες προσμετρώνται για να προκύψουν τα τελικά αποτελέσματα. Σε όλα παίρνει άριστο βαθμό και γι' αυτό η κορυφή ανήκει δικαιωματικά στον Βέλγο, αφήνοντας στο κατόπι του τον Μπλες Ματουντί της Παρί Σεν Ζερμέν.

Μουσά Ντεμπελέ: ο καλύτερος box to box μέσος της Ευρώπης

Είναι παίκτης που κουβαλάει την μπάλα και ο Ποτσετίνο τού βρήκε τον κατάλληλο ρόλο. Η ικανότητά του να ντριμπλάρει βοηθάει πάρα πολύ στην ανάπτυξη και δίνει πολύτιμες λύσεις στην επίθεση για τους Λονδρέζους. Πέρα βέβαια από τις δημιουργικές του ικανότητες, είναι και εξαιρετικός στα τάκλιν, γι' αυτό άλλωστε και αναφέρθηκε ότι η επανάκτηση της μπάλας είναι μια βασική κατηγορία.

Την περσινή σεζόν, ξεκίνησε μόλις δέκα φορές στην 11άδα δίχως να ξεχωρίσει και κανείς δεν έβαζε το χέρι του στην φωτιά ότι θα έμενε φέτος. Έμεινε τελικά και στην αρχή της σεζόν δεν έπαιζε πολύ, όμως οι πολλοί τραυματισμοί της ομάδας έφεραν και την ενεργοποίησή του, βρέθηκε να παίζει πιο μπροστά και μετά όλα πήραν τον δρόμο τους, βγάζοντας μάτια με τα "σπιρούνια".

Μετά τον Ματουιντί, βρίσκουμε στη λίστα τον Ιλκάι Γκιουντογάν της Μπορούσια Ντόρτμουντ, έναν παίκτη που ταλαιπωρείται από τραυματισμούς του, όμως φιγουράρει ψηλά και φέτος, ενώ τον ακολουθεί ο Ντέλε Άλι, ο οποίος φέτος ανακηρύχθηκε κορυφαίος νέος παίκτης στην Premier League και είναι μέλος της καλύτερης 11άδας του πρωταθλήματος. Είναι και ο νεότερος στην σχετική 10άδα. Έπονται παίκτες όπως ο Πολ Πογκμπά της Γιουβέντους και ο Γιαγιά Τουρέ της Μάντσεστερ Σίτι.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ