ΜΠΑΓΕΡΝ

Μπάγερν: Εποχή Κομπανί και επίσημα στους "βαυαρούς"

Ο τεχνικός της Μπέρνλι, Βινσέντ Κομπανί στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι για το κύπελλο Αγγλίας, 18 Μαρτίου 2023
Ο τεχνικός της Μπέρνλι, Βινσέντ Κομπανί στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι για το κύπελλο Αγγλίας, 18 Μαρτίου 2023 © 2023 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Ο Βενσάν Κομπανί είναι και επίσημα από το απόγευμα της Τετάρτης (29/5) ο νέος τεχνικός της Μπάγερν με τους βαυαρούς να ανακοινώνουν τη συμφωνία των δύο πλευρών.

Υπήρξε σαν σενάριο τις τελευταίες μέρες και έγινε πράξη μέσα σε λίγες ώρες με τον Βενσάν Κομπανί να είναι και επίσημα από το απόγευμα της Τετάρτης (29/5) ο νέος τεχνικός της Μπάγερν με τους βαυαρούς να ανακοινώνουν τη συμφωνία των δύο πλευρών.

Ο 38χρονος Βέλγος από την Μπέρνλι στην οποία βρισκόταν από το 2022 μετακομίζει στο Μόναχο και τη Μπάγερν έως το 2027 και θα διαδεχτεί τον Τούχελ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Η Μπάγερν υπέγραψε τον Κομπανί ως νέο προπονητή της. Ο 38χρονος Βέλγος υπέγραψε με τους πρωταθλητές ρεκόρ Γερμανίας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2027. Πιο πρόσφατα εργάστηκε στην αγγλική ομάδα της Μπέρνλι.

Ο Jan-Christian Dreesen, Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδας είπε: "Όλοι εμείς στον σύλλογο συμφωνούμε ότι ο Κομπανί είναι ο κατάλληλος προπονητής για την Μπάγερν και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε. Ο Max Eberl και ο Christoph Freund δεν τα παράτησαν ποτέ και εργάστηκαν σχολαστικά για να βρουν έναν προπονητή που θα οδηγούσε την Μπάγερν στην επιτυχία και θα την ανέπτυξε περαιτέρω με νέες ιδέες. Ο Κομπανί αντιπροσωπεύει ακριβώς την ενότητα και το ομαδικό πνεύμα που χρειαζόμαστε".

Από την πλευρά ο Max Eberl, αθλητικός διευθυντής της ομάδας σημείωσε:

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπογράψαμε τον Κομπανί. Στις συζητήσεις μας μαζί του ήμασταν αμέσως στο ίδιο επίπεδο. Μας έδειξε ξεκάθαρα πόσο πολύ του άρεσε η δουλειά της Μπάγερν και ότι ήθελε οπωσδήποτε να την αναλάβει.

Ο Βενσάν Κομπανί πεινάει και φέρνει τα πάντα μαζί του: Ακόμη και ως παίκτης, ήταν ηγετική φυσιογνωμία στο κορυφαίο διεθνές ποδόσφαιρο και προοδεύει και ως προπονητής. Θα θέλαμε να δούμε περισσότερη συνέχεια σε αυτή τη θέση. Μαζί του θέλουμε να πετύχουμε πολλά στην Μπάγερν – και φυσικά να είμαστε επιτυχημένοι μαζί".

Ενώ ο ίδιος ο Κομπανί σημείωσε: "Ανυπομονώ για την πρόκληση της Μπάγερν. Είναι μεγάλη τιμή που μπορώ να δουλέψω για αυτόν τον σύλλογο - η Μπάγερν είναι ένας θεσμός στο διεθνές ποδόσφαιρο. Ως προπονητής, πρέπει να υποστηρίξεις αυτό που είσαι ως προσωπικότητα: Μου αρέσει να έχω την μπάλα, να είμαι δημιουργικός - και πρέπει επίσης να είμαστε επιθετικοί στο γήπεδο και θαρραλέοι. Τώρα ανυπομονώ για τα πολύ βασικά πράγματα: να δουλέψω με τους παίκτες, να φτιάξω ομάδα. Όταν τα θεμέλια είναι στη θέση τους, η επιτυχία θα έρθει".

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ