CHAMPIONS LEAGUE

Μπάγερν - Λιόν 1-0

Μπάγερν - Λιόν 1-0
ριμπερί

Με γκολ του Ρόμπεν η Μπάγερν νίκησε (1-0) την Λιόν στο Μόναχο και πήρε προβάδισμα (vds)

Ο Ολλανδός μέσος με σουτ στο 69' χάρισε την νίκη στους Βαυαρούς, οι οποίοι από το 37' έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φρανκ Ριμπερί.
Ο Γάλλος θα χάσει την ρεβάνς, όπως και ο συμπατριώτης του, Ζερεμί Τουλαλάν, ο οποίος αποβλήθηκε στο 55' για την Λιόν.

Μπάγερν - Λιόν 1-0

Σκόρερ: 69' Ρόμπεν
Γήπεδο: "Αλιάνζ Αρίνα", Μόναχο
Διαιτητής: Ρομπέρτο Ροζέτι (Ιταλία)

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση ήρθε στο 12', όταν ο Ριμπερί προσπάθησε να σκοράρει απευθείας με κόρνερ και ο Ουγκό Λορίς έδιωξε δύσκολα.

Το νέο κόρνερ εκτέλεσε από την άλλη πλευρά ο Ρόμπεν, ο Λορίς έκανε κακή έξοδο και ο Σβάινσταϊγκερ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 16' απείλησε με νέα κεφαλιά ο Τόμας Μίλερ, ενώ στο 18' ο Ριμπερί σούταρε και η μπάλα πέρασε άουτ, όπως και στο 20' από το κοντινό πλασέ του Όλιτς.

Η πρώτη καλή ευκαιρία της Λιόν δημιουργήθηκε στο 30', όταν ο Έντερσον σούταρε από το ύψος της περιοχής και η μπάλα πέρασε κόρνερ έπειτα από κόντρα σε αμυντικό.

Ο ιταλός διαιτητής, Ρομπέρτο Ροζέτι, απέβαλε στον 37' τον Φρανκ Ριμπερί με απευθείας κόκκινη κάρτα, καθώς ο Γάλλος έκανε επικίνδυνο τάκλιν στον Λισάντρο Λόπες, ενώ δεν διαμαρτηρήθηκε καθόλου.

Ο Κιμ Σέλστρεμ στο 43' έπιασε ένα από τα γνωστά του δυνατά σουτ και υποχρέωσε τον Μπουτ σε μία εντυπωσιακή απόκρουση, στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η Μπάγερν δεν έδειχνε να επιρρεάζεται από το αριθμητικό μειονέκτημα και ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με ευκαιρία στο 49', όταν ο Μίραλεμ Πιάνιτς έπιασε εξαιρετικό σουτ και έδιωξε σε κόρνερ ο Λορίς.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ έκανε την κεφαλιά από την σέντρα του Ρόμπεν και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 55' η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε.

Στο 51' ο Ζερεμί Τουλαλάν πήρε κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Ρόμπεν και μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα πήρε και την δεύτερη για νέο σκληρό μαρκάρισμα στον Σβάινσταϊγκερ, έτσι νωρίς έμειναν με δέκα παίκτες και οι Γάλλοι.

Στο 62' απείλησε ο Ρόμπεν με σουτ, στο 66' Σβάινσταϊγκερ με τον ίδιο τρόπο και στο 68' ο Μάριο Γκόμεζ με κεφαλιά, ενώ η πίεση των Βαυαρών απέφερε καρπούς στο 69' με τον Ρόμπεν να ανοίγει το σκορ.

Ο Ολλανδός έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα βρήκε λίγο και στο κεφάλι του Τόμας Μίλερ χωρίς να αλλάξει πολύ πορεία και κατέλληξε στα δίχτυα του Λορίς, ο οποίος δεν είχε την κατάλληλη θέση για να αντιδράσει.

Στο 74' και το 83' ο Ρόμπεν ήταν αυτός που απείλησε και πάλι, ενώ στο 85' αντικαταστάθηκε και δυσανασχέτησε, αλλά άκουσε τις έντονες παρατηρήσεις από τον Φαν Χάαλ για την συμπεριφορά του πριν κάτσει στον πάγκο.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Μπουτ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Ντεμιτσέλις, Κοντέντο, Πράνιτς (63' Μάριο Γκόμεζ), Σβάινσταϊγκερ, Ρόμπεν (85' Χαμίτ Αλτιντόπ), Ριμπερί, Τόμας Μίλερ, Όλιτς (46' Τίμοστσουκ).
ΛΙΟΝ: Λορίς, Ρεβεγιέρ, Κρις, Τουλαλάν, Αλί Σισοκό, Γκοναλόν, Σέλστρεμ, Πιάνιτς (56' Μακούν), Έντερσον (70' Μπάστος), Ντελγκάδο (79' Γκοβού), Λισάντρο Λόπες.

Απολαύστε ζωντανά την Bundesliga από το Conn-X TV. Παρακολουθείστε την Παρασκευή 23/04 στις 21.30 την αναμέτρηση Μπόχουμ-Στουτγκάρδη, το Σάββατο 24/04 στις 16.30 Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου, στις 19.30 Βέρντερ Βρέμης-Κολωνία και την Κυριακή 25/04 στις 16.30 Χόφενχαϊμ-Αμβούργο και στις 18.30 Φράιμπουργκ-Βόλφσμπουργκ.



Mπάγερν - Λιόν 1-0 (goal)



Mπάγερν - Λιόν 1-0 (highlights)



Mπάγερν - Λιόν 1-0 (extended highlights)





















































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ