ΜΠΑΓΕΡΝ

Μπάγερν: Ο Λεβαντόβσκι εξετάζει την αποχώρηση και οι Βαυαροί τον Χάλαντ

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στην αναμέτρηση της Μπάγερν με την Άιντραχτ
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στην αναμέτρηση της Μπάγερν με την Άιντραχτ © 2021 MATTHIAS SCHRADER / AP IMAGES

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι φέρεται να σκέφτεται έντονα την αποχώρηση από την Μπάγερν, με τη διοίκηση του συλλόγου να μην του έχει δείξει ότι θέλει να τον κρατήσει και μετά το 2023. Ο Έρλινγκ Χάλαντ πρώτη επιλογή για τη διαδοχή.

Οι ειδήσεις από τα "μέτωπα" των Κιλιάν Εμπαπέ και Έρλινγκ Χάλαντ είναι σχεδόν καθημερινές, ωστόσο δεν πρόκειται για δύο αυτόνομες περιπτώσεις. Οποιαδήποτε μετακίνηση του ενός μπορεί να επηρεάσει τόσο τον άλλον, όσο και μερικούς εξίσου σπουδαίους επιθετικούς, που και αυτοί δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι.

Ο Καρίμ Μπενζεμά δεσμεύεται με συμβόλαιο στη Ρεάλ μέχρι το καλοκαίρι του 2023, όμως αν οι "μερένγκες" αποκτήσουν τόσο τον Εμπαπέ όσο και τον Χάλαντ, δύσκολα δεν θα προσπαθήσει να βρει νέο σταθμό στην καριέρα του. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έχει αρνηθεί ήδη την πρόταση ανανέωσης συμβολαίου της Λίβερπουλ και δεν κλείνει την πόρτα της εξόδου, προς όποια μεγάλη ομάδα παρουσιάσει κενό στην επίθεσή της. Ακόμα πιο ξεκάθαρα μοιάζουν τα πράγματα με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ο οποίος αν και αδιαμφισβήτητος "βασιλιάς" στην Μπάγερν, ενδέχεται να αποχωρήσει ακόμα και το καλοκαίρι.

Αυτό ισχυρίζεται δημοσίευμα της Sport Bild, στο οποίο ο 33χρονος κάτοχος των τελευταίων δύο βραβείων The Best φέρεται έτοιμος για μία "μεγάλη μεταγραφή", ειδικά από τη στιγμή που οι συζητήσεις για ανανέωση με την Μπάγερν ουσιαστικά δεν υπάρχουν.

Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2023, όμως ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, Όλιβερ Καν, μαζί με τον αθλητικό διευθυντή, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, κατηγορούνται από αρκετές πλευρές για την καθυστέρηση σε αυτό το ζήτημα.

"Αν δεν έχουν επικοινωνήσει με την πλευρά του Λεβαντόβσκι μέχρι τώρα, το βρίσκω ασεβές. Αυτό θα ήταν αδιανόητο υπό τους Ούλι Χένες και Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε. Η Μπάγερν μπορεί να αισθάνεται τυχερή μόνο επειδή ο Λεβαντόβσκι είναι σπουδαίος χαρακτήρας και απόλυτος επαγγελματίας", δήλωσε ο πρώην αρχηγός της ομάδας, Λόταρ Ματέους.

Ο Πολωνός διεθνής πάντως έχει πετάξει σπόντες για την αντιμετώπιση που είχε από τους ανθρώπους της ομάδας το τελευταίο διάστημα. Όταν τον Φεβρουάριο ο Σαλιχάμιτζιτς ρωτήθηκε για το ζήτημα από το Sky, απάντησε ότι οι πρωταθλητές θέλουν να κρατήσουν τον Λεβαντόβσκι. Όταν το κανάλι ρώτησε τον ποδοσφαιριστή, εκείνος απάντησε "αυτό το ακούω για πρώτη φορά".

Μεγάλο "αγκάθι" στις συζητήσεις είναι ο διαμεσολαβητής των δύο πλευρών, ο πολύπειρος ατζέντης Πίνι Ζάχαβι, ο οποίος την περσινή σεζόν ήταν η αιτία να αποχωρήσει ο Ντάβιντ Αλάμπα, λόγω της εξωπραγματικής προμήθειας που ζητούσε για την ανανέωση του συμβολαίου του Αυστριακού αμυντικού.

Χάλαντ και Παρί

Σε περίπτωση απώλειας του σκόρερ 337 τερμάτων σε 365 αγώνες (πίσω μόνο από τα 563 του Γκερντ Μίλερ), η Μπάγερν αναμένεται να στραφεί ευνόητα προς την πλευρά του Χάλαντ. Η ρήτρα αποδέσμευσης των 75.000.000 ευρώ είναι στα μέτρα της, αν και τα υπόλοιπα χρήματα που θα χρειαστεί να δαπανηθούν αυξάνουν το ποσό σε επίπεδα όπου δεν έχει φτάσει ποτέ ο σύλλογος.

Αν και η επιθυμία σε περίπτωση "διαζυγίου" είναι η διαδοχή με τον Νορβηγό, σε πρόσφατο ταξίδι του Καν στο Μονακό για να συναντηθεί με τον ατζέντη του Χάλαντ, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον κεντρικό μέσο του Άγιαξ, Ράιαν Χράφενμπερχ.

Όσο για τον ίδιο τον "Λέβα", οι φήμες των τελευταίων καιρών τον στέλνουν ακόμα και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως ο πιο ρεαλιστικός προορισμός μοιάζει η Παρί, εφόσον έχει αποχωρήσει ο Εμπαπέ. Οι Γάλλοι πάντως δεν μοιάζουν προτεραιότητα αυτήν τη στιγμή για τον Λεβαντόβσκι, λόγω του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχουν και που ο Πολωνός το θεωρεί κατώτερο από το γερμανικό.

Ο Λεβαντόβσκι έχει το περιθώριο να περιμένει αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι την εκπνοή του συμβολαίου του κι αν έχει δείξει κάτι η ιστορία που έχει με την Μπάγερν, οι ανανεώσεις του συμβολαίου του προκύπτουν έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, αν και ποτέ τόσο κοντά στο τέλος της συνεργασίας.

Ο Λεβαντόβσκι δεν έχει πάρει ακόμα την οριστική απόφασή του, αφού αναμένονται οι συζητήσεις με την Μπάγερν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Bild, ο σύλλογος εξ αρχής είχε σκοπό να τις εκκινήσει την άνοιξη, όμως δεν αποκλείεται να έχει πέσει σε παγίδα, αν ο παίκτης βρει ομάδα που τον ικανοποιεί από αυτό το καλοκαίρι.

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΒΣΚΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ