ΑΕΚ

Μπάγεβιτς: "Δεν τα παρατάω"

''Δεν τα έχω παρατήσει ποτέ. Δεν θα το κάνω ούτε τώρα'' τόνισε o Μπάγεβιτς. Τι συζήτησε ο Ντούσκο με τους παίκτες

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, διαψεύδει τη φημολογία (ή επιθυμία μερικών όπως μεταφράζεται από το περιβάλλον η στάση συγκεκριμένης μερίδας) ότι σκέφτηκε να παραιτηθεί και δηλώνει ότι θα παραμείνει στις επάλξεις.
Με την ακόλουθη δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο προπονητής αναφέρεται σε όσα συμβαίνουν στο προπονητικό τμήμα και δίνει το έναυσμα για αντεπίθεση:

“Όλοι στην ομάδα είμαστε πολύ στενοχωρημένοι για τη βαθμολογική θέση που βρισκόμαστε. Δεν αρμόζει στην ΑΕΚ και την ιστορία της αυτή η θέση.

Είχα μια συζήτηση με τους παίκτες μου, μιλήσαμε αρκετή ώρα για πολλά θέματα που απασχολούν την ομάδα. Πιστεύω ότι η συζήτηση που κάναμε ήταν ειλικρινής και θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει στη συνέχεια.

Το σημαντικό είναι ότι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι του καθενός ώστε να την ανεβάσουμε ψηλότερα. Να δώσουμε τουλάχιστον μια ικανοποίηση στους φιλάθλους μας που είναι απογοητευμένοι από τα άσχημα αποτελέσματα που εμείς φέραμε.

Η ΑΕΚ έχει ακόμα στόχους και γι’ αυτούς πρέπει να παλέψουμε. Το πιο εύκολο είναι να καταθέσεις τώρα τα όπλα. Έχω βρεθεί πολλές φορές και στη ζωή μου και στη καριέρα μου σε δύσκολη στιγμή. Δεν τα έχω παρατήσει ποτέ, δεν θα το κάνω ούτε τώρα”.



Τι συζήτησε με τους παίκτες

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT 24 η κουβέντα του Μπάγεβιτς με τους ποδοσφαιριστές μετά τον αγώνα με την Καβάλα (αλλά και εκτενέστερα σήμερα) εμπεριείχε λόγια αυτοκριτικής από όλους! Ο προπονητής είπε στους παίκτες ότι “μαζί πρέπει να βρούμε τι είναι αυτό που δεν λειτουργεί σωστά και δεν μας επιτρέπει να παίζουμε όπως πραγματικά μπορούμε. Οι αληθινές δυνατότητές σας δεν έχουν σχέση με την εικόνα που παρουσιάζουμε κατά διαστήματα στον αγωνιστικό χώρο. Εγώ φταίω περισσότερο από όλους, όμως θέλω να ακούσω και τη δική σας γνώμη για το πως οδηγηθήκαμε εδώ“.



Ο προπονητής της ΑΕΚ αναγνώρισε και ελαφρυντικά στους ποδοσφαιριστές του: “Όντως, σε πολλές περιπτώσεις, σχεδόν σε όλα τα ματς ήμασταν άτυχοι. Σε κάποια άλλα η διαιτησία έκανε λάθη εις βάρος μας. 'Ομως ξέρω και ξέρετε καλά ότι μπορούμε και πρέπει να έχουμε καλύτερη εικόνα από αυτήν που παρουσιάζουμε. Σε κάποια διαστήματα του παιχνιδιού είμαστε εντελώς αδρανείς, δεν έχουμε συγκέντρωση".

Οι ποδοσφαιριστές δεν κρύφτηκαν πίσω από το δάχτυλό τους, ενώ είδαν πολύ θετικά την κίνηση του Μπάγεβιτς. " Ηταν μια πολύ σωστή του Μπάγεβιτς, έπρεπε να γίνει αυτή η κουβέντα γιατί όλοι μας πονάμε και στεναχωριόμαστε γι αυτό που συμβαίνει".

Οι παίκτες αποδέχτηκαν το μερίδιο ευθύνης τους και απέδωσαν μεγάλο μέρους του κακού που έχει φέρει φέτος σε δυσμενή θέση την ΑΕΚ, στην κακή ψυχολογία τους.

“Είναι αλήθεια ότι επηρεαζόμαστε εύκολα και χάνουμε την εμπιστοσύνη μας όταν κάτι δεν πάει καλά. Σε πολλά ματς χάνουμε μεγάλες ευκαιρίες να προηγηθούμε και μετά δεχόμαστε γκολ ενώ είμαστε καλύτεροι. Αυτό μας κόβει τα πόδια. Πρέπει να το πολεμήσουμε και να περιορίσουμε όλοι τα ατομικά μας λάθη” είναι ένα απόσπασμα των όσων ακούστηκαν από την πλευρά των παικτών.

"Ηττηθήκαμε από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ενώ έπρεπε να είχαμε κερδίσει με τόσες ευκαιρίες που δημιουργήσαμε και μετά χάσαμε και την εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας", τόνισε ξένος ποδοσφαιριστής, ενώ ένας άλλος είπε: " μας "σφάζουν" κατ΄εξακολούθηση. Οταν διαπιστώνουμε ότι πρέπει να νικήσουμε και το διαιτητή εκνευριζόμαστε και χάνουμε τη συγκέντρωσή μας".

Τέλος, έγινε συζήτηση για τις πληρωμές οι οποίες έχουν καθυστερήσει, με τον Μπάγεβιτς να τους καθυσηχάζει για μία ακόμα φορά. " Μας λέτε να μην στεναχωριόμαστε γι αυτό το θέμα και ότι είμαστε εξασφαλισμένοι, όμως εμείς διαβάζουμε ότι κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το μέλλον στην ΑΕΚ"

Απώλεια ο Γιάχιτς



Ο Σανέλ Γιάχιτς, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι με την Καβάλα, θα υποβληθεί εντός της ημέρας σε απεικονιστικό έλεγχο, αλλά η πρώτη διάγνωση του ιατρικού επιτελείου κάνει λόγο για θλάση οπίσθιου μηριαίου οπότε λογικά χάνει τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Έβερτον. Αποθεραπεία και ασκήσεις αποκατάστασης έκαναν στη σημερινή προπόνηση οι ποδοσφαιριστές της ομάδας που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι του Σαββάτου.

Οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά, με ασκήσεις φυσικής κατάστασης και τακτική. Ο Ταμαντανί Ενσαλίβα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, όπως και ο Κρίστιαν Νέμεθ ο οποίος έκανε ειδικό πρόγραμμα και θεραπεία. Δύσκολα θα είναι έτοιμοι την Κυριακή, ίσως να μην προλάβουν ούτε το ματς της ερχόμενος Τετάρτης. Πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Νίκος Καράμπελας ο οποίος έχει ένα εκτεταμένο αιμάτωμα στο μηρό και έκανε θεραπεία. Λογικά θα είναι έτοιμος για το ματς με τον ΠΑΟΚ.
























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ