ΑΕΚ

Μπάγεβιτς: "Καλύτερη οικονομική κατάσταση το καλοκαίρι..."

Μπάγεβιτς: "Καλύτερη οικονομική κατάσταση το καλοκαίρι..."
Μπάγεβιτς

Για καλύτερη οικονομική κατάσταση στην Ένωση, μίλησε ο Μπάγεβιτς, από το... καλοκαίρι. Πληρώθηκαν οι παίκτες

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, σε δηλώσεις του στον "Sentra fm", άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μια μεταγραφή αν η περίπτωση είναι πολύ καλή και φτηνή, τόνισε ότι ποτέ δεν σκέφτηκε να φύγει από την ομάδα με όλο αυτό το διοικητικό αδιέξοδο και... έκανε μια δήλωση που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως πιθανή εμπλοκή του "Τίγρη" στην ομάδα: "Πιστεύω ότι το καλοκαίρι θα είμαστε σε καλύτερη οικονομική κατάσταση!"
Απόσπασμα από τις δηλώσεις του Ντούσαν Μπάγεβιτς:

Για τις φήμες περί αλλαγής του ρόστερ...


"Εχω πει από τη δεύτερη συνέντευξη που έδωσα ότι δεν ήρθα στην ΑΕΚ για να αλλάξω 10 παίκτες. Η ομάδα θέλει χρόνο, έχει καλούς παίκτες, έχει ποιότητα, που πρέπει τώρα να βγει στα παιχνίδια που απομένουν. Θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για τους στόχους που έχουμε, να πάρουμε το Κύπελλο και να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται στα πλέι οφ και πιστεύω ότι κάτι μπορούμε να κάνουμε".

Για το αν υπάρχει ρίσκο με τους στόχους της ομάδας...


"Ποτέ δεν ήταν θέμα Μπάγεβιτς. Πάντα όταν ήμουν στην ΑΕΚ κοιτάζαμε την ομάδα. Το ρίσκο υπάρχει παντού, έτσι είναι η μοίρα μας στη ζωή. Είχαμε και πιο δύσκολες στιγμές. Δεν θέλω να κατηγορώ κανέναν, πρέπει να καταλαβαίνουμε τους ανθρώπους που έχουν βάλει τα λεφτά. Υπάρχει μια κρίση γενικά στον κόσμο και ιδιαίτερα σε μας, τι να κάνουμε; Πρέπει να προχωρήσουμε όπως είμαστε και μετά το τέλος της σεζόν, το καλοκαίρι, μπορούμε να τα δούμε όλα. Να δούμε αν η οικονομική κρίση είναι έτσι, πιστεύω ότι θα είμαστε σε καλύτερη οικονομική κατάσταση".

Για το καλό ξεκίνημα με ΠΑΟ και ΠΑΟΚ και τις εμφανίσεις παικτών...


"Περίμενα από μερικούς παίκτες να είναι ακόμα καλύτεροι. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι ότι προσπαθούν και θέλουν. Αυτό είναι σημαντικό, να υπάρχει θέληση. Εχουμε πρόβλημα με το προπονητικό γήπεδο, δεν μπορούμε να δουλέψουμε όπως πρέπει. Αλλά ορισμένοι παίκτες θα μπορούσαν να είναι πιο καλοί".

Για το ματς με Ηρακλή...

"Ο Ηρακλής είναι πολύ καλή ομάδα, έχει ποιότητα και μπορεί να σου κάνει τη ζημιά. Για εμάς κάθε παιχνίδι είναι τελικός και θα προσπαθήσουμε και σε αυτό το παιχνίδι για να πάρουμε το αποτέλεσμα".

Για πιθανή αποχώρηση από την ομάδα...


"Δεν μου πέρασε από το μυαλό να φύγω, απλά ήμουν πάρα πολύ πικραμένος, αυτό είναι αλήθεια. Δεν πιστεύω ότι κανείς σκέφτεται διαφορετικά, γιατί η ΑΕΚ είναι μπροστά από όλους. Το ρίσκο ή η φυγή του Μπάγεβιτς δεν είναι τόσο σημαντικό όσο τα αποτελέσματα και η πορεία. Η απόφασή μου είναι να μείνω με την ομάδα, γιατί ήρθαν όλοι όσοι ήρθαν μαζί μου και με το Στέλιο (σ.σ. Μανωλά) για να προσπαθήσουμε να κάνουμε την ΑΕΚ πιο δυνατή. Μαζί με τον κόσμο που ιδιαίτερα στο τελευταίο παιχνίδι μας βοήθησε πάρα πολύ και πιστεύω θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας".

Για Πελετιέρι...


"Υπολογίζω καθένα παίκτη, το έχω πει και δήλωσα ότι μπορούμε να έχουμε μόνο 11 παίκτες να παίζουνε και 3 για αλλαγές. Για τον Πελετιέρι μου είπαν τι γράφεται, γιατί εγώ δεν διαβάζω. Ο Πελετιέρι έχει δείξει ποιότητα. Δεν έχει χάσει τη θέση του, τον ήξερα και τον έβλεπα πριν έρθω στην ΑΕΚ. Θέλω οι παίκτες να μπορούν να παίξουν σε πολλές θέσεις, να έχουν καλή απόδοση όχι μόνο σε 15-20 μέτρα. Ο κάθε παίκτης έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Μετά το πρώτο ματς που τον έκανα αλλαγή, άρχισε ο καθένας να γράφει και να λέει. Εγώ πρέπει να κοιτάω την ομάδα μου, δεν λέω ότι δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη. Όταν δεν κάνω νωρίς αλλαγές με βρίζουν, όταν κάνω, με βρίζουν. Άλλες φορές κάνω αλλαγή στο 80’, άλλες στο 30’ ή 40’".

Για τον κόσμο και τη στάση στην ομάδα...

"Ο κόσμος πάντα ήξερε, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Η δική του βοήθεια και συμπαράσταση στον αγωνιστικό χώρο σημαίνει πολλά, το ξέρω και εγώ και αυτοί. Πιστεύω θα είναι μαζί μας ως το τέλος και όσο περισσότερο μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα".

Για το πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό...

"Υπάρχουν ακόμα ορισμένα παιχνίδια, ο Ολυμπιακός έχει 2-3 δύσκολα παιχνίδια. Είναι πολύ κοντά στον τίτλο, έχει μεγάλη διαφορά, είναι δύσκολο να χάσει το πρωτάθλημα, αλλά ο τίτλος παίζεται ακόμα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα".


























Πληρώθηκαν οι παίκτες

Τονωτική ένεση για τους παίκτες η είδηση της εξόφλησης όλων των ποδοσφαιριστών έως και τις 31 Δεκεμβρίου. Η εξέλιξη αυτή χαροποίησε ιδιαίτερα και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, που είχε απαιτήσει κάτι τέτοιο στη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Τάκη Κανελλόπουλο.

Όταν οι παίκτες ενημερώθηκαν ότι η διοίκηση κατέθεσε στους λογαριασμούς τους τα οφειλόμενα ως και τον μήνα Δεκέμβριο (ειδικότερα οι ξένοι), εξυπακούεται ότι έβαλαν με χαρά την υπογραφή στο έγγραφο αδειοδότησης(ότι η ΑΕΚ δεν οφείλει τίποτα στους παίκτες), απαραίτητο για την ομάδα ώστε η UEFA να ανάψει το πράσινο φως για τη συμμετοχή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Το άλλο σύστημα

Όσον αφορά στην προετοιμασία ενόψει του δύσκολου εκτός έδρας αγώνα με τον Ηρακλή το Σάββατο (17/01), ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δοκίμασε χθες το… άλλο σύστημα. Συγκεκριμένα παρέταξε τους βασικούς σε διάταξη "4-3-1-2" (αντί του "4-2-3-1") δοκιμάζοντας τον Σκόκο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους δύο προωθημένους Μπλάνκο και Τζεμπούρ. Μοιραία ο Εντίνιο χρησιμοποιήθηκε με τους αναπληρωματικούς.

Αν τελικά επιλεγεί το συγκεκριμένο σύστημα, η ΑΕΚ θα παραταχθεί με τρία αμυντικά χαφ (Ενσαλίβα, Μπασινάς και Πελετιέρι), ενώ τον ρόλο του δεξιού μπακ θα καλύψει ξανά ο Νίκος Γεωργέας από την απόδοση του οποίου στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος ο προπονητής. Την ενδεκάδα συμπληρώνουν οι Σάχα, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς και Κυργιάκος.

Η αποστολή

Οι 19 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο προπονητής για τον αγώνα με τον Ηρακλή είναι οι Σάχα, Μάχο, Άλβες, Μαϊστόροβιτς, Χουναφράν, Κυργιάκος, Ενσαλίβα, Γεωργέας, Πλιάτσικας, Κουτρομάνος, Πελετιέρι, Ζορμπάς, Χετεμάι, Μπασινάς, Εντίνιο, Παυλής, Τζεμπούρ, Σκόκο, Μπλάνκο. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Αλεξόπουλος και Λαγός και ο τραυματίας Μαντούκα. Με την ομάδα U21 (που σε αντίθεση με την πρώτη ομάδα κάνει πρωταθλητισμό!) θα αγωνιστούν ο Αραμπατζής, ο Γκέντσογλου, ο Ταχτσίδης και ο Μπερνς.


















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ