ΑΕΚ

Μπάγεβιτς: "Μπορεί να βοηθήσει ο Σκόκο"

Μπάγεβιτς: "Μπορεί να βοηθήσει ο Σκόκο"
Μπάγεβιτς

"Μπορεί να βοηθήσει ο Σκόκο", δήλωσε ο Μπάγεβιτς και πρόσθεσε: "Κατάλαβε το λάθος του ο Τζεμπούρ"

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

- Θα υπάρχουν κάποιες αλλαγές στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, συγκριτικά, με το παιχνίδι με τον Άρη;




"Θα παίξει ο Geraldo στη θέση του Majstorovic. Για τις υπόλοιπες θέσεις θα περιμένω δυο – τρεις ημέρες και θα δούμε μετά".


- Δουλεύετε ήδη ένα μήνα με την ομάδα. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σας από την ομάδα;

"Σας έχω πει από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην ΑΕΚ ότι πάνω από όλα πρέπει να μάθω την ομάδα και ότι παράλληλα πρέπει να προσπαθούμε να πάμε την ΑΕΚ ακόμη πιο ψηλά. Δεν είναι θέση αυτή που έχει. Σε αυτό το διάστημα ΑΕΚ και οι παίκτες μου έχουν ανέβει και από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι καλύτεροι. Πιο σημαντικό είναι ότι καταλαβαίνουν και αλλάζουν κάποια πράγματα. Δεν θέλω να πω ακριβώς ποια είναι. Μας πειράζει να μην είμαστε αυτοί που μπορούμε".

- Υπάρχει μια ασάφεια σχετικά με τον Nacho Scocco, αν έγινε μια συνάντηση ή δύο συναντήσεις, αν υπήρξε ένταση και αν υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ σας…


"Είχα πάρα πολύ καλή συνεργασία μαζί του. Δεν ήταν η συνάντηση τότε που είχατε γράψει, δεν ξέρω ποιος… την επόμενη ημέρα έγινε, την Τρίτη. Χρειάστηκε να συζητήσουμε. Νομίζω ότι και ο Scocco έχει κάνει κάποια δήλωση, μπορείτε να ρωτήσετε και αυτόν. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις όποιος μου ζητήσει είμαι και υποχρεωμένος να μιλήσω μαζί του, αν υπάρχουν κάποιες διαφορές να το δούμε και να συζητήσουμε και να καταλάβουμε για να συνεργαστούμε ακόμη καλύτερα. Αλλά αυτά δεν έγιναν ακριβώς έτσι".


- Στο περιθώριο της Χριστουγεννιάτικης γιορτής ο Rafik Djebbour δήλωσε ότι έχει μετανιώσει για τον τρόπο που λειτούργησε στη τελευταία φάση στο παιχνίδι με τον Άρη, θα μπορούσε να τη χειριστεί καλύτερα και τα πράγματα να ήταν διαφορετικά για την ΑΕΚ. Έχετε συζητήσει μαζί του;


"Δεν έχω συζητήσει μαζί του αλλά του έδωσα να καταλάβει και είναι καλό που κατάλαβε και καλό που το είπε. Για να ξέρει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να είμαστε πιο σωστοί και πιο αποτελεσματικοί, δεν τον έχω συναντήσει στο γραφείο μου, ούτε τον φώναξα για να μιλήσω μαζί του αλλά του έχω δώσει να καταλάβει μέσα στην προπόνηση αυτές τις ημέρες".

- Σχετικά με αυτό που είπατε στην πρώτη ερώτηση για τον Alves και τον Αλεξόπουλος ..

"Ο Αλεξόπουλος αυτή την στιγμή είναι άρρωστος…"

- Επειδή γράφουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τη Ομόνοια…

"Δεν ξέρω τίποτα εκτός από αυτά που γράφουν οι εφημερίδες"

- Επειδή έχει γίνει αρκετά μεγάλη συζήτηση για τον Scocco για τη θέση του και που μπορεί να βοηθήσει καλύτερα την ΑΕΚ, μετά από ένα μήνα που είστε εσείς στην ΑΕΚ που θεωρείτε ότι μπορεί να προσφέρει ο Αργεντινός καλύτερα και να αποδώσει καλύτερα σύμφωνα με τις δυνατότητες του…

"Αν ένας προπονητής διαλέξει έναν παίκτη, ειδικά αυτές τις ημέρες που είμαι εγώ, δεν πρέπει να έχετε αυτή τη στάση, ότι κάνει εγκλήματα απέναντι στον παίκτη. Δεν μπορώ να το καταλάβω…αυτό δεν χτυπάει εμένα άλλους χτυπάει. Αυτό είναι το ένα…Το άλλο… O Scocco μπορεί να παίζει και πίσω από δύο επιθετικούς όπως έχει πει ο ίδιος, όπως έχει δηλώσει, μπορεί να παίζει από την αριστερή πλευρά μπορεί και δεξιά… ανάλογα κάπου λίγο καλύτερα κάπου λίγο πιο συγκεκριμένα… ανάλογα τι ζητάει ο προπονητής. Αλλά οπωσδήποτε είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ, αν αλλάξει ορισμένα πράγματα τα οποίο πιστεύω μπορεί και αν θέλει".


- Έχει γίνει πολύς λόγος για την ψυχολογία των παικτών και για την πίεση που τους ασκείται και έχετε πει ότι δεν το θέλετε αυτό. Με βάση την εικόνα του πρωταθλήματος οι περισσότεροι λένε ότι η ΑΕΚ δεν πάει για πρωτάθλημα, υπάρχει το Κύπελλο, όπου μπορεί να το διεκδικήσει… Μήπως πρέπει και εσείς ή και η διοίκηση να ξεκαθαρίσουν στον κόσμο ποια είναι τα ζητούμενα της ομάδας ώστε αν υπάρχουν παίκτες που νιώθουν πίεση να αποφορτιστούν να πουν δηλαδή εμείς πάμε για το καλύτερο και στόχος μας είναι τα play –off…


"Εγώ σας έχω πει ξεκάθαρα από την πρώτη συνέντευξη και θα σας το πω πάλι ξεκάθαρα. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα είναι δύσκολο. Μπορώ εγώ να σας πω ότι πάμε για πρωτάθλημα; Δεν πάμε για πρωτάθλημα. Ότι δεν θα σταματήσουμε να κυνηγάμε την δεύτερη θέση και βεβαίως θέλουμε να είμαστε στα play off και ότι θέλουμε το Κύπελλο, αυτός είναι ο στόχος. Τι θέλετε να πω τέσσερις – πέντε φορές το ίδιο; Αυτά έχουν ξεκαθαρίσει, ότι στόχος μας είναι το Κύπελλο, στόχος μας είναι να έχουμε την ΑΕΚ ψηλά, να είμαστε στα play off, να είμαστε τρίτοι, να είμαστε δεύτεροι αλλά η βαθμολογία που έχουμε αυτή τη στιγμή δεν μας δίνει πολλές ελπίδες. Δεν θα παραιτηθούμε ούτε θα τα αφήσουμε έτσι. Έχουμε ακόμη έναν γύρο".


- Την επόμενη εβδομάδα θα έχετε ένα ραντεβού με τη διοίκηση και εκεί θα μάθετε σχετικά με τα χρήματα που θα διατεθούν αλλά θα τους πείτε και εσείς τις προτάσεις σας…

"Μου επιτρέπετε πριν μιλήσω με τη Διοίκηση, δεν θέλω. Διαβάζω και ακούω πολλά και διάφορα αλλά δεν έχω αυτό τον στόχο ούτε θα προσπαθήσω να κάνω έτσι τη δουλειά μου. Όταν έρθει η ώρα, η κατάλληλη στιγμή αυτή που έχουμε πει, δεν θα μιλήσω μαζί σας πριν συζητήσω με τη διοίκηση. Να πω πρώτα σε εσάς και μετά στη Διοίκηση; Όχι. Αλλά πρέπει και η Διοίκηση να μιλήσει μαζί μου, να δω τι θέλει και η διοίκηση. Γιατί όπως γράφετε, ένας πάνω, ένας κάτω… είναι ένα χάος, δεν υπάρχει τίποτα. Δεν είναι έτσι. Η διοίκηση έχει τα δικά της, εγώ τα δικά μου, όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή, έπρεπε αυτή την εβδομάδα να συζητήσουμε, για λόγους πιστεύω που είχαν σοβαρούς δεν έγινε, θα το κάνουμε την άλλη εβδομάδα. Αυτά είναι".


- Τουλάχιστον για εσάς μπορείτε να μας πείτε ποιες θέσεις έχουν προτεραιότητα, για την άμυνα, για την μεσαία γραμμή…

"Δεν έχω έρθει στην ΑΕΚ για να αλλάξω δέκα παίκτες, ούτε έχω υποσχεθεί και δεν θέλω να υποτιμήσω κανέναν, σας έχω πει, να δούμε πόσους παίκτες θέλει η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή, αν θέλει δύο – τρεις, αν θέλει έναν. Μακάρι να μην θέλει κανέναν. Παράλληλα θα δούμε τους παίκτες και τις δυνατότητες που έχουν για να κάνουν κάτι. Για μεταγραφές, πριν περάσει και το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, δεν θα πούμε τίποτα. Θα συζητήσουμε μετά. Έχουμε χρόνο και θα τα πούμε. Εμείς έχουμε ένα παιχνίδι, θα μιλάμε τώρα για μεταγραφές; Δεν το βλέπω σοβαρό".


- Ο Άγγελος Μπασινάς, αρχηγός της Εθνικής, χρησιμοποιήθηκε και ως δεξί μπακ, είδατε θέληση, σας άρεσε η νοοτροπία, το συζητήσατε μαζί του πριν , βλέπετε διάθεση και από άλλους παίκτες να βοηθήσουν από όπου τους ζητηθεί;


"Ποτέ δεν βάζω κανέναν με το ζόρι, ούτε μπορεί ένας παίκτης να παίξει αν δεν θέλει. Αυτό πρέπει να το ξέρετε. Ούτε προπονητής ιδιαίτερα".

- Έχετε αποφασίσει ποιοι θα φύγουν τον Γενάρη;

"Όχι".

-Υπάρχει ένα παιχνίδι μπροστά, στην έδρα της ομάδας, όπου η ΑΕΚ καλείται να κάνει παιχνίδι, δεν μπορεί να περιμένει τον αντίπαλο. Κατά την άποψή σας με βάση όλα τα δεδομένα, πόσο δύσκολο είναι και που περιμένετε εσείς ότι θα κριθεί για να υπάρχει το αποτέλεσμα που εσείς θέλετε, δηλαδή η νίκη;


"Αυτά που περιμένω εγώ, τα περιμένω εγώ δεν τα περιμένετε εσείς. Ποτέ δεν λέω προς τα έξω τι θα κάνω και τι θα περιμένω να κάνουν οι παίκτες. Ποτέ δεν τα έχω πει αυτά και μην περιμένετε αυτά. Αν θέλετε να είστε προπονητής αυτό είναι δική σας άποψη να κάνετε κριτική και ότι θέλετε. Αυτή τη συζήτηση δεν την έχω κάνει ποτέ και ποτέ δεν θα πω. Τίποτα, εγώ δεν είμαι αυτός που θα πω που θα κριθεί το παιχνίδι. Αυτό το ξέρουν οι παίκτες και εμείς όλοι μαζί στην ομάδα. Μετά το παιχνίδι θα με ρωτήσετε που το περιμένατε και τι νομίζατε. Εκεί θα σας απαντήσω, αλλά πριν από το παιχνίδι όχι".


- Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου είχατε προαναγγείλει το ταξίδι του Στέλιου Μανωλά στην Αργεντινή, υπάρχει κάτι ανάλογο;

"Εγώ σας παρακάλεσα να μην μιλάμε για μεταγραφές και εσείς συνέχεια επιμένετε. Συγγνώμη μίλησα ελληνικά, εσείς με καταλαβαίνετε οι υπόλοιποι, όσο ξέρω και μπορώ. Δεν το κάνω επειδή δεν θέλω. Δεν μου πάει αυτή τη στιγμή να συζητάω... και εσείς γράφετε ονόματα, έχουν τρελαθεί όλοι. Δεν είναι καλό ούτε για την ομάδα, ούτε για τους παίκτες. Εγώ προσπαθώ αυτή τη στιγμή να κρατήσω ότι έχουμε κερδίσει τις τελευταίες ημέρες και πάμε πάλι να γυρίσουμε πίσω. Προσπαθείτε με κάθε τρόπο, να μην το πω, αλλά κάποιος άλλος που δεν τον συμφέρει να πάει η ΑΕΚ καλά. Αυτός έχει τα δικά του και γράφει ότι θέλει. Καθένας έχει στόχους και εγώ έχω στόχο να πάει η ΑΕΚ καλά. Ο άλλος έχει στόχο να μην πάει η ΑΕΚ καλά, προσπαθεί, εντάξει, να γράφει αυτά που θέλει".


- Το χειρότερο για έναν παίκτη είναι η μουρμούρα στα αποδυτήρια, ο προπονητής προσπαθεί να πάρει από τον παίκτη το 100% και του μιλάει. Εσείς βλέπετε ένα θετικό κλίμα, μιλάτε κατ ίδιαν με τους παίκτες, τους λέτε για το σύστημα, πώς να παίξουν στο γήπεδο και αυτοί ενδεχομένως δείχνουν μια αδιαφορία γιατί λένε «πάμε για μεταγραφές», μπορεί να μην είμαι στη λίστα του Μπάγεβιτς;

"Δεν δείχνουν αδιαφορία, το έχω πει ξεκάθαρα και σε εσάς και στους παίκτες, ότι άσχημος παίκτης δεν υπάρχει. Ότι πιστεύω σε όλους αυτούς. Έχουμε ένα κλίμα τώρα που είναι καλύτερο από ότι ήταν πριν. Οι άλλοι προσπαθούν να επιβάλουν ένα τελείως διαφορετικό κλίμα. Εγώ θα προσπαθώ από τη δική μου πλευρά να μην είναι έτσι, όσο μπορώ. Και κάθε παίκτης προσπαθεί, κάθε παίκτης είναι στην προπόνηση και τα παιχνίδια όσο μπορεί ο καθένας".


- Θα λέγατε ναι σε πώληση παίκτη αυτή τη στιγμή;



"Δεν ξέρω ποιος είναι και τι. Αν συμφέρει τη διοίκηση ανάλογα. Αν είναι χρήσιμος για την ομάδα, όχι".



- Ανεξαρτήτως ποσού…



"Αν είναι χρήσιμος για την ομάδα, όχι. Τώρα μετά μπορεί να πάρει θέση και η διοίκηση…"



- Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Πανθρακικό ο κόσμος δεν ήρθε στο γήπεδο, εσείς είπατε στη συνέντευξη Τύπου, πάλι καλά …



"Η ομάδα βελτιώνεται και πιστεύω ότι με τη βελτίωση που δείχνει η ομάδα σε κάθε παιχνίδι θα έχουμε τους φιλάθλους κοντά μας".

Επισημοποιήθηκε η συνεργασία με Νικολάου

Επισημοποιήθηκε την Πέμπτη η συνεργασία της ΑΕΚ με το νέο ιατρικό επιτελείο, υπό τον Λάκη Νικολάου. Στην συνάντηση των δύο πλευρών βρέθηκαν οι συνεργάτες του κ. Νικολάου, όχι όμως και ο ίδιος.

Εν τω μεταξύ, το δρόμο της φαίνεται πως παίρνει σιγά-σιγά η περίπτωση του Γιώργου Αλεξόπουλου, ο οποίος είναι κοντά στην μεταγραφή του στην κυπριακή Ομόνοια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας αμυντικός, έχει έρθει σε συμφωνία με την κυπριακή ομάδα, όμως η ΑΕΚ είναι εκείνη που θα αποφασίσει αν και με ποιό αντίτιμο θα τον αποδεσμεύσει.

H διοίκηση της Ένωσης, δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένη να αφήσει τον ποδοσφαιριστή ελεύθερο, όμως παρά τις όποιες δυσκολίες η μετακίνηση στον κυπριακό σύλλογο, μοιάζει να είναι θέμα ημερών.




















































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ