ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μπάγεβιτς, ο πρίγκηπας του κυπέλλου

Μπάγεβιτς, ο πρίγκηπας του κυπέλλου
Ντούσαν Μπάγεβιτς

Το SPORT 24 παρουσιάζει τα ρεκόρ και τα γεγονότα που καθιστούν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς τον πρίγκηπα του κυπέλλου hellas online πριν το μεγάλο ραντεβού του Σαββάτου (20:30 Αlpha)

Η τρίτη επιστροφή του 61χρονου τεχνικού στον πάγκο της Ένωσης συνοδεύτηκε από την πρώτη ημέρα με το κύκλωμα της 2ας Μαΐου στο ημερολόγιο της ΑΕΚ. Ο Δικέφαλος είχε χάσει από νωρίς το παιχνίδι του πρωταθλήματος και ο "Ντούσκο" έθεσε ως στόχο τον τελικό παρά τα προβλήματα που είχε η ομάδα. Ο ίδιος ήξερε πως να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου και να φέρει ένα τρόπαιο στην Φιλαδέλφεια μετά από επτά χρόνια.
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ως ποδοσφαιριστής έχει κατακτήσει μόνο μια φορά το Κύπελλο Ελλάδας (1978), ωστόσο ως προπονητής πέτυχε ένα μοναδικό ρεκόρ. Έγινε ο πρώτος τεχνικός που οδήγησε σε τελικό τέσσερις διαφορετικές ομάδες (την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη). Ουδείς άλλος έχει να επιδείξει τέτοιο επίτευγμα. Μάλιστα, έχει κατακτήσει το τρόπαιο με τις τρεις (το έχασε με τον Άρη πέρυσι), κάτι που επίσης είναι ρεκόρ. Συνολικά ως προπονητής έχει πάρει τέσσερα τρόπαια στους επτά τελικούς που έχει πάρει μέρος.

Το βάπτισμα του πυρός

Ο πρώτος τελικός του Μπάγεβιτς είναι τη σεζόν 1993-1994 με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο σε έναν αν μη τι άλλο συναρπαστικό παιχνίδι με "αγγλική" διαμόρφωση του σκορ. Η ΑΕΚ θα χάσει εκείνο το τρόπαιο στα πέναλτι και ο "Ντούσκο" θα ξεκινήσει με το αριστερό τους τελικούς Κυπέλλου.

Η αναμέτρηση της 20ης Απριλίου του 1994 ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να παίρνει κεφάλι στο σκορ στο 31ο λεπτό με τον Βαζέχα και τον Μανωλά να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στους πράσινους με αυτογκόλ στο 54'. Η Ένωση όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη με τον Αλεξανδρή (71') και Δημητριάδη στο (77') έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί ο σκόρερ του πρώτου κιτρινόμαυρου τέρματος θα ολοκληρώσει την επική ανατροπή στο 95ο λεπτό αλλά ο Μάρκος θα απαντήσει στο 115' για να οδηγήσει τον συναρπαστικό τελικό στα πέναλτι. Στην ρώσικη ρουλέτα, η οποία ήταν και η μοναδική του Μπάγεβιτς σε τελικούς Κυπέλλου, ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει το τρόπαιο με 4-2.

1993-1994 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Τετάρτη 20 Απριλίου 1994
Ολυμπιακό Στάδιο - «Σπύρος Λούης» (ΟΑΚΑ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΕΚ: 4-2 στα πέναλτι
(Ημίχρ. 1-0, καν. αγ. 2-2, παράταση 3-3)
52ος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ - Αποστολάκης, Γεωργιάδης Γ.Χ., Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Ουζουνίδης, Χριστοδούλου, Νιόπλιας, Μάρκος, Μπορέλι (67' Μαραγκός), Βαζέχα (65' Δώνης)
Προπονητής: Χουάν Ραμόν Ρότσα
ΑΕΚ: Ατματζίδης - Καραγιάννης, Μανωλάς, Σταματής, Βλάχος (59' Δημητριάδης), Αλεξανδρής, Σαμπανάτζοβιτς (48' Τσάρτας), Σλίσκοβιτς, Κοπιτσής, Σαβέβσκι, Κασάπης
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγεβιτς
Διαιτητής: Σπάθας (επόπτες: Σωτηρόπουλος - Χαλδαίος)
Σκόρερς: 31' Βαζέχα, 54' Μανωλάς (αυτoγκόλ), 71' Αλεξανδρής, 77' Δημητριάδης, 95' Αλεξανδρής, 115' Μάρκος
Θεατές: 61.232

Η σειρά των πέναλτι:
Χριστοδούλου Γκολ 1-0
Σαβέβσκι Γκολ 1-1
Γεωργιάδης Γ.Χ. Γκολ 2-1
Αλεξανδρής Γκολ 2-2
Ουζουνίδης Γκολ 3-2
Τσάρτας Αποκρ. 3-2
Μαραγκός Αποκρ. 3-2
Δημητριάδης Αποκρ. 3-2
Aπoστολάκης Γκολ 4-2

Ο τελικός του Μπάκα

Ο δεύτερος τελικός του Μπάγεβιτς ήρθε την αμέσως επόμενη χρονιά με τον Παναθηναϊκό να είναι πάλι αντίπαλος στο ίδιο ακριβώς γήπεδο και με την ίδια - δυστυχώς για τον Σερβοέλληνα τεχνικό - κατάληξη, σε ένα από τους πλέον επεισοδιακούς στην ιστορία του της Ένωσης. Το 1995 η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό και ο αγώνας οδηγείται στην παράταση αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στο πλεχτό. Ένα λεπτό πριν ο αγώνας πάει στα πέναλτι ο διαιτητής της αναμέτρησης, Φίλιππος Μπάκας, τιμωρεί με την εσχάτη των ποινών την ΑΕΚ σε μια μονομαχία του Μιχάλη Βλάχου με τον Κριστόφ Βαζέχα μέσα στην περιοχή. Ο Πολωνός έπεσε... εύκολα μέσα στην περιοχή στο 119' και ευστόχησε λίγο αργότερα δίνοντας το κύπελλο στον Παναθηναϊκό.

Ο ρέφερι "γλίτωσε" από τους παίκτες της Ένωσης με ένα σκισμένο μανίκι αλλά λίγες ημέρες αργότερα ομάδα αγνώστων του επιτέθηκε μα αποτέλεσμα να διακομισθεί στο νοσοκομείο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης (τότε πρόεδρος της ΑΕΚ) συνομίλησε με τον Φίλιππο Μπάκα λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον τελικό και μία από τις πιο απίστευτες στιχομυθίες του ελληνικού αθλητισμού έλαβε χώρα ζωντανά στον τηλεοπτικό σταθμό "ΣΚΑΙ". Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, "Πείτε μας, κύριε Μπάκα, ποιος ευθύνεται για τον ξυλοδαρμό σας;", ο διαιτητής απάντησε: "Ξέρει ο κύριος Μελισσανίδης...". Ο "τίγρης" δεν άργησε να απαντήσει λέγοντας: "Το μόνο που ξέρω, κύριε Μπάκα, είναι ότι βγαίνετε στα κανάλια με το κόκκινο βρακί και το δείχνετε σαν τη Μπριζίτ Μπαρντό σε όλη την Ελλάδα...".

1994-1995 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Τετάρτη 19 Απριλίου 1995
Ολυμπιακό Στάδιο – «Σπύρος Λούης» (ΟΑΚΑ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΕΚ: 1-0 στην παράταση
(Καν. αγ. 0-0)
53ος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ - Αποστολάκης, Ουζουνίδης (64' Κολιτσιδάκης), Γεωργιάδης Γ.Χ, Καλιτζάκης, Καπουράνης, Μπορέλι, Νιόπλιας, Βαζέχα, Μάρκος, Δώνης (73' Αλεξούδης)
Προπονητής: Χουάν Ραμόν Ρότσα
ΑΕΚ: Ατματζίδης - Αγορογιάννης (73' Κοπιτσής), Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς (117' Μπορμπόκης), Βλάχος, Σαραβάκος, Σαβέβσκι, Δημητριάδης, Τσάρτας, Κασάπης
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγιεβιτς
Διαιτητής: Φίλιππος Μπάκας (επόπτες: Κεχαγιάς - Μποζαντζίδης)
Σκόρερ: 118' Βαζέχα (πεν)
Θεατές: 60.777
Κόκκινες κάρτες: 115' Μανωλάς και Βλάχος (διαμαρτ. στη φάση του πεν).
Κίτρινες κάρτες: Δώνης, Ουζουνίδης, Μπορέλι, Κολιτσιδάκης, Σαμπανάτζοβιτς, Μανώλης Παπαδόπουλος, Δημητριάδης
Κόρνερ: 7-8.



Το ρεκόρ του πρίγκηπα που έγινε εχθρός

Η τρίτη παρουσία του Μπαγεβιτς σε τελικό Κυπέλου ήταν και η φαρμακερή. Αντίπαλος της ΑΕΚ το 1996 ήταν ο Απόλλωνας αλλά λίγοι θυμούνται τη συγκεκριμένη αναμέτρηση για την επιβλητική νίκη με 7-1 που αποτελεί μέχρι και σήμερα ρεκόρ σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Στην Ελλάδα εκείνη την εποχή υπάρχει η φήμη (που αργότερα επαληθεύθηκε) πως ο πρίγκηπας της ΑΕΚ είχε συμφωνήσει να μεταπηδήσει στον Ολυμπιακό του Σωκράτης Κόκκαλη.

Ο 61χρονος προπονητής δηλώνει πως αν η ΑΕΚ πάρει το Κύππελλο δεν θα φύγει αλλά το ίδιο καλοκαίρι θα φορέσει την κόκκινη φόρμα με τον δανφοστεφανωμένο και θα γίνει από πρίγκηπας και "θεός" των κιτρινόμαυρων φιλάθλων, εχθρός της Ένωσης. Το πρώτο από τα τέσσερα κύπελλα του Μπάγεβιτς θα χάσει αρκετή από την αίγλη του λόγω της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό και οι Ενωσίτες, όπως και ο ίδιος θα θυμάται κάπως περίεργα αυτό το παιχνίδι.

1995-1996 ΑΕΚ
Τετάρτη 15 Μαίου 1996
Ολυμπιακό Στάδιο
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ-ΑΕΚ: 1-7 (0-3)
54ος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Ράπτης, Ιωάννου, Μαυρίδης (55' Λαχανάς), Θεοδωρόπουλος (35' Αλέξης), Αποστόλου (46' Κεφαλάς), Τάτσης, Βελέντζας (c), Έρακ, Μπάρνιακ, Κόλα, Νικολαΐδης
Προπονητής: Γιάννης Παθιακάκης.
ΑΕΚ: Ατματζίδης, Μπορμπόκης (66' Μαλαδένης), Κωστένογλου, Μανωλάς (c), Σαμπανάτζοβιτς, Βλάχος (66' Κωστής), Κετσπάγια, Σαβέβσκι, Μπατίστα, Τσάρτας (82' Βάιος Καραγιάννης), Κασάπης
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγεβιτς.
Διαιτητής: Χρήστος Σωτηρόπουλος (Πειραιά), βοηθοί:Αντώνης Τόγιας (Πειραιά ) - Νίκος Βεργής (Θεσσαλονίκης), 4ος: Μάλαμας Τεβεκέλης (Θεσσαλονίκης).
Σκόρερς: 11' Μπατίστα (σουτ), 22' Τσάρτας (σουτ), 34' Μπατίστα (σουτ), 48' Τσάρτας (πεν), 60' Κετσπάγια (σουτ), 76' Τσάρτας (σουτ), 78' Μπάρνιακ (σουτ), 89' Κωστής (σουτ).
Θεατές: 31.563
Κόκκινες κάρτες: 52' Μπατίστα
Κίτρινες κάρτες: Έρακ, Κεφαλάς, Βλάχος, Κασάπης, Μπορμπόκης, Μανωλάς

Ο πρώτος τελικός με την κόκκινη φόρμα

Με τη φόρμα του Ολυμπιακού πλέον, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα φτάσει σε ακόμα ένα τελικό τον οποίο και θα κατακτήσει βάζοντας το δεύτερο κύπελλο στην πλούσια τροπαιοθήκη του. Με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό (αντίπαλοι ξανά σε τελικό μετά από 6 χρόνια), με οι ερυθρόλευκοι θα επικρατήσουν με 2-0 παρά την αποβολή του Ανατολάκη στο 32' και θα φτάσουν τις 20 κατακτήσεις κυπέλλου και παράλληλα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο νταμπλ μετά από 18 χρόνια.

Νωρίτερα (στον Γ' γύρο) είχε αποκλείσει τον Ιωνικό νικώντας τον εκτός έδρας με το εντυπωσιακό σκορ 4-7 (ημίχρονο 2-4). Όσο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος απέκλεισε αρχικά τον κάτοχο του τροπαίου Πανιώνιο παίρνοντας μια ρεβάνς για την ήττα του 1998, γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη αποτυχία σε τελικό κυπέλλου, κάτι που ποτέ δεν ξανασυνέβη στην ιστορία του θεσμού.

ΤΕΛΙΚΟΣ
1998-1999 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Τετάρτη 5 Μαϊου 1999
Ολυμπιακό Στάδιο – «Σπύρος Λούης»
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 2-0 (0–0)
57ος Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης - Βόκολος, Μπασινάς, Γκούμας, Kαραγκούνης, Λαγωνικάκης (66' Κιάσσος), Μίκλαντ, Aσάνοβιτς (71΄ Αλεξούδης), Κώστας Κωνσταντινίδης, Λυμπερόπουλος (81' Κόλα), Βαζέχα
Προπονητής: Xoυάν Pαμόν Ρότσα
ΟΛΥΜΠIΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος - Αμανατίδης, Ανατολάκης, Καραταΐδης (c), Γεωργάτος, Μαυρογενίδης, Πουρσανίδης, Τζόρτζεβιτς, Καραπιάλης (82' Άντζας), Γκόγκιτς (86' Nινιάδης), Αλεξανδρής (72' Οφορίκουε)
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγεβιτς.
Διαιτητής: Γιώργος Δούρος (Κορίνθου), β. Παναγιώτης Μηλιώνης (Αρκαδίας) - Παναγιώτης Νικολαΐδης (Θεσσαλονίκης), 4ος: Γιώργος Τσαγκαράκης (Χανίων).
Σκόρερς: 54' Mαυρογενίδης, 90' Oφορίκουε
Θεατές: 57.783
Κόκκινες κάρτες: 32' Αμανατίδης
Κίτρινες κάρτες: Ασάνοβιτς, Λαγωνικάκης, Μίκλαντ, Καραπιάλης



Η επιστροφή στην Φιλαδέλφεια και η... εκδίκηση

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς το 2001 δεν αποτελούσε πλέον προπονητή του Ολυμπιακού με τον Σωκράτη Κόκκαλη να διώχνει χωρίς λόγο και αιτία τον τεχνικό που επανέφερε τους ερυθρόλευκους στις επιτυχίες. Ο "Ντούσκο" θα έχει την ευκαιρία για... εκδίκηση στον τελικό του 2001 όπου θα υποδεχθεί τους πρωταθλητές Ελλάδος στο... δικό του σπίτι. ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός κονταροχτυπιούνται στη Νέα Φιλαδέλφεια με φόντο το κύπελλο Ελλάδος και οι Θεσσαλονικείς κερδίσουνε με το επιβλητικό 4-2!

Ο 61χρονος τεχνικός έδεσε "κόμπο" τον Τάκη Λεμονή (προπονητή του Ολυμπιακού) και ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος σε έναν πραγματικό θρίαμβο της ομάδα του Μπάγεβιτς με ένα τρόπαιο στην Αθήνα. Εγκωμίτης, Μπορμπόκης, Γεωργιάδης και Ναλιτζής υπέγραψαν τη νίκη με τον τελευταίο να δείχνει με τον πανηγυρισμό του την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Έλληνας επιθετικός έβαλε την μπάλα μέσα από την μπλούζα θέλοντας να δείξει πως... χάθηκε η μπάλα.

2000 – 2001 ΠΑΟΚ
Σάββατο 12 Μαϊου 2001
Στάδιο «Νίκος Γκούμας» Ν. Φιλαδέλφεια-Αθήνα
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ 2-4
59ος Τελίκος Kυπέλλου Ελλαδας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος Δ., Μαυρογενίδης Δ. (46’ Πατσατζόγλου), Κωστούλας Αθ., Ανατολάκης Γ., Γεωργάτος Γ. (67’ Λουτσιάνο), Ζε Ιλίας, Γιανακόπουλος Σ., Νινιάδης Α. (46’ Χούτος Λ.), Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς.
ΠΑΟΚ: Κόβιτς Α., Μπορμπόκης Β., Βενετίδης Σ., Κατσαμπής Αν., Κωνσταντινίδης Π., Αμπονσάι (46’ Κουλακιώτης Γ.), Γεωργιάδης Γ.Χ. (77’ Ναλιτζής Δ.), Οκκάς Ι. (86’ Σπάσιτς), Ουντέζε, Καφές Π., Εγκωμίτης Π.
Διαιτητής: Κασναφέρης Γ (Αθηνών), Ζήσης (Κορίνθου), Κουρκούνας (Χανίων)
Σκόρερς: Εγκωμίτης, Μπορμπόκης, Γεωργιάδης, Ναλιτζής, Τζόρτζεβιτς, Χούτος
Kίτρινες Κάρτες: 28’ Εγκομίτης, 35’ Ανατολάκης, 50’ Βενετίδης, 61’ Οκκάς, 67’ Γεωργάτος, 84’ Ουντέζε.

Το δεύτερο Κύππελο με τον Ολυμπιακό

Η επιστροφή του στο μεγάλο λιμάνι της χώρας σήμανε και την κατάκτηση του Κυππέλλου για τον Ολυμπιακό. Στην δεύτερη θητεία του Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό θα οδηγήσει τους ερυθρόλευκους στο τελικό του Παμπελοποννησιακού Σταδίου της Πάτρας.

Στον τελικό έφτασε ο πρωταθλητής τη χρονιά εκείνη Ολυμπιακός, αποκλείοντας στην παράταση μετά από δύο συγκλονιστικούς ημιτελικούς την ΑΕΚ (η οποία νωρίτερα είχε με τη σειρά της αποκλείσει τον Παναθηναϊκό) και ο Άρης ο οποίος πέτυχε την πρόκριση από τους ημιτελικούς σε βάρος της Ξάνθης με εκτός έδρας νίκη - ανατροπή (2-0) που ακολούθησε την εντός έδρας ήττα (1-2).

Ο τελικός για πρώτη φορά διεξήχθη εκτός Αθήνας ή Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άρης είχε ήδη υποβιβαστεί στη Β' εθνική κατά την παρουσία του στον τελικό, με αποτέλεσμα ο αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά ανώτερος Ολυμπιακός να φτάσει στην κατάκτηση του κυπέλλου και κατ' επέκταση του νταμπλ, ενώ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έφτασε ως προπονητής τις 4 κατακτήσεις κυπέλλου. Ο Άρης ως φιναλίστ του κυπέλλου αγωνίστηκε την επόμενη χρονιά στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, για πρώτη και μοναδική ως τώρα φορά που ομάδα Β' εθνικής αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκό κύπελλο.

Σάββατο 21 Μαΐου
Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πάτρας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ 3-0 (0-0)

Διαιτητής: Κασναφέρης (Αθήνας)
Σκόρερ: 56΄ (πεν), 90΄ Τζόρτζεβιτς, 70΄ Ριβάλντο
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης (50΄ Καστίγιο), Πάντος, Ανατολάκης, Κωστούλας, Ταραλίδης, Καφές (50΄ Τζιοβάνι), Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Ριβάλντο, Οκκάς (84΄ Στολτίδης)
Αρης: Πουρλιοτόπουλος, Παπαδόπουλος, Νάιντος, Κολτσίδας, Γόγολος, Πασσαλής, Μουράφσκι (68΄ Σανχούρχο), Νεμπεγλέρας (66΄ Αμπελάς), Καλλιμάνης (87΄ Μαρκομιχάλης), Κουεμάχα, Μπενίσκος

Με την κίτρινη φόρμα του Άρη

Από τον Ολυμπιακό αποχώρησε για δεύτερη φορά και ανέβηκε πάλι στην Θεσσαλονίκη αλλά όχι για λογαριασμό του ΠΑΟΚ αλλά του συμπολίτη Άρη. Παλιά του τέχνη κόσκινο για τον Μπάγεβιτς που οδήγησε με σχετική ευκολία τους κιτρινόμαυρους στον τελικό του Κυπέλλου όπου θα συναντήσει τον Ολυμπιακό, όπως ακριβώς είχε γίνει όταν έφυγε την πρώτη φορά από τους ερυθρόλευκους για τον ΠΑΟΚ.

Αυτή τη φορά όμως η νίκη δεν θα έρθει για τον Μπάγεβιτς. Για 7η φορά τα 10 τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης, με αντίπαλο τον Άρη όπως και το 2005. Ο τελευταίος έφτασε ως τον τελικό έχοντας σαν απολογισμό 5 νίκες και 1 ισοπαλία. Τη φορά αυτή ο τελικός ορίστηκε να διεξαχθεί στο Καυταντζόγλειο, 38 χρόνια μετά την πρώτη διεξαγωγή τελικού σ' αυτό το στάδιο και τη νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ το 1970.

Ο Ολυμπιακός νικώντας τον αντίπαλό του με σκορ 2-0 έφτασε στην κατάκτηση του 23ου κυπέλλου της ιστορίας του, ενώ ο ηττημένος προπονητής Ντούσαν Μπάγεβιτς απέτυχε να κατακτήσει το τρόπαιο και με μία τέταρτη ομάδα της καριέρας του μετά τις κατακτήσεις με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Τελικός - 17/05/2008

Ολυμπιακός-Αρης 2-0

Διαιτητής: Κασναφέρης (Αθηνών)
Σκόρερ: 33΄ Κοβάσεβιτς, 53΄ Ζεβλάκοφ
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Αντζας, Πατσατσόγλου, Στολτίδης, Γκαλέτι (85΄ Σίσιτς), Τζόρτζεβιτς, Κοβάσεβιτς (90΄ Κωνσταντίνου), Μήτρογλου (81΄ Πάντος)
Αρης: Κέλεμεν, Νέτο, Καράμπελας (62΄ Φελίπε), Α. Παπαδόπουλος, Ρονάλντο (80΄ Ζεντίλ), Γιάχιτς, Νεμπεγλέρας, Ιβιτς, Σιστόν, Χαβίτο (64΄ Κάλβο), Κόκε



























































































































































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ