ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Μπακάκης: "Υπάρχει το Europa League στο πίσω μέρος του μυαλού μας"

Μπακάκης: "Υπάρχει το Europa League στο πίσω μέρος του μυαλού μας"
INTIME SPORTS

Ο Μιχάλης Μπακάκης δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλο του και τόνισε ότι το πολύ καλό ξεκίνημα του Παναιτωλικού στην Σούπερ Λιγκ έχει κάνει τους παίκτες του Αγρινίου να σκέφτονται και την έξοδο στην Ευρώπη αν και το κύριο μέλημα παραμένει η σίγουρη παραμονή της ομάδας.

Μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα "ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΠΟΡ" παραχώρησε ο νεαρός άσος του Παναιτωλικού Μιχάλης Μπακάκης.

Ο άσος της ομάδας του Αγρινίου αναφέρθηκε στην φετινή πορεία των πράσινων, στην ήττα από τον Πανθρακικό που "πόνεσε πολύ" τον ίδιο και τους συμπαίκτες του ενώ μίλησε τόσο για το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα όσο και για τον Μάκη Χάβο αλλά και την συνεργασία του με τον Γκάλο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εφημερίδα "ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΠΟΡ":

- Μιχάλη όλοι λένε, μέχρι στιγμής, ότι ο Παναιτωλικός είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος…
"Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πάει καλά μέχρι στιγμής, έχουμε 17 βαθμούς, είμαστε ψηλά στη βαθμολογία και στα περισσότερα παιχνίδια έχουμε παίξει καλό ποδόσφαιρο, ενώ δείχνουμε πως μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερο. Προπόνηση με την προπόνηση βελτιωνόμαστε κι έτσι πιστεύω θα παίξουμε ακόμη καλύτερα".

- Μίλησες για καλό ποδόσφαιρο. Αρκετοί όμως είναι αυτοί που λένε πως ο Παναιτωλικός παίρνει τα αποτελέσματα γιατί βασίζεται στην αμυντική λειτουργία και έχοντας την ποιότητα κάποιων παιχτών μπροστά σκοράρει, χωρίς να εντυπωσιάσει.
"
Το να κάνει καλή άμυνα και να μην δέχεσαι γκολ, θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Αυτό το δουλεύουμε σε καθημερινή βάση και μία ομάδα για να μείνει κατηγορία που είναι και ο πρωταρχικός μας στόχος, πρέπει πρώτα να είναι σφιχτή πίσω. Από κει και πέρα επειδή έχουμε ποιοτικούς παίχτες μπροστά μπορούμε και παίρνουμε παιχνίδια. Όπως έχετε δει όμως και από παίχτες της άμυνας έχουμε πάρει αποτελέσματα, όπως έγινε στο τελευταίο παιχνίδι με τον Μπικέ".

- Ο προπονητής σας έχει μιλήσει αρκετές φορές για την ήττα από τον Πανθρακικό, ότι πήρατε ένα μάθημα. Ήταν τελικά αυτή η ήττα που σας γύρισε το διακόπτη προς το καλύτερο;
"Αυτή η ήττα μας «πόνεσε» πολύ. Δεν κάναμε τίποτα από αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Είχαμε πάει με πολύ καλή ψυχολογία μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και έπρεπε να δείξουμε άλλη εικόνα. Ισοφαρίσαμε βέβαια αλλά δεχτήκαμε και άλλο γκολ λόγω της εικόνα που είχαμε. Έπειτα δουλέψαμε περισσότερο στην προπόνηση και μας έβγαινε από παιχνίδι σε παιχνίδι και αυτό μας έκανε να πιστέψουμε στους εαυτούς μας πιο πολύ".

- Το γεγονός ότι με τις τρεις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα που έχετε αγωνιστεί δεν έχετε χάσει, πως το σχολιάζεις; Σας ταιριάζει καλύτερα ο τρόπος παιχνιδιού να αμύνεστε και να χτυπάτε στην κόντρα;
"
Όχι, δεν μας βολεύει αυτό. Απλά πάντα τα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες δίνουν επιπλέον κίνητρο σε όλους τους παίχτες, σε σχέση με τις ομάδες που είναι πιο χαμηλά στη βαθμολογία και δεν έχουν την ίδια φανέλα, όπως π.χ. ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ. Προσπαθούμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να κάνουμε τις άλλες ομάδες να μας υπολογίζουν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπολογίζουμε και τις άλλες ομάδες. Μπορεί να πήραμε θετικά αποτελέσματα με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Ατρόμητο, όμως πήραμε και αλλού όπως με τον Λεβαδειακό που παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, τον ΠΑΣ και την Καλλονή".

- Φτάνοντας στην 11η αγωνιστική, ποιο νομίζεις ότι ήταν το παιχνίδι που ο Παναιτωλικός έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης;
"
Κατά διαστήματα έχουμε παίξει καλό ποδόσφαιρο σε διάφορα παιχνίδια. Θεωρώ πως το καλύτερο ήταν με το Λεβαδειακό αλλά και με τα Γιάννενα. Όμως ολόκληρο παιχνίδι να κάνουμε αυτά που πρέπει και μας είχε πει ο προπονητής μας δεν έχουμε κάνει. Πιστεύω όμως πως σύντομα θα έρθει και θα τα κάνουμε όλα σωστά".

- Γιατί πιστεύεις ότι η δική μας έδρα είναι πιο δυνατή σε σχέση με άλλες ομάδες;
"Ο κόσμος του Παναιτωλικού είναι απαιτητικός σε κάποιες στιγμές και είναι λογικό. Θέλουν η ομάδα να παίζει καλά και να παίρνει βαθμούς. Από την άλλη ο κόσμος έχει άγχος το οποίο μας βοηθάει και εμάς περισσότερο. Εμείς θέλουμε να καλέσουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο".

- Ο Παναιτωλικός έχει δύναμη την έδρα του. Τώρα όμως ακολουθούν δύο εκτός έδρας παιχνίδια. Στη Ξάνθη πιστεύεις ήρθε η ώρα για το «διπλό»;
"Κάποια στιγμή πρέπει να έρθει. Και πιστεύω πως θα γίνει το διπλό. Άλλωστε σε κάθε παιχνίδι πάμε να πάρουμε τη νίκη. Γνωρίζουμε πως όλες οι ομάδες ποντάρουν στην έδρας τους και δείχνουν περισσότερο πάθος εντός. Αλλά πρέπει να πάρουμε και εμείς το διπλό και να μην περιμένουμε μόνο τα παιχνίδια στην έδρα μας".

- Η δύναμη της Ξάνθης ποια είναι;
"Οι τέσσερις παίχτες στην επίθεσή τους. Εμείς έχουμε δείξει ότι μπορούμε να αμυνθούμε καλά και πιστεύω να σκοράρουμε ώστε να πάρουμε τη νίκη".

- Ο ρεαλιστικός στόχος είναι η σωτηρία; Συγκεντρώνοντας λοιπόν βαθμούς πιστεύεις ότι θα παίζετε καλύτερα;
"Εννοείται αυτό. Όταν σε μια ομάδα της φεύγει το άγχος πατάει καλύτερα στα πόδια της και βγαίνουν περισσότερα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι το οποίο πιστεύω θα μας βγει και την Κυριακή με τη Ξάνθη".

- Παιχνίδι με παιχνίδι όμως ανοίγετε και την όρεξη του κόσμου. Αν και από την ομάδα δύσκολα βγαίνει κάτι άλλο πέρα από τη λέξη παραμονή, ο συμπαίχτης σου Ροντρίγκο Γκάλο μέσα από το ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΠΟΡ είπε γιατί όχι και Europa League; Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού των συμπαικτών σου κάτι τέτοιο;
"Εννοείται πως υπάρχει. Σε όλου τους παίχτες υπάρχει, ακόμη και στη διοίκηση υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού. Απλά θέλουμε να κρατάμε χαμηλά τους τόνους. Ο κόσμος είναι λογικό να ενθουσιάζεται με τα αποτελέσματα και την εικόνα της ομάδας. Όμως είμαστε ακόμα στην 11η αγωνιστική και είναι πολύ νωρίς. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και να κάνουμε καλύτερες εμφανίσεις και να δείξουμε πως είμαστε μια ανερχόμενη δύναμη στη SuperLeague".

- Βλέποντας τον Παναιτωλικό να ισοβαθμεί στην 4η θέση;
"Παίρνω ψυχολογία. Εγώ ειδικά που είμαι 22 χρονών επηρεάζομαι περισσότερο στο ψυχολογικό κομμάτι και βλέπω πως μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Αυτό μου δίνει περισσότερη δύναμη και ενέργεια".

- Σε ποιο σημείο του πρωταθλήματος θα κοιτάξετε να δείτε αν αναπροσαρμόσετε το στόχο της παραμονής με κάτι πιο ψηλά;
"Στα μέσα του δευτέρου γύρου θα ξέρουμε που είμαστε και μέχρι που θα μπορούμε να φτάσουμε. Αν είμαστε στις υψηλές θέσεις τότε θα πρέπει να κυνηγήσουμε το κάτι παραπάνω ώστε να βγούμε στην Ευρώπη".

- Έχετε ένα όριο που θα πείτε με τόσους βαθμούς σωθήκαμε, πάμε για το παραπάνω;
"Νομίζω πως με 34 μπορεί να σωθεί μια ομάδα, αλλά όπως βλέπουμε μέχρι τώρα κάποιες ομάδες έχουν μείνει αρκετά πίσω. Ίσως αυτό ρίξει τον πήχη στους 32 βαθμούς".

- Πάμε στον Μιχάλη Μπακάκη. Μπακ ή χαφ τελικά;
"Μου αρέσει περισσότερο να αγωνίζομαι σαν δεξί μπακ, γιατί αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να έρχομαι από πίσω και να βοηθώ στο επιθετικό κομμάτι. Πάνω σε αυτή θέση έχω μάθει τα τακτικά κομμάτια. Όταν ένα μπακ μπορεί να βοηθήσει και στην επίθεση είναι επιπλέον μπόνους".

- Το πρότυπό σου;
"Ο Ντάνι Άλβες".

- Η συνεργασία σου με τον Γκάλο;
"Ο Γκάλο είναι πολύ καλός και ποιοτικός παίχτης. Έχουμε κοινά χαρακτηριστικά. Βλέπετε πως εναλλασσόμαστε στις θέσεις και νομίζω πως έχουμε καλή πτέρυγα".

- Η καλύτερή σου στιγμή μέχρι τώρα στον Παναιτωλικό;
"Η πάσα που έδωσα στον Κουτσοσπύρο και έβαλε το γκολ μέσα στο Βόλο".

- Αν και ξεκίνησες αμυντικό χαφ, καθιερώθηκες ως δεξί μπακ…
"Τότε ο κ. Κεχαγιάς με έβαζε αμυντικό χαφ. Όταν ήρθε ο κ. Νταλαπέρας μου έμαθε να αγωνίζομαι σε αυτή τη θέση. Την πρώτη φορά που με έβαλε το έμαθα την Κυριακή του αγώνα".

- Μετά η αποχώρηση. Τι έγινε εκεί;
"Εκείνη την περίοδο δεν έπαιζα πολύ στην ομάδα. Μου είχε γίνει πρόταση ανανέωσης. Ήμουν θετικός, όπως υπήρξε κάποια ασυνεννοησία με τη διοίκηση. Εγώ ήθελα να πάω σε μια ομάδα να παίζω και αποφάσισα να φύγω. Από τον Παναιτωλικό όμως δεν μου είχαν κλείσει την πόρτα.

Ήξεραν πόσο αγαπάω την ομάδα αλλά ήξερα και εγώ πως η διοίκηση με εκτιμούσε σαν παιδί και σαν ποδοσφαιριστή. Έφυγα για ένα χρόνο και την επόμενη χρονιά είχα και άλλες προστάσεις από Εργοτέλη και ΟΦΗ. Με το που με πήρε τηλέφωνο όμως ο Μάκης ο Μπελεβώνης (ο νυν γεν. αρχηγός) και μου είπε έλα σε θέλουμε, ήρθα, μιλήσαμε και έκλεισα κατευθείαν χωρίς δεύτερη σκέψη".

- Το καλοκαίρι δέχθηκες προτάσεις και ακούστηκε το όνομά σου ακόμη και για το εξωτερικό. Σου πέρασε από το μυαλό να φύγεις;
"Είχα πολύ δελεαστικές προτάσεις. Μίλησα με τους δικούς μου και με άτομα που θεωρώ πως θα με συμβούλευαν σωστά. Θα μπορούσα να πήγαινα σε μια μεγαλύτερη ομάδα και να μην έπαιζα και να με έδιναν δανεικό και ότι είχα κάνει όλα αυτά τα χρόνια να σβήνονταν με μια μεταγραφή. Στον Παναιτωλικό ήξεραν την αξία μου και πιστεύω πως έκανα το σωστό. Ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου όμως".

- Το κεφάλαιο Εθνική; Ο κ. Χάβος είχε πει πως πιστεύει ότι θα σε καλέσουν στην Εθνική.
"Αυτό δεν το ξέρω, το ξέρει ο κ. Σάντος μόνο. Εγώ προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος, αν γίνει αυτό θα είναι μεγάλη τιμή για μένα. Όλα τα παιδιά για αυτό παλεύουν".

- Αν ήσουν προπονητής σε μια ομάδα ποιον παίχτη θα έπαιρνες από τον Παναιτωλικό;
"Θα έπαιρνα τον Τζούνιορ και τον Καμαρά, χωρίς να θέλω να μειώσω την ποιότητα των υπολοίπων συμπαικτών μου. Ο Τζούνιορ δίνει πάντα δύναμη με το πάθος και τις τοποθετήσεις του μέσα στο γήπεδο και ο Καμαρά εκεί που μια ομάδα μπορεί να μην έχει καλή απόδοση με μια ατομική προσπάθεια μπορεί να σου πάρει το παιχνίδι".

- Κάποιος παίχτης από το περυσινό ρόστερ που πλέον δεν ανήκει στην ομάδα και θα μπορούσε να βοηθήσει και φέτος;
"Ο Γιάννης Ιωάννου θα μπορούσε να βοηθήσει".

- Το σχόλιό σου για το Μάκη Χάβο;
"Εγώ μπορώ να πω μόνο τα καλύτερα λόγια για τον κ. Χάβο. Αυτός με πίστεψε πάρα πολύ και με έβαλε σε μια δύσκολη κατάσταση για τον Παναιτωλικό. Τακτικά δουλεύει πάρα πολύ. Μας βοηθάει στην προπόνηση. Πιστεύω πως είναι ένας προπονητής με ταλέντο. Είναι κάτι ανάλογο σαν τον κ. Τσιώλη που ανέβασε μια ομάδα και έδειξε πολύ καλό έργο. Ο κ. Χάβος μας μεταφέρει από τον χαρακτήρα του το πάθος και την πίστη ότι σαν ομάδα μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα".

- Θεωρείς πως ο κόσμος έχει καταλάβει τι προπονητή έχουμε;
"Πέρυσι πιστεύω πως ο κόσμος δεν είχε καταλάβει ποιος προπονητής ήρθε. Αλλά πιστεύω τώρα πως με τη δουλειά που έχει κάνει ανεβάζοντας την ομάδα κατηγορία από τη 13η θέση και παίζοντας φοβερό ποδόσφαιρο και φέτος όσο περνούν οι αγώνες παίζουμε καλύτερα, δείχνει πόσο δουλεύει και ο κόσμος αξίζει να πιστεύει σε αυτόν τον προπονητή".

- Στα Χανιά είχες προπονητή τον κ. Γιάννη Πετράκη ο οποίος κάνει κι αυτός μια εξαιρετική χρονιά με τον Εργοτέλη.
"Ο κ. Πετράκης πρώτα από όλα είναι ο καλύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει μέχρι στιγμής. Εξαιρετικός χαρακτήρας και πολύ καλός προπονητής. Ήμουν σίγουρος ότι θα κάνει πολύ καλή ομάδα ο Εργοτέλης. Θα τον εκτιμώ πάντα σαν άνθρωπο και σαν προπονητή. Αξίζει να πάει και σε μεγαλύτερη ομάδα".

- Μιχάλη περνάτε μια εικόνα ομάδας με οικογενειακό κλίμα. Ισχύει αυτό;
"Ισχύει. Και όταν ανεβήκαμε από Γ΄ στη Β΄ και από τη Β΄ στην Α΄ ήταν το ίδιο κλίμα. Ειμαστε όλοι καλά παιδιά στην ομάδα, μπορεί να μην ταιριάζουν όλοι οι χαρακτήρες ανάμεσά τους και λογικό είναι, όμως είμαστε οικογένεια".

- Το μήνυμά σου στον κόσμο;
"Θέλω να τους πω ότι επειδή η SuperLeague είναι δύσκολη κάποια στιγμή θα έρθουν και άσχημα αποτελέσματα. Τώρα είμαστε όλοι χαρούμενοι γιατί πάμε καλά. Εκεί πρέπει να δείξει υπομονή και να μας στηρίξει ώστε να ανακάμψουμε γρήγορα".

TAGS ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ