ΙΩΝΙΚΟΣ

"Μπαμ" με Κάσας

"Μπαμ" με Κάσας
κασας

Σε μια σημαντική προσθήκη προχώρησε ο Ιωνικός που απέκτησε τον Αργεντινό επιθετικό Γκαστόν Κάσας

Ο Αργεντινός σέντερ φορ έχει κάνει σπουδαία καριέρα τόσο στην Αργεντινή, όσο και στην Ισπανία, η οποία είναι δεύτερη πατρίδα του, καθώς έχει πάρει την ισπανική υπηκοότητα.
Ο Γκαστόν Κάσας, που πήρε τη φανέλα με το νούμερο 78, έχει γεννηθεί στις 10 Ιανουαρίου 1978, έχει ύψος 1.82μ, βάρος 80 κιλά και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ φορ. Αρχισε την καριέρα του στην Ουρακάν με τα χρώματα της οποίας αγωνίστηκε από το 1995 έως και το 2000, ενώ το 1999 είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Αργεντινή με 32 γκολ σε 34 αγώνες.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Ρεάλ Μπέτις στην Ισπανία, η οποία πλήρωσε το 2000, 4,7 εκατομμύρια δολάρια για να τον αποκτήσει από την Ουρακάν. Στον πρώτο χρόνο βοήθησε τη Μπέτις να ανέβει στην πρεμιέρα ντιβιζιόν και την αμέσως επόμενη σεζόν η ομάδα του έπαιξε στην Ευρώπη.

Συνολικά στη Ρεάλ Μπέτις αγωνίστηκε από το 2000 μέχρι το 2003, έχοντας 54 συμμετοχές και 16 γκολ, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στην Αργεντινή και αγωνίστηκε στη Ρασίνγκ (2003-04) Ακολούθησε ένα εξάμηνο (1/7/2004-1/1/2005) στην Αργεντίνος Τζούνιορς, για να επιστρέψει στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Ουέλβα, την οποία βοήθησε να ανέβει στην πριμέρα ντιβιζιόν και έμεινε στις τάξεις της επί ενάμιση χρόνο (1/1/2005-1/7/2006) έχοντας 44 συμμετοχές και 18 γκολ.

Την επόμενη σεζόν (2006-2007) έπαιξε στην Ελτσε, τη φανέλα της οποίας φόρεσε σε 28 αγώνες, ενώ σημείωσε 11 τέρματα και την αμέσως επόμενη σεζόν (2007-08), πήγε στην Κάντιθ, στην οποία έπαιξε 31 ματς και σημείωσε 6 γκολ.

Στη φετινή σεζόν ανήκε στη δύναμη της Κόρντομπα με την οποία αγωνίστηκε σε 13 αγώνες πρωταθλήματος, σημειώνοντας δύο γκολ, ενώ έπαιξε και σε ένα ματς κυπέλλου. Το τελευταίο ματς που έπαιξε με την Κόρντομπα ήταν στις 24 Ιανουαρίου 2009, εναντίον της Μούρθια.

Με τη διοίκηση του Ιωνικού είχε συμφωνήσει από την προηγούμενη εβδομάδα και έτσι προχθές (Σάββατο 31/1) έλυσε το συμβόλαιό του με την Κόρντομπα και σήμερα ήρθε στην Αθήνα, συναντήθηκε με τον Χρήστο Κανελλάκη και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ιωνικό.

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Γκαστόν Κάσας δήλωσε τα εξής: "Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στον Ιωνικό και στην Ελλάδα. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μου και είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρω μεγάλες υπηρεσίες στη νέα μου ομάδα.

Είμαι πανέτοιμος από αγωνιστικής πλευράς, καθώς την περασμένη εβδομάδα έπαιξα σε αγώνα πρωταθλήματος με την Κόρντομπα και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα να αγωνιστώ αμέσως με τα χρώματα του Ιωνικού".





Απαντώντας σε ερώτηση για τον λόγο που επέλεξε να έρθει στην Ελλάδα και τον Ιωνικό, ο Κάσας απάντησε: " Είχα ακούσει πολύ καλά λόγια για τον πρόεδρο της ομάδας από τον μάνατζέρ μου, που συνεργάζεται πολύ καλά με τον κ. Κανελλάκη και από την άλλη πλευρά ήθελα να έρθω σε μια χώρα για την οποία έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια από συμπατριώτες μου ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται εδώ.

Επιπροσθέτως, είναι μια πρόκληση για μένα να βοηθήσω τον Ιωνικό να ανέβει κατηγορία, κάτι που έχω πετύχει με τρεις ομάδες (Ουρακάν, Μπέτις, Ουέλβα) στις οποίες αγωνίστηκα προηγουμένως".














TAGS ΙΩΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ