CHAMPIONS LEAGUE

Μπάρτσα... 5 αστέρων

Μπάρτσα... 5 αστέρων
Μέσι, Ανρί

Σαρωτική στο πρώτο 45λεπτο η Μπάρτσα με γκολ των Ανρί (2), Μέσι, Ετο και Κεϊτά νίκησε 5-2 την Λιόν (vid)

Με διάθεση να "τελειώσουν" από νωρίς τον αντίπαλό τους εμφανίστηκαν οι παίκτες του Γκουαρντιόλα στο ματς, παίζοντας με επιθετικό σχήμα και τριπλέτα στην "γραμμή κρούσης" τους Ανρί (αριστερά), Ετό (κέντρο) και Μέσι (δεξιά).
Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι την κατοχή της μπάλας περισσότερο από τους αντιπάλους τους, που έκαναν εύκολα το λάθος, ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μετά το πρώτο 20λεπτο.

Στο 25' ο Μάρκες με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Ανρί μόνο του που πετάχτηκε στο κενό με τους αμυντικούς της Λιόν να προσπαθούν μάταια να βγάλουν οφ σάιντ τον Γάλλο επιθετικό που πλάσαρε εύστοχα.

Δεν είχαν προλάβει να κωπάσουν οι πανηγυρισμοί του 1-0 και ο Τσάβι με νέα κάθετη πάσα βρήκε και πάλι τον Ανρί σε θέση βολής που δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει εκ νέου τον Γιορίς, κάνοντας μέσα σε 2' λεπτά το 2-0, δίνοντας μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στους "μπλαουγκράνα".

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 40' την σκυτάλη στον πίνακα των σκόρερ πήρε ο "σπουδαίος" Μέσι. Ο Αργεντίνος σταρ αφού κατέβασε την μπάλα με εξαιρετικό τρόπο πέρασε την μισή άμυνα της Λιόν, άλλαξε πάσα με τον Ετό και στην επαναφορά πλάσαρε με "αρχοντικό" στυλ κάνοντας το 3-0.

Στον πίνακα των σκόρερ έβαλε το όνομά του και ο Ετο, με τον Καμερουνέζο να εξαπολύει μια βολίδα στο 43', μετά την πάσα του Γιάγια Τουρέ, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκόρ στο 4-0, μέσα σ' έξαλλους πανηγυρισμούς των χιλιάδων οπαδών της Μπάρτσα.

Η Λιόν απάντησε άμεσα, όταν ένα λεπτό αργότερα (44') και μετά το κόρνερ από τον Ζουνίνιο, ο Καμερουνέζος μέσος Μακούν έπιασε την κεφαλιά και μείωσε σε 4-1, με τους παίκτες του Πιέλ ωστόσο να μην πανηγυρίζουν το γκολ αυτό όπως θα ήθελαν.

Οπως ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε το δεύτερο με τους Γάλλους να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους και στην πρώτη τους επίσκεψη στην περιοχή της Μπαρτσελόνα κατάφεραν να σκοράρουν με "δράστη" τον Ζουνίνιο.

Ο αρχηγός των φιλοξενούμενων εκμεταλλεύθηκε από το σημείο του πέναλτι την έξυπνη ενέργεια του Μπενζεμά να αφήσει την μπάλα κάτω από τα πόδια στην σέντρα του Γκρόσο και με εύστοχο πλασέ νίκησε τον Βαλντέζ.

Το γκολ αυτό φάνηκε να αλλάζει λίγο την ψυχολογία των παικτών του Πιέλ, ωστόσο οι αλλαγές του τεχνικού της Λιόν με την είσοδο των Μποντμέρ και Κάλστρομ δεν βοήθησαν περισσότερο για να μπουν για τα καλά στο ματς οι παίκτες της πρωταθλήτριας Γαλλίας.

Οι "μπλαουγκράνα" με το προβάδισμα να είναι δεδομένο και διατηρώντας την κατοχή της μπάλας για πολύ ώρα διατήρησαν το 4-2 σχεδόν μέχρι το τέλος εκεί όπου οι οπαδοί της πανηγύρισαν άλλο ένα γκολ από τον Κεϊτά (90+5') αλλά και την πρόκριση στις "8" καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Διαιτητής: Οβρέμπο (Νορβηγία)
Κίτρινες: Ανρί / Κρις, Ζουνίνιο, Ντελγκάδο, Γκρόσο, Τουλαλάν
Κόκκινες: Ζουνίνιο

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Γιόσεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντέζ, Πικέ, Μάρκες, Τσάβι, Ινιέστα (90' Χλεμπ), Ετό, Μέσι, Ανρί (75' Κεϊτά), Σιλβίνιο, Ντάνιελ Άλβες, Τουρέ.

Λιόν (Κλοντ Πιέλ): Γιορίς, Κλερκ (46' Μποντμέρ), Κρις, Μπουμσόνγκ, Έντερσον, Ζουνίνιο, Μπενζεμά, Γκρόσο, Μακούν, Ντελγκάδο (61' Κάλστρομ), Τουλαλάν.
































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ