LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Αλαβές 4-1: Ξέσπασαν με τεσσάρα οι "μπλαουγκράνα"

Barcelona's Antoine Griezmann celebrates after scoring a goal during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Alaves at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Dec. 21, 2019. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona's Antoine Griezmann celebrates after scoring a goal during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Alaves at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Dec. 21, 2019. (AP Photo/Joan Monfort) AP PHOTO/JOAN MONFORT

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λουίς Σουάρες (3 ασίστ, 1 γκολ), η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 4-1 της Αλαβές στο Καμπ Νόου για την 18η αγωνιστική της La Liga. (VIDEOS)

Μετά από τη μέτρια εμφάνιση στο Clasico με τη Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 4-1 την Αλαβές για την 18η αγωνιστική της La Liga. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την "Μπάρτσα" οι... συνήθεις ύποπτοι, Λουίς Σουάρες, Αντουάν Γκριεζμάν και φυσικά ο Λιονέλ Μέσι. Μάλιστα, ο Ουρουγουανός επιθετικός ήταν πραγματικά εντυπωσιακός, αφού μοίρασε τρεις ασίστ και πέτυχε ένα γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ για να διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση, από την στιγμή που ήταν φανερό πως οι παίκτες της Αλαβές είχαν ως πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη του μηδέν στα μετόπισθεν. Πριν την ολοκλήρωση 10 λεπτών, οι "μπλαουγκράνα" είχαν στείλει δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα με τους Αρτούρο Βιδάλ και Λιονέλ Μέσι, αλλά τα γκολ ακυρώθηκαν σωστά ως οφσάιντ. Τελικά, η τρίτη προσπάθεια ήταν και... φαρμακερή, αφού στο 14ο λεπτό ο Αντουάν Γκριεζμάν εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Λουίς Σουάρες και με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Πατσέκο για το 1-0.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού και έψαξε για δεύτερο γκολ προκειμένου να "κλειδώσει" από νωρίς τη νίκη. Την ίδια στιγμή, η Αλαβές είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 28' με τον πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Μουμπάρακ Γουακάσο να κάνει όμορφη ατομική προσπάθεια, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρα άουτ. Η ευκαιρία των φιλοξενούμενων αφύπνισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι έχασαν μία τεράστια ευκαιρία με τον Μέσι στο 38ο λεπτό και εν τέλει σημείωσε το δεύτερο γκολ λίγο πριν τη συμπλήρωση 45 λεπτών με δυνατό διαγώνιο σουτ του Βιδάλ, με τον Σουάρες να προσφέρει τη δεύτερη ασίστ στον αγώνα.

Η εικόνα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε σημαντικά. Η "Μπάρτσα" διατήρησε τον έλεγχο, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα η Αλαβές μείωσε σε 2-1. Ο Ντουάρτε έκανε μία εξαιρετική σέντρα απ' τα αριστερά και ο Πέρε Πονς με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν. Οι παίκτες του Ασιέρ Γκαριτάνο θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, αλλά σε δύο περιπτώσεις το σουτ του Αλέις Βιδάλ και η κεφαλιά του Ντουάρτε δεν βρήκαν στόχο. Η Αλαβές, βάσει εικόνας, έδειχνε ικανή για την ισοφάριση.

Ωστόσο, στο 69ο λεπτό μίλησε η ποιότητα του Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ πήρε την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή και με τρομερό σουτ νίκησε τον Πατσέκο, διαμορφώνοντας το 3-1. Έξι λεπτά αργότερα, ο Λουίς Σουάρες από... δημιουργός έγινε εκτελεστής και με εύστοχο πέναλτι έκανε το 4-1. Ένα πέναλτι που δόθηκε για χέρι του Μαρτίν σε κεφαλιά του Ουρουγουάνου, με τον διαιτητή να συμβουλεύεται το VAR, αφού ο Λόπεθ είχε δείξει αρχικά κόρνερ. Tα τελευταία λεπτά αποδείχθηκαν διαδικαστικά, με τους Καταλανούς να φτάνουν στη νίκη πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 18ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου

Έιμπαρ - Γρανάδα 3-0 (21' Ένριχ, 26' Κίκε, 87' Ινούι)

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου

Μαγιόρκα - Σεβίλλη 0-2 (20' Κάρλος, 63' πεν. Μπανέγκα)

Μπαρτσελόνα - Αλαβές 4-1 (14' Γκριεζμάν, 45' Βιδάλ, 69' Μέσι, 75' πεν. Σουάρες / 56' Πονς)

Βιγιαρεάλ - Χετάφε 1-0 (52' Γκόμεθ)

Βαγιαδολίδ - Βαλένθια 1-1 (83' Γκουαρδιόλα / 90+4' Βαγέχο)

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου

Λεγκανές - Εσπανιόλ (13:00)

Οσασούνα - Σοσιεδάδ (15:00)

Μπέτις - Ατλέτικο Μαδρίτης (17:00)

Λεβάντε - Θέλτα (19:30)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπιλμπάο (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA

Photo Credits: AP Photo/Joan Monfort

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ