LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Γρανάδα 1-1: Ο Αραούχο απέτρεψε στο 90' την ήττα των μπλαουγκράνα

Ο Ρόναλντ Αραούχο πανηγυρίζει το γκολ της Μπαρτσελόνα για την ισοφάριση στο 90' του αγώνα με τη Γρανάδα
Ο Ρόναλντ Αραούχο πανηγυρίζει το γκολ της Μπαρτσελόνα για την ισοφάριση στο 90' του αγώνα με τη Γρανάδα AP PHOTO/JOAN MONFORT

Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στην Γρανάδα μετά από μόλις 85'' αγώνα, ωστόσο μπόρεσε στο φινάλε να αποτρέψει το κάζο στο Καμπ Νόου βρίσκοντας το γκολ της ισοφάριης στο 90ο λεπτό με τον Αραούχο.

Ο εφιάλτης ξαναγύρισε για την Μπαρτσελόνα μετά από 144 ημέρες! Μετά την ήττα-σοκ με 1-2 από την Γρανάδα που την έβγαλε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης του περυσινού πρωταθλήματος (για να καταλήξει εντέλει στα χέρια της Ατλέτικο), οι δύο ομάδες έδωσαν εκ νέου ραντεβού στο Καμπ Νόου, αυτή τη φορά για την 5η αγωνιστική της φετινής La Liga, και αμφότερες φρόντισαν να πάρουν μέρος σε ένα συναρπαστικό και δραματικό ματς.

Οι Ανδαλουσιανοί χτύπησαν στην αρχή όταν και βρήκαν δίχτυα μετά από 85'' αγώνα με τον Ντουάρτε και οι Καταλανοί βρήκαν την απάντηση στο 90ο λεπτό με τον Αραούχο, με το τελικό 1-1 να αφήνει χαμογελαστούς τους φιλοξενούμενους καθώς έφυγαν για δεύτερη σερί χρονιά με θετικό αποτέλεσμα από την Βαρκελώνη όταν μετρούσαν προηγουμένως μόνο ήττες στις 25 τελευταίες επισκέψεις τους!

To ματς

Η Μπαρτσελόνα παρατάχτηκε στο ματς με ένα άκρως νεανικό σχήμα, με την ενδεκάδα της να έχει μέσο όρο 24 χρόνια ζωής και την αμυντική της τετράδα τα 20 (μοναδικός ενδεκαδάτος άνω των 30 ετών ήταν ο αρχηγός Μπουσκέτς), όμως αυτό δεν βοήθησε ιδιαίτερα την ομάδα του Κούμαν στην εκκίνηση, καθώς δέχτηκε τον απόλυτο αιφνιδιασμό.

Μόλις 85 δευτερόλεπτα χρειάστηκε η Γρανάδα για να παραβιάσει την εστία του Τερ Στέγκεν, με τον Ντουάρτε να εκτελεί με κεφαλιά τον Γερμανό μετά από εξαιρετική σέντρα του Εσκουδέρο και να πετυχαίνει το τρίτο ταχύτερο γκολ στην ιστορία της ομάδας του στην La Liga μέσα στον 21ο αιώνα (γρηγορότερο όλων παραμένει αυτό του Γιουσέφ Ελ Αραμπί απέναντι στην Μάλαγα από το 2014).

Οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα καλή στιγμή στο 12' με τον Μολίνα και η Μπαρτσελόνα είχε την πρώτη καλή στιγμή της στο 18' με τον Σέρτζι Ρομπέρτο (σουτ στο δοκάρι), ενώ στο 45' ο Μαξιμιλιάνο έκανε φανταστική εκτίναξη και έδιωξε σε κόρνερ εκπληκτική κεφαλιά του Αραούχο, για να κρατήσει το 1-0 υπέρ των Ανδαλουσιανών στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα άρχισε μετά το 60ο λεπτό να αυξάνει την πίεσή της και στο 79' είχε τεράστια ευκαιρία με τον Λουκ Ντε Γιονγκ (έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή), για να έρθει το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα όπου οι παίκτες του Κούμαν είχαν ουσιαστικά κατασκηνώσει στα αντίπαλα καρέ.

Το γκολ που δικαιούνταν στο δεύτερο ημίχρονο, βάσει της βελτιωμένης εικόνας τους σε σύγκριση με το πρώτο, ήρθε στο 90ο λεπτό σε φάση διαρκείας, με τον Αραούχο να νικάει αυτή τη φορά τον Μαξιμιλιάνο με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από γλυκιά σέντρα του Γκαβίρα και να γράφει το τελικό 1-1.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως η Μπαρτσελόνα ολόκληρωσε το ματς με 54 σέντρες, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νούμερό που έχει να επιδείξει σε αγώνα της La Liga στη σχετική κατηγορία, τουλάχιστον από τη σεζόν 2005/06 και έπειτα, με το ρεκόρ να είναι οι 55 σέντρες σε αναμέτρηση με τη ν Μάλαγα τον Νοέμβριο του 2006.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντεστ, Αραούχο, Γκαρσία, Μπαλντέ (42' Μινγκέθα), Μπουσκέτς (75' Πουτζ), Φρένκι Ντε Γιονγκ, Σέρτζι Ρομπέρτο (46' Λουκ Ντε Γιονγκ), Κουτίνιο (60' Γκαβίρα), Ντεμίρ (75' Πικέ), Ντεπάι

ΓΡΑΝΑΔΑ: Μαξιμιλιάνο, Κουίνι, Ντουάρτε, Άμπραμ (78' Σάντσεθ), Εσκουδέρο (46' Νέβα), Μόντσου, Μίλα, Ετέκι (30' Μοντόρο), Πουέρτας (67' Γκοναλόν), Μολίνα (67' Σουάρες), Ματσίς

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της La Liga:

TAGS LA LIGA ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ