ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση 60 μαθητών σε βάρος πρώην προπονητή ακαδημιών

Ο πρώην προπονητής των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, Άλμπερτ Μπενάιγες
Ο πρώην προπονητής των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, Άλμπερτ Μπενάιγες PRINT SCREEN YOUTUBE

Σοκ στην Μπαρτσελόνα. Ο πρώην προπονητής των ακαδημιών του συλλόγου και μέχρι πρότινος συντονιστής του αγωνιστικού τμήματος, Αλμπέρτ Μπανάζας, κατηγορείται για 60 περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης σε μαθητές σχολείου, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Diari ARA.

Ο πρώην προπονητής των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, Αλμπέρτ Μπανάζας, ο οποίος επέστρεψε στον σύλλογο τον περασμένο Απρίλιο αναλαμβάνοντας ρόλο συντονιστή, βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης σε μαθητές σχολείου στη Βαρκελώνη, όπου ήταν καθηγητής γυμναστικής.

Στις 2 Δεκεμβρίου, ο 71χρονος Ισπανός αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα, με την επίσημη ανακοίνωση να αναφέρεται σε προσωπικούς λόγους. Ωστόσο, η πραγματική αιτία, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η ισπανική εφημερίδα Diari ARA, είναι διαφορετική και πολύ πιο σκοτεινή. Συγκεκριμένα, ο Μπανάζας κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση μαθητών σε σχολείο της Βαρκελώνης.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της έρευνας του δημοσιογράφου, Αλμπέρτ Γιμός, για περισσότερα από 20 χρόνια στο "Escola Barcelona", ο Μπανάζας κακοποίησε και παρενόχλησε σεξουαλικά 60 αγόρια και κορίτσια διαφορετικών ηλικιών. Την Παρασκευή (10/12) ένα θύμα προχώρησε σε μήνυση εις βάρος του 71χρονου και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να ακολουθήσουν κι άλλοι πρώην μαθητές.

Μερικές από τις μαρτυρίες αναφέρουν πως ο Μπανάζας αυνανιζόταν μπροστά σε 13χρονους μαθητές, παρακολουθούσε πορνογραφικέ ταινίες, ενώ έφτασε στο σημείο και να ασελγήσει. Ο ίδιος ωστόσο, με τον οποίο επικοινώνησε η εφημερίδα, αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ο Μπανάζας ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας νέων της Μπαρτσελόνα το 1991. Εκεί έμεινε για 11 χρόνια, για να αναλάβει στη συνέχεια, το 2002, την Κ18 του συλλόγου. Μία σεζόν αργότερα επέστρεψε στη νέων, όπου και αποχώρησε το 2012.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ