LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Ουέσκα 4-1: Τεσσάρα με σόου Μέσι

Barcelona's Lionel Messi, right, celebrates after scoring his side's first goal with teammates during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Huesca at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Monday, March 15, 2021. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona's Lionel Messi, right, celebrates after scoring his side's first goal with teammates during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Huesca at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Monday, March 15, 2021. (AP Photo/Joan Monfort) © 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Με μπροστάρηδες τους Μέσι και Γκριεζμάν η Μπαρτσελόνα επικράτησε 4-1 της Ουέσκα και μείωσε τη διαφορά της στους τέσσερις βαθμούς από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Βασικός έπαιξε ο Σιόβας

Πριν από την έναρξη του αγώνα η Μπαρτσελόνα είχε ένα και μόνο ζητούμενο. Να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης για να μειώσει τη διαφορά της από την Ατλέτικο στους τέσσερις βαθμούς.

Οι Καταλανοί μπήκαν με το πόδι στο γκάζι στην αναμέτρηση και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 13'. Δράστης; Ο Λιονέλ Μέσι. Στη βραδιά που έπιασε τον Τσάβι στην κορυφή της λίστας των συμμετοχών ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε ένα τρομερό γκολ με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και λίγο αριστερά σε σχέση με τον άξονα του τέρματος.

Οι Καταλανοί συνέχισαν να πιέζουν και είχαν δοκάρι με τον Άλμπα πριν ο Γκριεζμάν κάνει το 2-0 στο 35' με εξίσου εντυπωσιακό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή της Ουέσκα.

Ο Ντε Γιονγκ έστειλε κι εκείνος την μπάλα στο δοκάρι και όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα ολοκληρωνόταν με το σκορ στο 2-0. Ο διαιτητής όμως υπέδειξε πέναλτι σε μία πτώση του Μιρ μέσα στη μεγάλη περιοχή. Το VAR συμφώνησε μαζί του παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του Τερ Στέγκεν και ο Μιρ ευστόχησε για να μειώσει σε 2-1.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Μπαρτσελόνα έκανε πιο απλά τα πράγματα. Ο Μινγκέθα με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 3-1.

Λίγα λεπτά αργότερα έγινε μία φάση που θα κυνηγά τον Ράφα Μιρ σε όλη του την καριέρα. Ο επιθετικός της Ουέσκα κατάφερε από το μισό μέτρο να αστοχήσει σε κενή εστία.

Κάπου εκεί το ματς έσβησε η Ουέσκα έχασε την ευκαιρία να μπει ξανά στο ματς και η Μπαρτσελόνα την τιμώρησε με ένα ακόμα τέρμα. Η άμυνα των φιλοξενούμενων άφησε λίγο χώρο στον Λιονέλ Μέσι κι εκείνος με ένα από τα γνωστά του πλασέ έστειλε την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ο Γιορέντε για να διαμορφωθεί το τελικό 4-1.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα, Λενγκλέ, Ντεστ, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Άλμπα, Πέντρι, Μέσι, Ντεμπελέ, Γκριεζμάν

ΟΥΕΣΚΑ: Γιορέντε, Πουλίδο, Σιόβας, Ινσούα, Μαφέο, Ντουμπία, Ρίκο Γκιλ, Φερέιρο, Μιρ, Εσρίτσε.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 27ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 12 Μαρτίου

Λεβάντε - Βαλένθια 1-0 (18' Μαρτί)

Σάββατο 13 Μαρτίου

Αλαβές - Κάντιθ 1-1 (36' πεν. Χοσέλου / 84' πεν. Φερνάντεθ).

Ρεάλ Μαδρίτης - Έλτσε 2-1 (73', 90'+1' Μπενζεμά / 61' Κάλβο)

Οσασούνα - Βαγιαδολίδ 0-0

Χετάφε - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

Κυριακή 14 Μαρτίου

Θέλτα - Μπιλμπάο 0-0

Γρανάδα - Σοθιεδάδ 1-0 (51' Σάντσες)

Έιμπαρ - Βιγιαρεάλ 1-3 (55' Ένριχ /1' Γκόμες, 34' Μπάκα, 87' Πεντράζα)

Σεβίλλη - Μπέτις 1-0 (27' Εν-Νεσίρι)

Δευτέρα 15 Μαρτίου

Μπαρτσελόνα - Ουέσκα 4-1 (13’, 90’ Μέσι, 35’ Γκριεζμάν, 53’ Μινγκέθα – 45’+4’ Μιρ)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της La Liga και των άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

Photo credits: 2021 AP Photo/Joan Monfort

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ