ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Πρόστιμο μισού εκατομμυρίου για επιτηδευμένη αλλοίωση των λογιστικών της στοιχείων

Μπαρτσελόνα: Πρόστιμο μισού εκατομμυρίου για επιτηδευμένη αλλοίωση των λογιστικών της στοιχείων
Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Χοάν Λαπόρτα, σε συνέντευξη Τύπου AP IMAGES/JOAN MONFORT

Η Μπαρτσελόνα τιμωρήθηκε με πρόστιμο μισού εκατομμυρίου ευρώ για παραβίαση του Financial Fair Play μέσω λογιστικών τεχνασμάτων για την αλλοίωση των οικονομικών της στοιχείων.

Η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ που επέβαλε η UEFA λόγω της παραβίασης του Financial Fair Play.

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο υποστήριξε την απόφαση, επιβεβαιώνοντας ότι με τον Τζοάν Λαπόρτα στην προεδρία ο καταλανικός σύλλογος προσπάθησε να παρουσιάσει τα έκτακτα κέρδη που προέκυψαν από την πώληση περιουσιακών στοιχείων, όπως την παραχώρηση του 25% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ως λειτουργικά έσοδα, κάτι που ήταν κρίσιμο για να αποφευχθεί η παραβίαση των οικονομικών κανόνων της UEFA.

"Η επιτροπή διαπιστώνει ότι η παράβαση της Μπαρτσελόνα ήταν σκόπιμη", αναφέρει η απόφαση. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι ο σύλλογος είχε την ευκαιρία να παραδεχθεί το λάθος και να το διορθώσει, γεγονός που θα μείωνε το πρόστιμο στα 80.000 ευρώ.

Το CAS ωστόσο τόνισε ότι η Μπαρτσελόνα επέμεινε να κατατάξει την πώληση του 15% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της La Liga στην Sixth Street έναντι 267 εκατομμυρίων ευρώ ως λειτουργικά έσοδα, γεγονός που ενίσχυσε το συμπέρασμα ότι οι ενέργειες του συλλόγου ήταν σκόπιμες.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ